Skocz do zawartości
  • 0

II Ogólnopolski Zlot Castingowy - "Pstrąg Bobru"

admin

Pytanie

Z dużą przyjemnością zapraszam wszystkich miłośników połowu pstrągów metodą castingową na II Ogólnopolski Zlot „Pstrąg Bobru” do Wlenia na Dolnym Śląsku w dniach 27-29 kwietnia 2007 roku. Patronem Zlotu jest jerkbait.pl.

http://jerkbait.pl/art/images/00099/018.jpg

Zapewniam: wspólne wędkowanie w Bobrze, dostęp do pstrągowych miejscówek, miłą atmosferę, spotkania z ciekawymi ludźmi dobrą stołówkę na kwaterze, wizytę w firmowym sklepie najstarszego browaru piwnego w Polsce. Zlot przewidziany jest tylko dla osób posługujących się zestawami castingowymi.

Podczas zlotu będzie unikalna możliwość: zapoznania się z metodą połowu pstrągów na casting, zasadami doskonalenia swoich umiejętności, dostęp do sprzętu castingowego typu L/UL (multiplikatory, wędki).

„II Pstrąg Bobru” – 2007 program spotkania

Piątek 27 kwietnia

14:00 – Otwarcie biura Zlotu w schronisku młodzieżowym

15:00 – 19:00 – wędkowanie

19:00 – 19:30 - przegląd sprzętu

19:40 – kolacja

Sobota 28 kwietnia

9:00 – śniadanie

10:00 -14:00 - wędkowanie

14:45 – 15:00 – wspólne zdjęcie na Zlocie

od 15:00 – obiad

15:30 – 18:45 - wędkowanie

od 19:40 – uroczysta kolacja

20:15 – forum dyskusyjne

Niedziela 29 kwietnia

6:00 – 12:00 – wędkowanie

9:00 – śniadanie

od 15:00 – obiad

16:00 – uroczyste zakończenie zlotu II- Pstrąga Bobru

Informacje dodatkowe:

- Dobrze zaopatrzone sklepy wędkarskie są w Jeleniej Górze

- Opłaty można dokonać bezpośrednio w ZO Jelenia Góra bez kosztów manipulacyjnych

- Dojazd samochodem do Wlenia przez Lwówek Śląski lub Jelenią Górę. Można również dojechać bezpośrednio ze Złotoryji.

- Organizator zapewnia wyżywienie i noclegi na czas zlotu rozliczane po preferencyjnych cenach

- Dojazd z kwatery nad wybrane odcinki rzeki Bóbr i powroty we własnym zakresie.

- W przypadku zgłoszeń osób chcących nauczyć się rzucania z lekkiego castingu w wyznaczonych godzinach będzie dostępny instruktor

Proszę wszystkich chętnych castingowców do zgłaszania chęci uczestnictwa w Zlocie (na forum). Od uczestników wymaga się wpłaty zaliczki na koszt pobytu w/w 70 zł na wskazane konto (prywatna wiadomość do Thymallusa).

Wymagana jest opłata za wody górskie w/g stawki ZO Jelenia Góra jak również prowadzenie rejestru połowu.

Pozdrawiam

Andrzej Nowik (Thymallus)

• Odpowiedzi 411
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam pierwszego ochotnika. W zaufaniu mogę napisać dlaczego Remek zapisał się tak szybko. Tam w rzece w małym głęboczku czeka na niego jeden kropkowany kolega poważnych rozmiarów, który na ostatnim zlocie nie za bardzo chciał współpracować.... .

pozdrawiam

• 0

(...)

Podczas zlotu będzie unikalna możliwość: zapoznania się z metodą połowu pstrągów na casting, zasadami doskonalenia swoich umiejętności, dostęp do sprzętu castingowego typu L/UL (multiplikatory, wędki).

(...)

W przypadku zgłoszeń osób chcących nauczyć się rzucania z lekkiego castingu w wyznaczonych godzinach będzie dostępny instruktor

(...)

