Skocz do zawartości
  • 0

II Ogólnopolski Zlot Castingowy - "Pstrąg Bobru"

admin

Pytanie

Z dużą przyjemnością zapraszam wszystkich miłośników połowu pstrągów metodą castingową na II Ogólnopolski Zlot „Pstrąg Bobru” do Wlenia na Dolnym Śląsku w dniach 27-29 kwietnia 2007 roku. Patronem Zlotu jest jerkbait.pl.

http://jerkbait.pl/art/images/00099/018.jpg

Zapewniam: wspólne wędkowanie w Bobrze, dostęp do pstrągowych miejscówek, miłą atmosferę, spotkania z ciekawymi ludźmi dobrą stołówkę na kwaterze, wizytę w firmowym sklepie najstarszego browaru piwnego w Polsce. Zlot przewidziany jest tylko dla osób posługujących się zestawami castingowymi.

Podczas zlotu będzie unikalna możliwość: zapoznania się z metodą połowu pstrągów na casting, zasadami doskonalenia swoich umiejętności, dostęp do sprzętu castingowego typu L/UL (multiplikatory, wędki).

„II Pstrąg Bobru” – 2007 program spotkania

Piątek 27 kwietnia

14:00 – Otwarcie biura Zlotu w schronisku młodzieżowym

15:00 – 19:00 – wędkowanie

19:00 – 19:30 - przegląd sprzętu

19:40 – kolacja

Sobota 28 kwietnia

9:00 – śniadanie

10:00 -14:00 - wędkowanie

14:45 – 15:00 – wspólne zdjęcie na Zlocie

od 15:00 – obiad

15:30 – 18:45 - wędkowanie

od 19:40 – uroczysta kolacja

20:15 – forum dyskusyjne

Niedziela 29 kwietnia

6:00 – 12:00 – wędkowanie

9:00 – śniadanie

od 15:00 – obiad

16:00 – uroczyste zakończenie zlotu II- Pstrąga Bobru

Informacje dodatkowe:

- Dobrze zaopatrzone sklepy wędkarskie są w Jeleniej Górze

- Opłaty można dokonać bezpośrednio w ZO Jelenia Góra bez kosztów manipulacyjnych

- Dojazd samochodem do Wlenia przez Lwówek Śląski lub Jelenią Górę. Można również dojechać bezpośrednio ze Złotoryji.

- Organizator zapewnia wyżywienie i noclegi na czas zlotu rozliczane po preferencyjnych cenach

- Dojazd z kwatery nad wybrane odcinki rzeki Bóbr i powroty we własnym zakresie.

- W przypadku zgłoszeń osób chcących nauczyć się rzucania z lekkiego castingu w wyznaczonych godzinach będzie dostępny instruktor

Proszę wszystkich chętnych castingowców do zgłaszania chęci uczestnictwa w Zlocie (na forum). Od uczestników wymaga się wpłaty zaliczki na koszt pobytu w/w 70 zł na wskazane konto (prywatna wiadomość do Thymallusa).

Wymagana jest opłata za wody górskie w/g stawki ZO Jelenia Góra jak również prowadzenie rejestru połowu.

Pozdrawiam

Andrzej Nowik (Thymallus)

• Odpowiedzi 411
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

standerus@

Z twojego opisu widzę, że kolega Ramaj jest idealnym kandydatem zlotowym. Jest uzbrojony po zęby i jeszcze ma niedużą praktykę. Rzeka w niektórych miejscach jest typowo travelkowa bo mocno zarośnięta na brzegu i kijek powinien mu sią sprawdzić. Poza tym na tak długą podróż travelek jak znalazł. Kołowrotki Scorpion Mg to też chyba najlepszy wybór z obecnej oferty sklepowej. Sam mam kołowrotek podobny do Scorpiona Mg.

Zaraz zapisuję również twojego kolegę na listę zlotową.

pozdrawiam

• 0

Lista zgłoszonych chętnych na zlot nad Bobrem w kwietniu 2007

stan na 12-01-2007.

1- remek

2- Marek Szymański

3- Mifek

4- szpiegu

5- hasior

6- tomek_w

7- Rognis_oko

8- jerzy

9- Gromit

10- popper

11- MGOR?

12- Grzegorz Zielezny

13- standerus ?

14- Ramaj

15- Thymallus

Dziś 20-02-07 z udziału w zlocie zrezygnował Jaca.

