Skocz do zawartości

Robert „Lewy" - Złoty But

chlodnica

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Nieśmiało przypominam że Robert już w weekend pobił kolejny rekord Gerda ...czyli strzelił gola w 17 meczu o stawkę z rzędu, dziś to już 18 mecz

Ok,ale jeżeli chodzi o Bundesligę to serio rekord...!

13 spotkań z rzędu trafił.Pobił Millera i Heynkesa...

Brawo ON!!!

• Like 1

Gratulacje dla Roberta Lewandowskiego ! Oczywiście to znakomity sportowiec. Nadto nie wikła sie w skandale obyczajowe i jest "normalny" w przeciwienstwie do wielu swoich kolegow po fachu.

Jako zgrzybiały starzec będę się czepiał. Zdecydowanie powinien, na co już zwracaałem uwagę "kiedyśtam", zmienic doradcę ds wizerunku. Krawat i poszetka z jednego materiału to delikatnie mówiąc

"wiocha" Za długie rękawy garnituru i raczej za krótkie rękawy koszuli( powinny wystawać). Zegarek raczej ze  skórzanym czarny paskiem nie z bransoletą. I mam ndzieję ze nie jest to diver(nie widać dokladnie) jak to już sie

p. Robertowi zdarzalo. Butów ( prócz złotego  :) ) nie widać...

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 4

Wywołano mnie więc odpowiem. Dla mnie "wiocha" to wtedy gdy ktoś aspiruje a nie wie jak.. A przecież wystarczyło wrzucić w wszukiwarkę "jak dobrać poszetkę?" Pan Lewandowski aspiruje do klasycznej elegancji a czesto popełnia podstawowe błędy modowe. W tej stylizacji (zdalem sobie trud i obejrzałem krótki film o wręczeniu "zlotego buta").jest ich mnóstwo. Wspomniana poszetka co jest rażace. Fatalnie zawiązany krawat, na dodatek nieco opuszczony. Do takich klap marynarki węzeł powinien byc raczej długi i wąski(np four-in-hand) a ten jest związany na za cienkiej częsci krawata. Źle dobrana koszula, - za krótki kołnierzyk do tego kroju marynarki. Za krótkie rękawwy koszuli. Na dodatek mam wrażenie pół numeru za duża marynarka, marszczy się tam gdzie nie powinna. Zegark z niebieską miast białą tarczą. 

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 2

Tak po prawdzie to Marcin napisał prawdę. Żona nie dopilnowała, albo spec od wizerunku.
Przy jego sylwetce nie problem się ubrać, wszystko pasuje.

Inna sprawa, że w kontekście Roberta te kwestie są dla mnie pomijalne.
Mocno mu kibicuje i mam nadzieję na kolejne rekordy, złotą piłkę oraz miliardy w inwestycjach na zakończenie kariery.

PS
Krychowiak się ładniej ubiera i co z tego?

Edytowane przez korol
  • Like 1

Wywołano mnie więc odpowiem. Dla mnie "wiocha" to wtedy gdy ktoś aspiruje a nie wie jak.. A przecież wystarczyło wrzucić w wszukiwarkę "jak dobrać poszetkę?" Pan Lewandowski aspiruje do klasycznej elegancji a czesto popełnia podstawowe błędy modowe. W tej stylizacji (zdalem sobie trud i obejrzałem krótki film o wręczeniu "zlotego buta").jest ich mnóstwo. Wspomniana poszetka co jest rażace. Fatalnie zawiązany krawat, na dodatek nieco opuszczony. Do takich klap marynarki węzeł powinien byc raczej długi i wąski(np four-in-hand) a ten jest związany na za cienkiej częsci krawata. Źle dobrana koszula, - za krótki kołnierzyk do tego kroju marynarki. Za krótkie rękawwy koszuli. Na dodatek mam wrażenie pół numeru za duża marynarka, marszczy się tam gdzie nie powinna. Zegark z niebieską miast białą tarczą.

Cieszy mnie bardzo fakt odpowiedzi, tylko ciągle nie rozumiem dlaczego te wszystkie błędy które Robert popełnił nazywasz wiochą. To bardzo ksenofobiczne określenie sugerujące , że ludzie ze wsi są gorsi tylko dlatego, że są ze wsi. Takimi określeniami obrażamy więcej osób i bardziej dotkliwie niż niż Robert uchybieniami w swoim stroju. Być może jest to tylko moje zdanie. Pozdrawiam Tomek

Edytowane przez kostom63
  • Like 1

Mi się wydaje ,że kolega używając zwrotu "wiocha" nie miał na myśli kogoś obrazić,więc nie doszukiwałbym się tutaj jakieś drugiego dna,ponieważ w potocznej mowie również zdarza się nam używać tego określenia i to nie bynajmniej w kontekście obrażania ludzi z małych miejscowości.

• Like 1

Tomaszu, określenie "wiocha" nie ma w sobie nic z tak modnej obecnie ksenofobii. I nie dotyczy ludzi ze wsi, a raczej "światowców" nie potrafiących nabyć manier i kanonów zachowania, właściwych dla swojego nowego środowiska. A samo określenie wydaje się jak najbardziej trafne. Przysłowiowa Grażynka wystrojona na mszę w Parzęczewie, nie budzi wyglądem ani zdziwienia, ani kontrowersji. Jeśli jednak pojawi się tak wystrojona i umalowana na czerwonym dywanie w Międzyzdrojach, albo jako spikerka w "Teleexpressie...Prawdopodobnie naszą gwiazdę ubiera żoną i jak widać na małe pojęcie, co wypada, a co już nie bardzo. A tu nie chodzi o pójście na piwko z kolegami z drużyny, tylko o filmik, który obejrzy parędziesiąt milionów ludzi. Wystarczy drobiazg. Sięgnąć po portfel i zatrudnić krawca i PR-owca od savoir vivre'u. Inwestycja w wizerunek na bank zwróci się w przyszłości. Choć na razie ważna jest ilość strzelonych bramek.

• Like 2