Skocz do zawartości
  • 0

II Ogólnopolski Zlot Castingowy - "Pstrąg Bobru"

admin

Pytanie

Z dużą przyjemnością zapraszam wszystkich miłośników połowu pstrągów metodą castingową na II Ogólnopolski Zlot „Pstrąg Bobru” do Wlenia na Dolnym Śląsku w dniach 27-29 kwietnia 2007 roku. Patronem Zlotu jest jerkbait.pl.

http://jerkbait.pl/art/images/00099/018.jpg

Zapewniam: wspólne wędkowanie w Bobrze, dostęp do pstrągowych miejscówek, miłą atmosferę, spotkania z ciekawymi ludźmi dobrą stołówkę na kwaterze, wizytę w firmowym sklepie najstarszego browaru piwnego w Polsce. Zlot przewidziany jest tylko dla osób posługujących się zestawami castingowymi.

Podczas zlotu będzie unikalna możliwość: zapoznania się z metodą połowu pstrągów na casting, zasadami doskonalenia swoich umiejętności, dostęp do sprzętu castingowego typu L/UL (multiplikatory, wędki).

„II Pstrąg Bobru” – 2007 program spotkania

Piątek 27 kwietnia

14:00 – Otwarcie biura Zlotu w schronisku młodzieżowym

15:00 – 19:00 – wędkowanie

19:00 – 19:30 - przegląd sprzętu

19:40 – kolacja

Sobota 28 kwietnia

9:00 – śniadanie

10:00 -14:00 - wędkowanie

14:45 – 15:00 – wspólne zdjęcie na Zlocie

od 15:00 – obiad

15:30 – 18:45 - wędkowanie

od 19:40 – uroczysta kolacja

20:15 – forum dyskusyjne

Niedziela 29 kwietnia

6:00 – 12:00 – wędkowanie

9:00 – śniadanie

od 15:00 – obiad

16:00 – uroczyste zakończenie zlotu II- Pstrąga Bobru

Informacje dodatkowe:

- Dobrze zaopatrzone sklepy wędkarskie są w Jeleniej Górze

- Opłaty można dokonać bezpośrednio w ZO Jelenia Góra bez kosztów manipulacyjnych

- Dojazd samochodem do Wlenia przez Lwówek Śląski lub Jelenią Górę. Można również dojechać bezpośrednio ze Złotoryji.

- Organizator zapewnia wyżywienie i noclegi na czas zlotu rozliczane po preferencyjnych cenach

- Dojazd z kwatery nad wybrane odcinki rzeki Bóbr i powroty we własnym zakresie.

- W przypadku zgłoszeń osób chcących nauczyć się rzucania z lekkiego castingu w wyznaczonych godzinach będzie dostępny instruktor

Proszę wszystkich chętnych castingowców do zgłaszania chęci uczestnictwa w Zlocie (na forum). Od uczestników wymaga się wpłaty zaliczki na koszt pobytu w/w 70 zł na wskazane konto (prywatna wiadomość do Thymallusa).

Wymagana jest opłata za wody górskie w/g stawki ZO Jelenia Góra jak również prowadzenie rejestru połowu.

Pozdrawiam

Andrzej Nowik (Thymallus)

• Odpowiedzi 411
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ale plama. A cosik mi tak Mirskiem zapachniało. A tam, po ostatnich przyborach rewolucja melioracyjna się dzieje. Budują, kamieniują, budują...........

Ławszowa mówisz? Taka fajna jest? No widzisz? Tam mnie jeszcze nie było. A blisko mam :huh:.

Ale ja dopiero dwulatkiem pstrągowym jestem :lol: To mogę jeszcze raczkować :D.

PS.

He, he he. Gadał Rafał do Rafała :huh: że mu rybka brała :mellow:

• 0

Waldku

Nie przejmuj się, że nierozpoznałeś rzeczki. Każdy może się pomylić. Również możesz się poprawić. Zamieszczam dziś fotkę jednego kawałka rzeczki nizinnej z Dolnego Śląska. Napisz gdzie było zrobione to zdjęcie i jaka to jest rzeczka?

pozdrawiam

post-33-1348913396,9168_thumb.gif

• 0

Niestety nie Rafale -Waldku. To nie jest dobra odpowiedz. Nie podałeś dobrze nazwy rzeki, ani nie podałeś miejsca z którego zostało zrobione to zdjęcie.

Ale nie martw się Rafale. Przeciesz nie musisz znać wszystkich ciekawych miejsc castingowych na Dolnym Śląsku. Jest tam wiele zaczarowynch miejsc, które nie odrazu można zobaczyć.

Dziś może łatwiejsze pytanie. Zamieszczam zdjęcie fragmentu brzegu rzeki z jednym facetem. Napisz nam co t za rzeka i gdzie zostało zrobione to zdjęcie?

A może zapiszesz się na Zlot pstrągowy. Będzie nam bardzo miło. Zapraszam.

pozdrawiam

post-33-1348913396,9737_thumb.gif

• 0

He, he, he, Andrzejku, zgadywanki?

