Skocz do zawartości
  • 0

II Ogólnopolski Zlot Castingowy - "Pstrąg Bobru"

admin

Pytanie

Z dużą przyjemnością zapraszam wszystkich miłośników połowu pstrągów metodą castingową na II Ogólnopolski Zlot „Pstrąg Bobru” do Wlenia na Dolnym Śląsku w dniach 27-29 kwietnia 2007 roku. Patronem Zlotu jest jerkbait.pl.

http://jerkbait.pl/art/images/00099/018.jpg

Zapewniam: wspólne wędkowanie w Bobrze, dostęp do pstrągowych miejscówek, miłą atmosferę, spotkania z ciekawymi ludźmi dobrą stołówkę na kwaterze, wizytę w firmowym sklepie najstarszego browaru piwnego w Polsce. Zlot przewidziany jest tylko dla osób posługujących się zestawami castingowymi.

Podczas zlotu będzie unikalna możliwość: zapoznania się z metodą połowu pstrągów na casting, zasadami doskonalenia swoich umiejętności, dostęp do sprzętu castingowego typu L/UL (multiplikatory, wędki).

„II Pstrąg Bobru” – 2007 program spotkania

Piątek 27 kwietnia

14:00 – Otwarcie biura Zlotu w schronisku młodzieżowym

15:00 – 19:00 – wędkowanie

19:00 – 19:30 - przegląd sprzętu

19:40 – kolacja

Sobota 28 kwietnia

9:00 – śniadanie

10:00 -14:00 - wędkowanie

14:45 – 15:00 – wspólne zdjęcie na Zlocie

od 15:00 – obiad

15:30 – 18:45 - wędkowanie

od 19:40 – uroczysta kolacja

20:15 – forum dyskusyjne

Niedziela 29 kwietnia

6:00 – 12:00 – wędkowanie

9:00 – śniadanie

od 15:00 – obiad

16:00 – uroczyste zakończenie zlotu II- Pstrąga Bobru

Informacje dodatkowe:

- Dobrze zaopatrzone sklepy wędkarskie są w Jeleniej Górze

- Opłaty można dokonać bezpośrednio w ZO Jelenia Góra bez kosztów manipulacyjnych

- Dojazd samochodem do Wlenia przez Lwówek Śląski lub Jelenią Górę. Można również dojechać bezpośrednio ze Złotoryji.

- Organizator zapewnia wyżywienie i noclegi na czas zlotu rozliczane po preferencyjnych cenach

- Dojazd z kwatery nad wybrane odcinki rzeki Bóbr i powroty we własnym zakresie.

- W przypadku zgłoszeń osób chcących nauczyć się rzucania z lekkiego castingu w wyznaczonych godzinach będzie dostępny instruktor

Proszę wszystkich chętnych castingowców do zgłaszania chęci uczestnictwa w Zlocie (na forum). Od uczestników wymaga się wpłaty zaliczki na koszt pobytu w/w 70 zł na wskazane konto (prywatna wiadomość do Thymallusa).

Wymagana jest opłata za wody górskie w/g stawki ZO Jelenia Góra jak również prowadzenie rejestru połowu.

Pozdrawiam

Andrzej Nowik (Thymallus)

• Odpowiedzi 411
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Andrzeju,

wolałbym żebyś ostrożniej dobierał słowa - noblesse oblige, że się tak wyrażę

Ponieważ Remek przeoczył wątek o puchnięciu żyłki a podejrzewam co prawdopodobnie miał na myśli, wyjaśniam iż nie chodzi o puchnięcie żyłki w sensie dosłownym, jak ma to miejsce w przypadku niektórych plecionek pod wpływem użytkowania <_< - w tym sensie oczywiście żyłka puchnąć nie może - a raczej o obrazowe przedstawienie zachowania się zwojów żyłki na szpuli multiplikatora przy splątaniu. Moim zdaniem z tego powodu dużo łatwiej rzuca się cienką, dobrej klasy plecionką niż żyłką, zwłaszcza tą sztywniejszą. O szczegóły dotyczące tego którą plecionkę można polecić a którą odradzić można zapytać np. @Jerzego :D

Pozdrawiam

• 0

@ Thymallus

Panu się wydaje że obrażać można tak ludzi bez żadnych konsekwencji . To się pan mylisz bo dla mnie jesteś pan cham i burak stojący w jednym rzędzie z Lepperem.

Możecie mnie za te słowa usunąć ,ale za tydzień będziecie mieć to samo bo ten pan nie nadaje się do współżycia w grupie.

