Skocz do zawartości
  • 0

II Ogólnopolski Zlot Castingowy - "Pstrąg Bobru"

admin

Pytanie

Z dużą przyjemnością zapraszam wszystkich miłośników połowu pstrągów metodą castingową na II Ogólnopolski Zlot „Pstrąg Bobru” do Wlenia na Dolnym Śląsku w dniach 27-29 kwietnia 2007 roku. Patronem Zlotu jest jerkbait.pl.

http://jerkbait.pl/art/images/00099/018.jpg

Zapewniam: wspólne wędkowanie w Bobrze, dostęp do pstrągowych miejscówek, miłą atmosferę, spotkania z ciekawymi ludźmi dobrą stołówkę na kwaterze, wizytę w firmowym sklepie najstarszego browaru piwnego w Polsce. Zlot przewidziany jest tylko dla osób posługujących się zestawami castingowymi.

Podczas zlotu będzie unikalna możliwość: zapoznania się z metodą połowu pstrągów na casting, zasadami doskonalenia swoich umiejętności, dostęp do sprzętu castingowego typu L/UL (multiplikatory, wędki).

„II Pstrąg Bobru” – 2007 program spotkania

Piątek 27 kwietnia

14:00 – Otwarcie biura Zlotu w schronisku młodzieżowym

15:00 – 19:00 – wędkowanie

19:00 – 19:30 - przegląd sprzętu

19:40 – kolacja

Sobota 28 kwietnia

9:00 – śniadanie

10:00 -14:00 - wędkowanie

14:45 – 15:00 – wspólne zdjęcie na Zlocie

od 15:00 – obiad

15:30 – 18:45 - wędkowanie

od 19:40 – uroczysta kolacja

20:15 – forum dyskusyjne

Niedziela 29 kwietnia

6:00 – 12:00 – wędkowanie

9:00 – śniadanie

od 15:00 – obiad

16:00 – uroczyste zakończenie zlotu II- Pstrąga Bobru

Informacje dodatkowe:

- Dobrze zaopatrzone sklepy wędkarskie są w Jeleniej Górze

- Opłaty można dokonać bezpośrednio w ZO Jelenia Góra bez kosztów manipulacyjnych

- Dojazd samochodem do Wlenia przez Lwówek Śląski lub Jelenią Górę. Można również dojechać bezpośrednio ze Złotoryji.

- Organizator zapewnia wyżywienie i noclegi na czas zlotu rozliczane po preferencyjnych cenach

- Dojazd z kwatery nad wybrane odcinki rzeki Bóbr i powroty we własnym zakresie.

- W przypadku zgłoszeń osób chcących nauczyć się rzucania z lekkiego castingu w wyznaczonych godzinach będzie dostępny instruktor

Proszę wszystkich chętnych castingowców do zgłaszania chęci uczestnictwa w Zlocie (na forum). Od uczestników wymaga się wpłaty zaliczki na koszt pobytu w/w 70 zł na wskazane konto (prywatna wiadomość do Thymallusa).

Wymagana jest opłata za wody górskie w/g stawki ZO Jelenia Góra jak również prowadzenie rejestru połowu.

Pozdrawiam

Andrzej Nowik (Thymallus)

• Odpowiedzi 411
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Za bardzo nie rozumię tych podtekstów, aluzji i uszczypliwości w sprawie zlotu kolegów z forum m.pl. Nikogo nie atakuje, ale odnosze wrażenie o istnieniu wzajemnych animozji. Byłem na zlocie nad Bobrem, koledzy są przyjażnie nastawieni do forumowiczów jerkbaita ! Miłej zabawy na II Ogólnopolskim Zlocie Castingowym - Pstrąg Bobru

Komancz

• 0

Dobrywieczór Kolegom

Chciałbym opublikować listę uczestników II Zlotu nad Bobrem w dniach 27/29-04-07

Remek

Rafał

Sławek

Szpiegu

Tornado

Ramay

Standerus

Jerzy

Hasior

Mirat

Janusz

Popper

Grzegorz Zielezny

Thymallus

Wszelkie pytania, niejasności, propozycje proszę kierować na mój adres prywatny.

pozdrawiam

• 0

Za bardzo nie rozumię tych podtekstów, aluzji i uszczypliwości w sprawie zlotu kolegów z forum m.pl. Nikogo nie atakuje, ale odnosze wrażenie o istnieniu wzajemnych animozji. Byłem na zlocie nad Bobrem, koledzy są przyjażnie nastawieni do forumowiczów jerkbaita ! Miłej zabawy na II Ogólnopolskim Zlocie Castingowym - Pstrąg Bobru

