Skocz do zawartości
  • 0

II Ogólnopolski Zlot Castingowy - "Pstrąg Bobru"

admin

Pytanie

Z dużą przyjemnością zapraszam wszystkich miłośników połowu pstrągów metodą castingową na II Ogólnopolski Zlot „Pstrąg Bobru” do Wlenia na Dolnym Śląsku w dniach 27-29 kwietnia 2007 roku. Patronem Zlotu jest jerkbait.pl.

http://jerkbait.pl/art/images/00099/018.jpg

Zapewniam: wspólne wędkowanie w Bobrze, dostęp do pstrągowych miejscówek, miłą atmosferę, spotkania z ciekawymi ludźmi dobrą stołówkę na kwaterze, wizytę w firmowym sklepie najstarszego browaru piwnego w Polsce. Zlot przewidziany jest tylko dla osób posługujących się zestawami castingowymi.

Podczas zlotu będzie unikalna możliwość: zapoznania się z metodą połowu pstrągów na casting, zasadami doskonalenia swoich umiejętności, dostęp do sprzętu castingowego typu L/UL (multiplikatory, wędki).

„II Pstrąg Bobru” – 2007 program spotkania

Piątek 27 kwietnia

14:00 – Otwarcie biura Zlotu w schronisku młodzieżowym

15:00 – 19:00 – wędkowanie

19:00 – 19:30 - przegląd sprzętu

19:40 – kolacja

Sobota 28 kwietnia

9:00 – śniadanie

10:00 -14:00 - wędkowanie

14:45 – 15:00 – wspólne zdjęcie na Zlocie

od 15:00 – obiad

15:30 – 18:45 - wędkowanie

od 19:40 – uroczysta kolacja

20:15 – forum dyskusyjne

Niedziela 29 kwietnia

6:00 – 12:00 – wędkowanie

9:00 – śniadanie

od 15:00 – obiad

16:00 – uroczyste zakończenie zlotu II- Pstrąga Bobru

Informacje dodatkowe:

- Dobrze zaopatrzone sklepy wędkarskie są w Jeleniej Górze

- Opłaty można dokonać bezpośrednio w ZO Jelenia Góra bez kosztów manipulacyjnych

- Dojazd samochodem do Wlenia przez Lwówek Śląski lub Jelenią Górę. Można również dojechać bezpośrednio ze Złotoryji.

- Organizator zapewnia wyżywienie i noclegi na czas zlotu rozliczane po preferencyjnych cenach

- Dojazd z kwatery nad wybrane odcinki rzeki Bóbr i powroty we własnym zakresie.

- W przypadku zgłoszeń osób chcących nauczyć się rzucania z lekkiego castingu w wyznaczonych godzinach będzie dostępny instruktor

Proszę wszystkich chętnych castingowców do zgłaszania chęci uczestnictwa w Zlocie (na forum). Od uczestników wymaga się wpłaty zaliczki na koszt pobytu w/w 70 zł na wskazane konto (prywatna wiadomość do Thymallusa).

Wymagana jest opłata za wody górskie w/g stawki ZO Jelenia Góra jak również prowadzenie rejestru połowu.

Pozdrawiam

Andrzej Nowik (Thymallus)

• Odpowiedzi 411
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na dworze kolejny dzień pięknej słonecznej pogody. Do Zlotu pozostało 11 dni. Miejmy nadzieję, że pogoda przez cały czas nie będzie tak bardzo słoneczna. Przydałoby się trochę chmur. Pstrągi nie przepadają za taką plażową pogodą. Poziom wody na Bobrze w różnych miejscach waha się od średniego do niskiego. Może tak się utrzyma.

Dziś spróbuję przesmarować mój kołowrotek po zimie. Szczególnie przekładnię.

pozdrawiam

• 0

Ja już jestem spakowany i wcale nie żartuję. Wobki popakowane, wędka w rurze, kołowrotek jedyny słuszny i plecioneczka nawinięta. W zależności od stanu zastanego zmienię na fluorocarbon. Spodniobuty a jakże też gotowe (gdzieś przeciekają ale nie wiem gdzie i nie chce mi się tego szukać). Poza tym ... muszę kupić w sklepie żeglarskim taki worek na aparat co by mi podczas kąpieli nie zamókł bo tego nie przeżyję :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

do kol. popper@

Waldku nie załamuj nas i nie uprawiaj ponurej polityki. Na pewno będzie dobrze. Wystarczy jak koledzy z innego forum co jakiś czas zamieszczają jakieś uszczypliwe uwagi... .

