Krzysiek_W Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Temat raz jeszcze. Problem mam taki, że chciałbym kupić czasopisma na ebayu, a sprzedawca nie wysyła do EU, za to w USA wysyła bez opłaty. Czy korzystając z firmy pośredniczącej mam w moje dane w koncie ebay wpisać dane adresowe, które podaje firma pośrednicząca? Czy muszę to zrobić także w koncie paypal dodając nowy adres do wysyłki? Czy nie koliduje to z adresem w Paypalu, który jest zweryfikowany? Jeśli ktoś przerabiał temat na ebayu, to proszę o wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Czy jesteś na 100% pewien, że nie wysyła? Uny amerykańce często piszą, że nie, ale jak zapytasz, to i owszem, bez problemu.Krótko: pytałeś?Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Nie pytałem. Napisał, że tego akurat nie wysyła . W sumie to kiedy tak piszą a mają inne aukcje, w których deklarują wysyłkę poza USA, to nigdy nie pytam . Ale napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Dokładnie jest czesto tak jak pisze Fatso, napisane jest że nie wysyłają a jak zapytasz to sie zgadzają wysłać.trza pytać,pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Przyznam szczerze, że zawsze wychodziłem z założenia, że jeśli ktoś daje taką notkę, to umyślnie. Często, za to udawało mi się doagadać z kimś kto nie wspominał o tym słowem, poza tym ,że w opcjach wysyłki było tylko USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 To amerykanie, nie wymagaj od nich racjonalnego myslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 No właśnie...i to jeszcze umyślnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 No dobra, dosyć żartów <_< . Spytałem. Koleś nie chce mi tego wysłać. Dlatego ponawiam pytanie, jeśli ktoś przerabiał pośrednictwo przez ebay, to może zechce się wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Sorry, nie pomogę. Nie mam z tym doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Kupowałem tylko bezpośrednio... Ale trochę z innej beczki - myślisz Krzysiek, że przy takim pośrednictwie to nadal będzie miało sens cenowo? Może lepiej rzucić trochę inaczej pytanie na forum - kto ze Stanów mógłby pomóc w ściągnięciu i na jakich warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 No nie wiem. To są aż tak duże koszty? Jest 21 starszych czasopism za cenę $20, na terenie USA wysyłka za free, powiedzmy że to zaważy 2kg. Wg kalkulatora USPS wychodzi coś koło $11, to niech firma pośrednicząca weźmie 10% prowizji. A w stanach nie mam nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKUL Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Sprawdzałeś dome i polamera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi