Skocz do zawartości

Lamiglas XMG50

mako

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz co @mako,

nie łowiłem tymi kijami niestety, ale chyba z tą serią coś jest nie tak. Tzn. czytałem że bodajże muchówki są świetne, ale już blanki bassowe zbierają mieszane recenzje. Gdybym miał jednak możliwość kupić blank w dobrej promocji to na pewno bym się zdecydował i sprawdził osobiście, bo z kijami akurat jest tak że nawet opinia z drugiej ręki nie może niewiele Ci powiedzieć, a co dopiero z trzeciej czy czwartej.

Po prostu, stajemy się bardzo subiektywni jak przychodzi do tego przysłowiowego przedłużenia ręki wędkarza jakim jest kij. Tak że na ogół nie ma lepszego wyjścia, jak pewnych rzeczy spróbować samemu :D

Pozdrawiam

Mako, tu już prawie nikt na stała szpule nie lowi :lol: :lol: :lol:

a tak powaznie to wejdż na strone www.sklep.fishing.pl i poszukaj

ja znalazlem taki

ES63MXF

W Poznaniu u Drzewieckiego kolo Tesco są w chwili obecnej spinningi z serii legend Tourament,czyli z SCIV, jedno cześciowe i na pstrąga. Przejedż się i zobacz, rzadko takie kije stoją w Polsce w sklepie.

JW

sam jestem ciekawy jak kije te sprawują sie w praktyce, zwłaszca te z serii certiefied PRO Bass.

pozd JW

Proponuję kontakt z @Thymallusem. Andrzej ma słodki kijek castingowy na blanku lamiglasa.

Ja też planuję niedługo, ale tańszą wersję na blanku CC78MLF, może nawet rezonansik jakiś do tego pojdzie, kto wie... Blank niedrogi, ale nawet Irkowi sie podobal - a Irek wybredny jest w tych sprawach :D Sprowadziłem przez Żbika

Jerzy@ Ty się w ogóle nie zamartwiaj. Twoja niedokładność polegała na nauczonym podziale dziesiętnym. W miarach anglosaskich jest troszkę inaczej. 1 stopa to 12 cali. Inaczej pisząc 78 to trzeba podzielić przez 12 i wychodzi nam 6.5. A po ichniemu to jest 6 i pół stopy czyli 6 stóp i 6 cali.

pozdrawiam