Jans

• 0

@ Thymallus

Panu się wydaje że obrażać można tak ludzi bez żadnych konsekwencji . To się pan mylisz bo dla mnie jesteś pan cham i burak stojący w jednym rzędzie z Lepperem.

Możecie mnie za te słowa usunąć ,ale za tydzień będziecie mieć to samo bo ten pan nie nadaje się do współżycia w grupie.

Jans

@Jans

wolałbym żeby tego typu sformułowania padały na privie - z obu stron.

Oczywiscie najbardziej wolałbym żeby nie padały w ogóle.

Proponuję ten wątek poświęcić jednak kwestiom związanym ze zlotem castingowym, a ewentualne animozje kontynuowac gdzie indziej.

• 0

@ Thymallus

Jans

@Jans

wolałbym żeby tego typu sformułowania padały na privie - z obu stron.

Oczywiscie najbardziej wolałbym żeby nie padały w ogóle.

Proponuję ten wątek poświęcić jednak kwestiom związanym ze zlotem castingowym, a ewentualne animozje kontynuowac gdzie indziej.

wszyscy wszystko widzą i co najbardziej zaskakujące rozumieją!! :huh: :lol:

Proponuje powrócic do łowienia kropkow na casting.

pozd JW

• 0

@Jans

nie wszystko trzeba zauwazac publicznie. A co do natychmiastowej rekacji to nie moderujemy forum 24/7 - kiedys spac trzeba, sorry. Jezeli juz tak sobie udzielamy porad i zalecen to ja uwazam ze rekacja z Twojej strony powinna byc mniej natychmniastowa a bardziej przemyslana.

@Remek

Jezeli dyskusja o lowieniu pstragow na jerki :wacko: zapoczatkowana przez Andrzeja bedzie sie dalej rozwijac w tym kierunku, to proponuje wylaczyc ja do odrebnego watku, na forum ogolne lub poswieconym spostrzezniom na temat jerkbait - bo chyba ku temu to zmierza :(

• 0

Juz kiedys plulem se w brode ze nie bede rozjemca ....ale , nie wiem czy dobrze zrozumieliscie aluzje , przyznaje troche niezrecznie sformulowana przez Thymallusa vel Piranie :mellow: . Zwroc drogi Zamkerze uwage ze uzyl on Twojego motta , podpisu ...ktory musisz przyznac jest troche nioetypowy :lol: . Ten podpis nie dziala na korzysc i nie pcha niczego do przodu ...a powinien :D

prosze wszystkich zainteresowanych o luz i odpowiednie dobieranie slow bo wszystko sie na opak obraca :D

• 0

Cześć,

Andrzeju, wolałbym byś przed umieszczeniem wiadomości na forum weryfikował słowa, których użyłeś. Nie wiem co miałeś na myśli pisząc swoją ostatnią wiadomość ale mój odbiór tego typu wiadomości jest negatywny nad czym ubolewam.

Jans, mam inne zdanie na temat interpretacji tego co się wydarzyło. Zapraszam do używania opcji zgłoś wiadomość moderatorowi, która jest dostępna w dolnej części każdej wiadomości wtedy moja reakcja będzie zdecydowanie szybsza (zauważę takie zgłoszenie od razu po wejściu na forum). Niekiedy nie jestem w stanie reagować natychmiastowo.

Jerry, dzięki za pomoc!

Pozdrawiam

Remek

• 0

Juz kiedys plulem se w brode ze nie bede rozjemca ....ale , nie wiem czy dobrze zrozumieliscie aluzje , przyznaje troche niezrecznie sformulowana przez Thymallusa vel Piranie :mellow: . Zwroc drogi Zamkerze uwage ze uzyl on Twojego motta , podpisu ...ktory musisz przyznac jest troche nioetypowy :lol: . Ten podpis nie dziala na korzysc i nie pcha niczego do przodu ...a powinien :D

prosze wszystkich zainteresowanych o luz i odpowiednie dobieranie slow bo wszystko sie na opak obraca :D

Podpis zamker ma jaki ma, ale bardzo niefajna to była wypowiedź (Thymallusa). Mimo że czytam coraz więcej tu i tam, więc z grubsza jestem świadom jakie zasługi ma Thymallus dla popularyzowania castingu, ale ten typ pogardliwego i aroganckiego traktowania innych userów wyziera niestety z wielu wypowiedzi Thymallusa. Nie wiem czym jest to powodowane, ale przyjemne nie jest, tym bardziej że nie robi tego pierwsza lepsza osoba, tylko ktoś z dużą wiedzą i doświadczeniem, kogo można by podejrzewać o więcej taktu. Chyba za dużo samotnych wypraw na pstrągi ;)

• 0

do zamkera@ (Zbigniew OrzoŁ)

Nawiązując do mojej parafrazy Twojego tekstu wraz z nagłówkiem i stopką chciałbym Cię ponownie przeprosić. Nie było moim zamiarem obrażanie Ciebie. Tekst powstał w chwili zdenerwawania zupełnie zewnętrzną sytuacją. Taka sytuacja nie powinna się zdażyć z mojej strony.

