Skocz do zawartości

Robert „Lewy" - Złoty But

chlodnica

Rekomendowane odpowiedzi

Już za miesiąc wręczenie Złotego Buta...

Nie wiem jak Waszym zdaniem,ale wg mnie Robert na niego zasłużył jak nikt inny w tym sezonie...

Taki link mi wpadł i oddałem swój głos na Lewego...

Ktoś „dogłosuje" ?

Jakie macie zdanie na ten temat? ;)

• Like 1

Dzięki komu strzela . Nie jestem fanem piłki i nie śledzę meczy ale z Lewandowskim to już trochę przesada. Lewy tu, tam , reklamy, chujki i ptaszki i strach lodówkę otworzyć. Dobry jest to fakt ale tylko raz się spotkałem w wiadomościach że dziękował kolegom z drużyny za współpracę i dzięki nim zdobył punkty . Możecie mnie zmieszać z błotem ale rzygać mi się chce czasami jak jest zachwalany

• Like 5

Mało się znam na tym, o czym rozmawiacie.

Ale na tyle, że chyba warto doprecyzować.

Złoty but jest za sezon. Sezon zaczyna się z początkiem rozgrywek ligowych i kończy wraz z ich końcem

Poza Rosja i krajami polnocy sezony piłkarskie rozgrywa się w systemie jesień - wiosna.

Złoty but nie jest nagroda uznaniowa a skrupulatnie wyliczonym systemem nagradzania najlepszego strzelca ligowego w europejskich ligach krajowych.

W zależności od rangi rozgrywek niektóre ligi mają mnożnik 2.0 za każdego strzelonego gola. Inne 1.5. inne 1.0

Więc nagrodę otrzymuje piłkarz, który najwięcej tych punktów uzbiera za gole.

Tu ciut więcej :

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Europejski_Z%C5%82oty_But

• Like 1

Wszystko się zgadza a sezon jeszcze potrwa długo ale podtrzymuje to co napisałem.

Nie widzę na tą chwilę równiej punktującego zawodnika i jeśli coś po drodze się nie przypląta to Robert na tą chwilę jest najpoważniejszym kandydatem do złotego buta.

Edytowane przez adis

Dzięki komu strzela . Nie jestem fanem piłki i nie śledzę meczy ale z Lewandowskim to już trochę przesada. Lewy tu, tam , reklamy, chujki i ptaszki i strach lodówkę otworzyć. Dobry jest to fakt ale tylko raz się spotkałem w wiadomościach że dziękował kolegom z drużyny za współpracę i dzięki nim zdobył punkty . Możecie mnie zmieszać z błotem ale rzygać mi się chce czasami jak jest zachwalany

Trochę przykre że mamy piłkarza światowego formatu a rodacy nie doceniają . To że wychodzi z lodówki, pralki to media robią. Długo nie będziemy mieć takiego piłkarza przy mentalność naszych marnych, wiecznych ligowych talentów.

Bez Lewandowskiego nie awansowali byśmy do żadnych mistrzostw . Wielki szacunek że dalej mu się chce .

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 11

Osobiście mam w nosie piłkę nożną ale smutne jest to,że mistrzowie w lekkoatletyce za medal dostają parę tysięcy,A piłkaże zarabiają naście milionów Euro rocznie i bujają się jak święte krowy

Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Osobiście mam w nosie piłkę nożną ale smutne jest to,że mistrzowie w lekkoatletyce za medal dostają parę tysięcy,A piłkaże zarabiają naście milionów Euro rocznie i bujają się jak święte krowy

To akurat rynek kształtuje.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

quote name="Marioo" post="2665867" timestamp="1573652298"]

Smutne to jest to, że się Wam maść na ból dupy skończyła...

• Like 8

Strzela dzięki swojej ciężkiej pracy. Jest na topie do wielu, wielu lat. Żadnych skandali, afer, tylko samodoskonalenie się. Nauka nowych elementów w dość zaawansowanym jak na piłkarza wieku.
I co w tym dziwnego, że piłkarz z absolutnego topu gra w topowym klubie i ma topowych pomocników?
Gdzie ma grać, w polskiej lidze? Messi również ma dobre wsparcie i nie gra byle gdzie.

Edytowane przez korol
  • Like 5

Z RL jest pewien zgryz, szczególnie w Polsce, bo medialny sosik którym polana jest jego gra i wyniki, wielu wychodzi już nosem. Jeśli do tego dołoży się upierdliwą kampanię medialną jego wybitnej, najpiękniejszej, najzgrabniejszej, naj, naj, naj małżonki to nie dziwne, że kibice piłki (ci którzy się nią na codzień interesują) mają z lekka dość. Wiem, że media z tego żyją, ale to męczące. Drugą rzeczą jest ciągłe porównywanie z piłkarzami wybitnymi, połączone z opłakiwaniem po porażkach we wszelakich plebiscytach. Po pierwsze RL może być bożyszczem kibiców, ale co najwyżej w Polsce czy w Monachium. Po drugie jego styl gry nigdy nie da mu Złotej Piłki. To typ rzemieślnika w typie Mandżukica, Dżeko czy kiedyś Raula, Szewczenki, Inzaghiego. Typowy egzekutor do strzelania goli i przynoszenia drużynie punktów. Może to robić w każdej drużynie pod jednym warunkiem. Musi mieć topowych pomocników. To nie zarzut, bo piłka jest grą zespołową. A co do zespołu, to Bayern i gra w Bundeslidze są do jego stylu skrojone na miarę. I chyba to w tyn sezonie zrozumiał, bo przestał bujać w obłokach, a zaczął robić to, co potrafi najlepiej.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Liga Hiszpańska,Angielska,Wloska, Niemiecka itd

Lewy ma ten pech, że jak by nie grał i ile by nie strzelił to i tak to jest tylko- bundesliga piąta może czwarta liga Europy .wiec na samym starcie klasyfikowany jest nie jako Super star, czy Galaktyczny itp ,tylko jako rzemieślnik z zaplecza Lig europejskich . Niestety taka smutna prawda.Żywa legenda Bayernu,niestety nie Piłki europejskiej czy światowej ,nad czym ubolewam niestety

Państwo Lewandowscy, na tle innych piłkarzy i ninnych VAG prezentują sie bardzo dobrze jesli chodzi o ubiór. Natomiast miałbym dwie drobne uwagi. Ja osobiscie nie założył bym monków na galę tylko oksfordy. I druga: jesli zegarek ktory ma na ręce to diver, a na to wygląda  - to błąd - nie nosi sie takiego czasomierza do garnituru. Ale moge sie mylić bo zdjęcie niewyraźne.

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 3