Miałem wczoraj telefon z góry, że do zlotu ma jeszcze trochę popadać. A jak wiesz Oni się nie mylą. Poza tym pozostaje nam zawsze możliwość zwrócenia się do Ducha Gór o przychylny poziom wody w rzece. To trzeba będzie prosić dobrym dolnośląskim piwem z Lwówka Śląskiego. Bo na Lechy, Heweliusze czy Kujawskie to On nie jest czuły. Musi być z gór. Zresztą Ty to dobrze wiesz.

pozdrawiam

• 0

Bardzo zazdroszczę Remkowi spakowanych maneli. Zapakowanej ślicznej wędki, jedynie jednego odpowiedniego kołowrotka, plecioneczki stosownej, wabików i całej reszty. Pozostał mu tylko drobny problem z aparatem i torbą do niego.

U mnie jest całkowicie odwrotnie.

WęDka stoi sobie za szafą zupełnie niezapakowana bo prawie codziennie pracuje nad pobliskim jeziorkiem. Kołowrotek dopiero co nasmarowany i powinien z niego ten zapach wyparować tudzież tłuste pozostałości po smarowaniu. Woblerki pomieszane w różnych plastikowych pudełkach. Trzeba będzie dopiero z tego coś wybrać co by im smakowało.Linka jeszcze na szpuli o dużej pojemności. To trzeba będzie przed wyjazdem nawinąć na kołowrotek. Do tego kaloszki, jakieś ciuchy trzeba odszukać z ubiegłego roku.

Aparatu nie chowam do torby bo nie mam takiej małej tylko do małego woreczka i do torby z woblerkami. Powinien się zmieścić bo to mały już trochę zabytkowy aparacik. Ma jeszcze takie śmieszne soczewki szklane w obiektywie i metalowy korpus. Nowoczesne aparaciki to jak wpadną do wody to pływają bo są takie lekkie.... .

Ale postaram się wszystko spakować do jakiegoś plecaczka, kij do dryndy pomiędzy siedzenia i w piątek rano powinienem być zwarty i gotowy do wyjazdu. A wy?

• 0

Cześć wszystkim ja co prawda nie jestem spakowany ale tak po prawdzie to nie mam co pakować nie licząc przynęt i innych drobnych rzeczy o których pisał mi Thymallus. Nie wiem czemu zagościła taka smutna atmosfera przed wyjazdem. Przecież do wyjazdu już tuż tuż i ztego trzeba się cieszyć, a co do pogody to będzie napewno dobra jak i stan wody tak ma być i tego trzeba się trzymać pozdrawiam Mirek.

• 0

Bardzo chciałem, ale niestety koszta i brak czasu (minimum dwa dni w jedną stronę), oraz fakt że zdecydowałem sie nim jeszcze pojeździć - znalazłem opcje ew rejestracji i ubezpieczenia go tutaj, a jest dość unikatowo nie awaryjny i w dobrym stanie więc żal sprzedawać - to wszystko spowodowało że przyjadę autem marki airbus, a później chyba volvo czy co uda sie pożyczyć na miejscu. Land wyruszy może w lecie, chciałbym zrobic nim rundkę roztoczańsko - ukraińską.

• 0

Szkoda Kuba, że go nie przywieziesz. Z bazy jest taki krótki dojazd nad rzekę. najpierw góra około 30 stopni w górę, a potem około 45 stopni w dół i już jesteś nad rzeką. A tak jak przyjedziesz Volvo to będziemy musieli jechać do okoła góry. No chyba, że zdobędziesz wersję XC90.

do zobaczenia na Zlocie.

• 0

hasior@

Kto przyjeżdza koleją to nie wiem. Jednak jakbyś chciał pofatygować się PKP to pociąg jest w Jeleniej Górze o 13,10 i po 2 godzinach masz pociąg z Jeleniej Góry do Marczowa (41 minut) i jesteś nad samą rzeką. Do rzeki masz około 70 metrów.

Masz 2 godziny luzu i możesz się przejść do sklepu wędkarskiego. Trzeba iść w kierunku miasta jakieś 15-20 minut i po lewej stronie przed cerkiewką około 200m(podobne jak są w Białymstoku) będzie sklep wędkarski. Tam możesz się spytać o lokalne woblerki pstrągowe. Mają miejscową produkcję sprawdzonych wzorów.

pozdrawiam

• 0

Andrzeju, z tą lokalną produkcją to ostrożnie. :D Ostatnio niewiele widać w sklepach, puchy :angry: .

Boberki, to jednostkowe sztuki, o ile się trafi w czas.

Produkcja kol.Drozdka ze Zgorzelca, chyba zawieszona, z powodu zmiany miejsca zamieszkania a innych miejscowych nie widziałem już od dawna :( .

Już prędzej trafisz na Gloogi, Salmiaczki itp.

PS.

W TYM sklepie też już dawno nie widzieli boberków rodem z Kamiennej Góry

• 0

Ja planuje jechać w piątek rano z Poznania przez Wrocław (choć z racji odległości czasowej może się to zmienić) i jeśli uda sie pożyczyć to auto to mogę mieć dwa miejsca. Ale szczegóły będę znał pewno dopiero przed zlotem jak będę w kraju (mogę jechać z Krakowa)