Myślę, że po ustaniu emocji zechcesz przyjąć wysłane przeze mnie zaproszenie na Zlot castingowy nad Bobrem w kwietniu b.r. Będzie tam czekać na Ciebie miła (tak sądzę) niespodzianka.

pozdrawiam

• 0

Remek jest to aluzja do tego co elektrycy i melioranci zrobili z Bobrem we Wleniu. Wydaje mi się że aktualnie wybraliście sobie na zlot najgorszy odcinek pod względem samej wody, era i sława Wlenia przemineła wraz z meliorantami którzy ją naprawiali

Proponował bym wam dolny odcinek na połączeniu z Kwisą tam dla was jest poligon jak z bajki i największe sztuki pływają nie wspominając o brzanach jak niemieckie uboty,tylko w tej chwili nie pamiętam jak z terminem ochronnym.Myśle że z noclegiem nie powinno być problemu.Może sam się skusze na wasze nauki też mam nie daleko. ale Wleń odpada lepiej poćwiczyć na autobanie pod legnicą.Poz Tornado

Ps przecie wy rybki wypuszczacie więc z brzaną i medalowym lipkiem nie powinno być problemu.

• 0

Tornado polecam wątek o pstrągach ... świadczy o czymś innym niż piszesz ... W tym roku łowiłem tam tylko raz , ale miałem ok 20brań , rybki brały bardzo delikatnie i wyjąlem tylko kilka , ale łowił też tam Andrzej kilka razy , Jacek , Mateusz i wielu innych , wszyscy łowili ... Dziwne ...

• 0

Tornado,

Ja patrzę na to trochę inaczej. Przede wszystkim jadę tam by spotkać się z kolegami, którzy podzielają moją pasję - wędkarstwo castingowe. Poza tym byłem tam w zeszłym roku i spodobała mi się tamtejsza woda. Może rzeczywiście masz rację jeśli chodzi o ilość ryb, choć ja osobiście nie mogłem narzekać. Poza tym przypadła mi bardzo do gustu okolica, która jest po prostu przepiękna. Dlatego bardzo chętnie wrócę do tego miejsca wraz z innymi kolegami, którzy zechcą się do nas dołączyć.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Remek doskonale Cię rozumiem zapomniałem otym że dla wielu z was nasze tereny są dużą atrakcją turystyczną tak jak dla mnie jeziorka Szczecińskie drawskie i podobne nie wspominając o Polskich portach nad ukochanym Bałtykiem, na pewno ciesze się że

mam okazje poznać prawdziwych wędkarzy a nie mięsiarzy.

Okolice Wlenia sa urocze i może sie kiedyś doczekamy takiej bardziej zadbanej Polskiej Szwajcari.i rzeki pełnej kropkowańców

Mimo to zapraszam na rybki, poza zjazdem na dolne odcinki Kwisy i Bobru tych co jeszcze tu nie byli.Ta prawdziwa dzika przyroda

przez wiele lat okupowana przez armie stalinowską też robi wrażenie.Poz Tornado

• 0

Remek tak sobie myśle że nie możecie odpuścić Peperowi on wam najlepiej pokaże wszystko co warto zracji zamieszkania. Tornado

Cześć,

Dziękuję za ofertę. Oczywiście zapraszam na tą imprezę castingowców z całej Polski. Popper został również zaproszony. Tradycyjnie jednak, zresztą podobnie jak w zeszłym roku, organizatorem i naszym przewodnikiem jest Thymallus, który zna te wody wyśmienicie (mieszkał w okolicy i łowił na tych wodach chyba kilkadziesiąt lat). Oczywiście wszystkie ręce chętne do pomocy, do wsparcia bardzo mile widziane.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Lista zgłoszonych chętnych na zlot nad Bobrem w kwietniu 2007

stan na 12-01-2007.

1- remek

2- Marek Szymański

3- Mifek +1

4- hasior

5- tomek_w

6- jaca

7- Rognis_oko

8- jerzy

9- Gromit

10- popper

11- MGOR?

11- Grzegorz Zielezny

12- Thymallus

Jeżeli kogoś pominąłem ze zgłoszonych proszę o informację.

zapraszam kolejnych łowców pstrągów do zapisywania się na listę.