Pozdrawiam

Andrzej Nowik (Thymallus)

Piękna inicjatywa Andrzeju. I zlot znam z opowiadan Remka i z relacji na naszej stronie. Jeżeli II zlot będzie chociaż w połowie tak udany to... :mellow: Zreszta, juz z samego ogloszenia czuc dobra organizacje imprezy.

Wyłowiłem z ogłoszenia elementy, które składają się na coś co można by określić mianem szkółki castingowej. Myślę, iż dla osób stawiających lub pragnących postwić pierwsze kroki w castingu powinny być one szczególnie interesujące.

Super sprawa. Przyjmij moje wyrazy uznania.

Pozdrawiam

• 0

Witam pierwszego ochotnika. W zaufaniu mogę napisać dlaczego Remek zapisał się tak szybko. Tam w rzece w małym głęboczku czeka na niego jeden kropkowany kolega poważnych rozmiarów, który na ostatnim zlocie nie za bardzo chciał współpracować.... .

pozdrawiam

Cześć,

Zgadza się, był duży więc wiecie gdzie od razu biegnę :D właśnie na ten odcinek.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Friko@ widzisz to jest tak, że łowienie pstrągów na spining to jest przyjemność. Natomiast wyprawa na nie z zestawem castingowym to jest dużo większa przyjemność.

Dlatego chcemy podzielić się tą przyjemnością. Nie chcemy zamykać się tylko wręcz odwrotnie. Dlatego uwaga o instruktorze.

Zapraszam bardzo chętnych.

pozdrawiam

• 0

MGOR@ czy możesz swoje pytanie bardziej rozwinąć bo nie trybię.

Pytam o wypożyczalnie bowiem nie dysponuję sprzętem castingowym, a piszesz w zaproszeniu, że to tylko dla osób posługujących się tą metodą. Nigdy tak nie łowiłem, może dotknie mnie wspominana przez Was epidemia, a może wcale nie... Spróbować warto i chętnie bym przyjechał. Dlatego pytam :D

• 0

Teraz rozumię. Poprzednio próbowałem jakoś łączyć to ze sklepem. Napiszę tak. Fajnie, że jesteś zainteresowany. Przypomnij się na początku marca. Wówczas będę miał lepsze rozeznanie w deklarowanym sprzęcie. Postaramy się jakoś pomóc.

pozdrawiam

• 0

witka

Piszę się na taki zlocik :)moj pierwszy raczej insrtuktarzowy :D może zabiorę kilku znajomków,którzy z pewna dozą niepewności podeszli do castingu,ale znam już ich niecne zamiary <_< i wiem,ze buszuja po necie w poszukiwaniach odpowiedniego zestawu,epidenia castingowa sie rozrasta :lol:

pozdro

hasior

• 0

Przemysław, to bardzo fajnie. Zawsze będzie można coś podpatrzeć poduczyć się. Na stronie sukcesywnie będą zamieszczane potrzebne informacje.

Co do stron internetowych w temacie pstrąga na casting to nie ma tego wiele i to głównie po japońsku. Ale z przecieków internetowych przypuszczam, że niebawem ukaże się jakiś tekścik na ten temat właśnie, na tym portalu. Do tego już jest i tak coś niecoś o poprzednim zlocie.

Sugeruję cerpliwość, która również przyda się przy podchodzeniu pstrąga.

pozdrawiam

• 0

Tomku, zanim kupiłem swoją pierwszą Lancię HF Integrale oglądałem jako kibic przejazd mistrza kierowcy Didier Auriela na krętych dróżkach Alp. Wówczas nawet nie pomyślałem, że kiedyś choćby zasiądę w podobnym samochodzie. A jednak marzenie się kilka lat później spełniło.

Dlatego Tomku bąć cierpliwy. Zapisz się na zlot. Możesz na początek robić zdjęcia. Będziesz miał okazję zobaczyć jak casting działa z bliska. I kto wie, może kiedyś ... .

Zapraszam