Ta druga fotka pachnie Bobrem, może w okolicy Bolesławca ale, to wnioskuję tylko z wiekości rzeki.

Miejsca nie znam (chyba Embarassed, cholewcia, w okolicach Wlenia też nie byłem całe lata :wacko: ) ale jak pisałem, jestem dwulatkiem dopiero :mellow: .

No, to teraz może Ty?

Zgadnij gdzie dzisiaj nie złowiłem pstrąga mimo, że miałem dwa wyjścia i gdzie ten wschód słoneczka oglądałem :D .

To akurat łatwe, jeśli weźmiesz pod uwagę, że od 14.00 siedzę w robocie :lol:

post-160-1348913397,0274_thumb.jpg

• 0

Niestety nie Rafale -Waldku. To nie jest dobra odpowiedz. Nie podałeś dobrze nazwy rzeki, ani nie podałeś miejsca z którego zostało zrobione to zdjęcie.

Ale nie martw się Rafale. Przeciesz nie musisz znać wszystkich ciekawych miejsc castingowych na Dolnym Śląsku. Jest tam wiele zaczarowynch miejsc, które nie odrazu można zobaczyć.

Dziś może łatwiejsze pytanie. Zamieszczam zdjęcie fragmentu brzegu rzeki z jednym facetem. Napisz nam co t za rzeka i gdzie zostało zrobione to zdjęcie?

pozdrawiam

Tu łowic nie wolno, zdjęcie zrobione jest pod zaporą w Pilchowicach, a skoro nie wolno łowić....?

• 0

pozdrawiam

Tu łowic nie wolno, zdjęcie zrobione jest pod zaporą w Pilchowicach, a skoro nie wolno łowić....?

a skoro nie wolno lowic to się tam nie lowilo tylko zabawki przerzucalo...

Dzieki jaca za czujnosc...

• 0

Witaj Jaca

A kto Ci powiedział, że ten facet na zdjęciu łowi ryby. On tylko pozuje do serii fotek z multiplikatorem DC. W ten właśnie sposób powstają mity na innym forum multiplikatorowym

pozdrawiam i gratuluję udanej organizacji zlotu, szczególnie dla najmłodszych.

pozdrawam

• 0

do popper@

Widzę Waldku, że nie zaskoczyłeś o co chodzi. Tutaj nie bawimy się w rozpoznawanie różnych rejobów dolnośląskich, a przedstawiamy zdjęcia z terenów gdzie będziemy łowić lub które będziemy zwiedzać. Zlot będzie na Bobrze chyba, że nie doczytałeś ogłoszenia do końca,

pozdrawiam

• 0

pozdrawiam

ale się ekipa rozkreciła :lol: :lol: :lol:

miejsce znane tak jak JACA pisał ale ten pan z patykiem

to chyba kierownik lodowiska ? :lol: :lol: :lol:

odnośnie tematu Thymallus takie żyjątka pływaja w rzece zwanej Bobrem

post-677-1348913397,1294_thumb.jpg

• 0

Tutaj jest więcej zdjęć http://www.jerkbait.pl/?p=137

http://jerkbait.pl/art/images/00099/009.jpg

Thymallus dobrze, że jedziemy za miesiąc bo słyszałem, że pstrągi z odcinka od Wlenia do Lwówka Śląskiego pouciekały tak tam było ostatnio tłoczno i głośno - zlot, jakieś zawody muchowe itd. Gratuluję wyboru odpowiedniego terminu.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Piękne zdjęcie zamieściłeś Remku. Ładna ryba, śliczny multiplikator niskoprofilowy f.Daiwa no i widać kawałek ładnego travelka do łowienia pstrągów na casting. Sądzę, że tej wiosny będziemy mieli okazję wykonać podobne zdjęcia.(pozdrowienia dla autora z drugiego końca Polski).

Piszę, żeby przypomnieć, że do Zlotu zostało tylko 4 tygodnie. Czyli należałoby powoli sprawdzać sprzęcik, dokupić różnych wabików i potrenować trochę rzuty nad jakąś pobliską rzeczką. Ja jadą dzisiaj nad rzekę Wartę trochę porzucać lekkimi wabikami. Muszę rozruszać smar w multiplikatorze po długiej zimie.... .

Chciałbym również przypomnieć kolegom, że jeszcze tylko przez tydzień przyjmuję wpisowe na Zlot. Dotyczy to również chętnych do nauki rzutów lekkim castingiem. Do nauki rzutów udostępnię wysokiej klasy kij castingwy zbudowany w warsztatach Team Dragon na blanku z serii CD firmy Lamiglas. Kijek jest przystosowany do wyholowania nawet największych pstrągów z rzeki Bóbr.

Jednocześnie zapraszam inne pracownie do udostępnienia swoich produktów dla początkujących na czas Zlotu. Wielu uczestników Zlotu to przyszli klienci na takie wędki castingowe. Tutaj dobry produkt będzie reklamował się sam.

Przypominam - termin wpłacania wpisowego mija 6 kwietnia.