Jeżeli kogoś pominąłem ze zgłoszonych proszę o informację.

Zapraszam kolejnych łowców pstrągów i zaintersowanych nauką połowu tej pięknej ryby metodą castingową do zapisywania się na listę.

• 0

Lista zgłoszonych chętnych na zlot nad Bobrem w kwietniu 2007

stan na 23-02-2007.

1- remek

2- Marek Szymański

3- Mifek

4- szpiegu

5- hasior

6- tomek_w

7- Rognis_oko

8- jerzy

9- Gromit

10- popper

11- MGOR?

12- Grzegorz Zielezny

13- standerus ?

14- Ramaj

15- Thymallus

Jeżeli kogoś pominąłem ze zgłoszonych proszę o informację.

Zapraszam kolejnych łowców pstrągów i zaintersowanych nauką połowu tej pięknej ryby metodą castingową do zapisywania się na listę.

• 0

A włąsnie tak myślałem nad przyjazdem i jest pewien pomysł - Ramaj jest Polakiem, ale łowic zaczął tutaj, karty wędkarskiej nie posiada bo i po co. Czy będzie mógł łowić na podobnych zasadach jak łowią obcokrajowcy??

Jak nie to czy ktoś ma jakiś pomysł??

• 0

RAPR

2. PRAWA WĘDKUJĄCEGO W WODACH PZW

? 1

1. Prawo do wędkowania w wodach użytkowanych przez Polski Związek Wędkarski mają członkowie PZW i osoby nie zrzeszone w PZW, posiadający kartę wędkarską, przestrzegający zasad ujętych w niniejszym Regulaminie, po opłaceniu stosownych składek.

2. Zasady wydawania kart wędkarskich regulują przepisy ustawy z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym, z późniejszymi zmianami.

3. Z obowiązku posiadania karty wędkarskiej są zwolnione osoby do 14 lat oraz cudzoziemcy czasowo przebywający w Polsce.

Chyba, że jest cudzoziemcem... albo ma do 14 lat...

• 0

do Sławka z Olsztyna i nie tylko

Nie wyznaczam jakiegoś żelaznego terminu zamknięcia. On jest podyktowany czynnikami zewnętrzymi jak rezerwacja noclegów, jedzenia i.t.p. Jednocześnie z doświadczenia na tym forum wiadomo, że pewna lista powstanie dopiero po dokonaniu wpłat. A to nastąpi dopiero w marcu. Każdy zapisany dostanie indywidualne zaproszenie do wpłaty zaliczki pod odpowiedni numer. Wówczas podam właśnie ostateczny termin wpłat.

pozdrawiam

• 0

Andrzeju

Nie wiem czy zostałem dobrze zrozumiany. Jeszcze raz więc.

Mieszkam na tyle blisko, że:

- na zlot oczywiście przyjadę. Chciałbym Was poznać i liznąć nieco wiedzy tajemnej,

- moja obecność nie wymaga rezerwacji noclegu ani wyżywienia

- inne niezbędne opłaty (typu: ogniskowe, piwne, itp.), wniosę oczywiście :o.

Pozdrawiam

• 0

Witaj Andrzeju, nie to miałem na myśli. To nie kwestia finansowa, tylko organizacyjna.

Wiem przecież, że o kwatery, dla większej liczby uczwestników Zlotu, wcale nie musi być łatwo.

Widzę siebie na liście uczestników i jest OK.

Myślę o kwaterze, o noclegach i zaczynam się zastanawiać, czy aby dla mnie również nie został zaplanowany nocleg.

I tyle :mellow:

Co do składek, to tylko moja, żartobliwa wstawka tekstowa. Od koniecznych, nie uchylam się nigdy :lol:

Czekam wobec tego, spokojnie, na informacje szczególowe.

• 0

Dobra, zrobie z niego Georga Ramaya z Athlon - trochę nie wygląda na irola, ale może nikt nie zauważy??

Jeśli jest Polakiem z zameldowaniem w naszym kraju, a nie posiada Karty Wędkarskiej, to łowić będzie jako kłusownik

Jeśli ktoś będzie łowił na Zlocie bez Karty wędkarskiej, to trochę rzuca to cień, na szlachetność ich uczestników i Forum. :unsure:

Chyba, że wystarczy być posiadaczem multiplikatora, a oko się przymknie na małe niedomagania <_<