Skocz do zawartości
  • 0

II Ogólnopolski Zlot Castingowy - "Pstrąg Bobru"

admin

Pytanie

Z dużą przyjemnością zapraszam wszystkich miłośników połowu pstrągów metodą castingową na II Ogólnopolski Zlot „Pstrąg Bobru” do Wlenia na Dolnym Śląsku w dniach 27-29 kwietnia 2007 roku. Patronem Zlotu jest jerkbait.pl.

http://jerkbait.pl/art/images/00099/018.jpg

Zapewniam: wspólne wędkowanie w Bobrze, dostęp do pstrągowych miejscówek, miłą atmosferę, spotkania z ciekawymi ludźmi dobrą stołówkę na kwaterze, wizytę w firmowym sklepie najstarszego browaru piwnego w Polsce. Zlot przewidziany jest tylko dla osób posługujących się zestawami castingowymi.

Podczas zlotu będzie unikalna możliwość: zapoznania się z metodą połowu pstrągów na casting, zasadami doskonalenia swoich umiejętności, dostęp do sprzętu castingowego typu L/UL (multiplikatory, wędki).

„II Pstrąg Bobru” – 2007 program spotkania

Piątek 27 kwietnia

14:00 – Otwarcie biura Zlotu w schronisku młodzieżowym

15:00 – 19:00 – wędkowanie

19:00 – 19:30 - przegląd sprzętu

19:40 – kolacja

Sobota 28 kwietnia

9:00 – śniadanie

10:00 -14:00 - wędkowanie

14:45 – 15:00 – wspólne zdjęcie na Zlocie

od 15:00 – obiad

15:30 – 18:45 - wędkowanie

od 19:40 – uroczysta kolacja

20:15 – forum dyskusyjne

Niedziela 29 kwietnia

6:00 – 12:00 – wędkowanie

9:00 – śniadanie

od 15:00 – obiad

16:00 – uroczyste zakończenie zlotu II- Pstrąga Bobru

Informacje dodatkowe:

- Dobrze zaopatrzone sklepy wędkarskie są w Jeleniej Górze

- Opłaty można dokonać bezpośrednio w ZO Jelenia Góra bez kosztów manipulacyjnych

- Dojazd samochodem do Wlenia przez Lwówek Śląski lub Jelenią Górę. Można również dojechać bezpośrednio ze Złotoryji.

- Organizator zapewnia wyżywienie i noclegi na czas zlotu rozliczane po preferencyjnych cenach

- Dojazd z kwatery nad wybrane odcinki rzeki Bóbr i powroty we własnym zakresie.

- W przypadku zgłoszeń osób chcących nauczyć się rzucania z lekkiego castingu w wyznaczonych godzinach będzie dostępny instruktor

Proszę wszystkich chętnych castingowców do zgłaszania chęci uczestnictwa w Zlocie (na forum). Od uczestników wymaga się wpłaty zaliczki na koszt pobytu w/w 70 zł na wskazane konto (prywatna wiadomość do Thymallusa).

Wymagana jest opłata za wody górskie w/g stawki ZO Jelenia Góra jak również prowadzenie rejestru połowu.

Pozdrawiam

Andrzej Nowik (Thymallus)

• Odpowiedzi 411
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Remku ale jestem gapa. To chyba jeszcze po tych lekach... nie poznałem małego woblerka. W takim razie chciałbym pogratulować Sławkowi tak udanego wyrobu. Brawo Sławku. Zazdroszczę kolegom, którzy mieli okazję porzucać tak łownym woblerem. Osobiście miałem kiedyś okazję poznać Sławka na kapitalnym pokazie topowych kiji jednej z polskich firm w pięknej scenerii i nad rybnym testowym jeziorkiem. Wówczas też króciutko rozmawialiśy o castingu. W tamtych czasach większość ludzi patrzyło na lekki casting jeszcze nieprzychylnym okiem. To na szczęście się zmienia.

Powoli zaczyna się nawet kształtować pojęcie - woblera do castingu. Wytwórcy powolutku zauważają, że on powinien mieć podaną masę i, że powinien ładnie latać. Równiutko. Jeszcze na początku wieku w internetowej rozmowie z największym producentem tych przynent moja argumentacja doboru wobka do castingu była całkowicie niezrozumiała. Mówiono o jakichś fanaberiach. Dziś dzięki Wam powolutku to podejście się zmienia.

Remku całe zdjęcie pokazujące moment rzutu z kija castingową przynętą jest świetne. Widać całą konstrukcję kija, układ przelotek, ugięcie i śliczny woblerek. Autorowi udało się uchwycić to co najlepsze w kadrze czyli woblerek. Rozumię, że to twoja fotka?

pozdrawiam

• 0

Remku całe zdjęcie pokazujące moment rzutu z kija castingową przynętą jest świetne. Widać całą konstrukcję kija, układ przelotek, ugięcie i śliczny woblerek. Autorowi udało się uchwycić to co najlepsze w kadrze czyli woblerek. Rozumię, że to twoja fotka?

Tak to moja fotka. Więcej będzie w relacji :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

Ps. największą satysfakcją dla mnie jest to że MIFEK i SZPIEGU mieli mnie dosyć ...

my Cie mieliśmy dosyć??/

chyba tylko wtedy gdy o 4 nad ranem lapales mnie za kolano w samochodzie i nie dawales mi spać <_< <_< <_< <_< <_< <_<

czekaj no czekaj chlopak jeszcze miesiac... poczujesz co znaczy goscina u Indian na Dzikim Zachodzie <_< <_< <_<

• 0

Złowiliśmy na nią prawie wszystkie ryby - jakoś na inne nie chciały brać.

Remek

z tym sie nie zgodze... ja swoje wszystkie zlowilem na coś innego - lacznie z 13 cm KIEŁBIEM!!!!!!

choć faktem jest ze najwiekszego grubcia tradilem na przynete własnie Sławka... ale... nieco inna <_< <_< <_< <_<

• 0

@mirat

rozdziewiczony nie ale cos czuje ze fartowny bedzie na pewno :D

sziegu spiesz sie spiesz... bo ci ktos go moze zabrac...

chociaz z drugiej strony... jak go dluzej bedziesz mial bo wirus castingonelli glebiej się zalegnie... :mellow:

PS.jest szansa ze w niedziele bedziesz mial wizytacje :mellow:

• 0

@mirat

rozdziewiczony nie ale cos czuje ze fartowny bedzie na pewno :D

sziegu spiesz sie spiesz... bo ci ktos go moze zabrac...

chociaz z drugiej strony... jak go dluzej bedziesz mial bo wirus castingonelli glebiej się zalegnie... :mellow:

PS.jest szansa ze w niedziele bedziesz mial wizytacje :mellow:

Napisz coś więcej o tej wizytacji jestem za. Może skoczymy na ryby :D