Komancz

Komanczu, drogi kolego pozostaje mi pozostawić Twój post bez żadnego komentarza. Jeśli Ty dopatrujesz się w mojej wypowiedzi jakiejkolwiek uszczypliwości to przepraszam ale myślałem, że znamy się trochę.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Komancz

Komanczu, drogi kolego pozostaje mi pozostawić Twój post bez żadnego komentarza. Jeśli Ty dopatrujesz się w mojej wypowiedzi jakiejkolwiek uszczypliwości to przepraszam ale myślałem, że znamy się trochę.

Pozdrawiam

Remek

Dobrze powiedziane :mellow: a resztę pod dywan :lol:

• 0

Mifek tylko tych naszych nie łap zostaw coś dla kolegów :lol:

Tornado.

Wiaterek ;) no przecia mówie, za ja na zlocie to bede sie staral raczej pomagac i wszystko wskazuje na to ze zostaje dzien czy dwa dluzej po zlocie by wtedy sobie tego ten ... sprawdzic swoje umiejetności :D

• 0

tornado jesli Matka Wszystkich wędkarzy nie bedzie sie wybierał na zot to bee nad ranem w piatek... gdyby jednak bylo inaczej wowczas bee na miejscu w czwartek wieczorem. jak widzisz na razie sam niewiele wiem :mellow:

PS. @spigot przy opcji piatkowo porannej licze na pewna pomoc

w zasadzie to ja i Szpiegu :D

• 0

Myślę Andrzeju, że w przypadku Wlenia, to sprawa ma nieco inny charakter. Pozwolę sobie zadać Tobie pytanie, a mianowicie, wyobraź sobie, jedynie hipotetycznie, że;

-jesteś mieszkańcem pięknej miejscowości jaką jest Wleń,

-Twój adres zamieszkania to Wleń Plac Bohaterów Nysy, czyli centrum, ryneczek.

-Twoje mieszkanie znajduje się na parterze zabytkowej kamieniczki,

-To mieszkanie to cały Twój dorobek życia.

powtarzam jedynie hipotetycznie !

I pewnego pięknego lata, a dokładniej w lipcu 1997roku po pierwszej fali powodziowej nadchodzi TA druga, większa, która zalewa, wspomniany wcześniej, Plac Boh. Nysy na wysokość słupa wody 2m. I proponuje wyobrazić sobie jak to jest tragedia....gdzie dorobek życia w jednej chwili zostaje zniszczony przez powódź.

System wałów przeciwpowodziowych jaki obecnie jest budowany zapewni ochronę tym ludziom. Wiem z jaką ulgą mieszkańcy Wlenia przyglądają się postępom w pracach przy tych umocnieniach przeciwpowodziowych Tam zdegradowano niespełna dwa kilometry koryta rzeki, cóż to jest w skali całej rzeki. jestem przekonany, że wybrano mniejsze zło. Pozytywnym zjawiskiem jest to co właśnie zaczęło się dziać z umacnianymi przed wojną brzegami, woda ten pojedynek wygrywa i rzeka jakby sama się naturalizuje :mellow: :mellow: i jak sądzę na takie naprawy nie będzie już pieniędzy.

ps.

Powódź z 97roku dokumentowałem małą kamerką wideo, uwierzcie że widok Zapory Pilchowickiej, przez którą przelewa się fala powodziowa przeraża

• 0

Szanowny Kolego Jaca

Przeraża mnie ten Twój punkt widzenia. To jest żywcem wzięte z minionych czasów.

Kilka faktów.

Wleń ma około 800 lat. Przez te 8 wieków jakoś wspomnianego placu woda nie zabrała. A te t.z. majątki życia z parterów razem wzięte to jest z górą 2-3 Mercedesy kl. S i wszystko. I życie toczy się dalej. To co zrobiono na Bobrze do tej pory gówno pomoże na dużą wodę, a już do tej pory kosztowało kilkadziesiąt milionów złotych włożonych w beton i granitowe kamienie. Całe te przecięwzięcie budowlane to tylko drapieżny drenaż unijnej kasy i odbicie się od dna pewnej grupy ludzi.

Powódz w 1997 widziałem na żywca. Byłem na miejscu. widziałem tamę w Pilichowicach, Sobieszowie, Cieplicach. widziałem rynek we Wrocławiu i zniszczenia w Kłodzku po wodzie z Nysy. Straty w samym Kłodzku były nieporównywalne z tym we Wleniu ale tam żaden nie mbyło takich pomysłów jak we Wleniu. Niszczyć tak piękną rzekę dla kilkunastu starych, zdewastowanych chałup to straszne. O wiele taniej byłoby wybudowanie wysokiego bloku dla tych ludzi na górce i zostawienia rzeki taką jaka była przez te ostatnie 800 lat.

post-33-1348913408,6722_thumb.gif

• 0

a jesli chodzi o przystanek

to bylby do tej pory bo po powodzi w 97roku nic mu sie nie stalo :lol: :lol:.

@jaca no chyba ze ty lubisz wedkowac w takiej scenerji jaka ci zafundowali melioranci to SORY bo mi sie to niepodoba :( haha.a z tym poprawianiem przyrody to juz bylo bardzo duzo pisane wiec niema co sie powtarzac :mellow:

pozdrawiam

• 0

Jaca, szkoda męczyć ten temat. Tam nie było żadnego koła powodzi co najwyżej 1km i tyle. zawsze mogli udać się na górę zamkową. Koło powodzi to było widać z wałów koło tamy w Sobieszoie na Ptaszynie czy też troszkę mniejsze z tamy w Cieplicach. Ciągneło się rozlewisko aż po szosę pomiędzy Sobieszowem, a Podgórzynem czyli prawie pod drogę na Zachełmie. To było koło powodzi !!!

Może kiedyś jak się spotkamy nad brzegiem rzeki Bóbr (najprawdopodobniej już wybrukowanym) to sobie usiądziemy, wypijemy jakieś piwko bezalkoholowe i powspominamy stare czasy.

pozdrawiam

• 0

mam nadzieje że we Wleniu nie były majątki całego życia rozdzielane tak jak kamienice w Krakowie. Bo wtedy może to i jedyny majatek, ale ciężko go nazwać zapracowanym, co najwyżej wysłużonym. Rzeke wyprosują, wybudują szpetne wały z gównolitu i jak pojdzie duża woda to rynek pierszy raz dzeki wesołej inicjatywie będzie pływać. Bo przecież nie można było tego przewidzieć.....

• 0

tornado jesli Matka Wszystkich wędkarzy nie bedzie sie wybierał na zot to bee nad ranem w piatek... gdyby jednak bylo inaczej wowczas bee na miejscu w czwartek wieczorem. jak widzisz na razie sam niewiele wiem :mellow:

PS. @spigot przy opcji piatkowo porannej licze na pewna pomoc

w zasadzie to ja i Szpiegu :D

BA !!!!!

• 0

Szanowny Kolego Jaca

Przeraża mnie ten Twój punkt widzenia. To jest żywcem wzięte z minionych czasów.

Kilka faktów.

Wleń ma około 800 lat. Przez te 8 wieków jakoś wspomnianego placu woda nie zabrała. A te t.z. majątki życia z parterów razem wzięte to jest z górą 2-3 Mercedesy kl. S i wszystko. I życie toczy się dalej. To co zrobiono na Bobrze do tej pory gówno pomoże na dużą wodę, a już do tej pory kosztowało kilkadziesiąt milionów złotych włożonych w beton i granitowe kamienie. Całe te przecięwzięcie budowlane to tylko drapieżny drenaż unijnej kasy i odbicie się od dna pewnej grupy ludzi.

Powódz w 1997 widziałem na żywca. Byłem na miejscu. widziałem tamę w Pilichowicach, Sobieszowie, Cieplicach. widziałem rynek we Wrocławiu i zniszczenia w Kłodzku po wodzie z Nysy. Straty w samym Kłodzku były nieporównywalne z tym we Wleniu ale tam żaden nie mbyło takich pomysłów jak we Wleniu. Niszczyć tak piękną rzekę dla kilkunastu starych, zdewastowanych chałup to straszne. O wiele taniej byłoby wybudowanie wysokiego bloku dla tych ludzi na górce i zostawienia rzeki taką jaka była przez te ostatnie 800 lat.

NO NO NO Thymallus , bo pomyślę że jesteś z GNIEZNA ,ja Ci dam starych chałup , tam mieszka moja mama

dajcie spokój macie problem z odcinkiem 2 Km wybetonowanym a rzeka ma 80 parę Km

i tak tam ryby nie ma

co do wychodzenia na basztę to trochę Tymulus przesadzasz

bo gdyby Twoje miasto zalało to chyba uciekłbyś na wiadukt koło stacji paliw ESSO