daromaju Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 (edytowane) Hej czym mierzycie prędkość na wodzie, ja telefonem i wydaje mi się ze zaniża o jakies 4-5 km/h sprawdzałem z kilkoma autami z elektronicznym licznikiem. Jakie wy macie doświadczenia? Edytowałem tytuł, poprzedni nic nie mówił o zawartości wątku Edytowane 13 Listopada 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Domator Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 (edytowane) zwykle pływam z prędkością od 2 km/h do 4 km/h i gdyby tak było, że zaniża, to by mi pokazywało, ze stoję w miejscu, a tak nie jest. Kiedyś sprawdzałem z dwoma różnymi GPS i telefonem i dokładność jest ok 0,1 km/h Edytowane 12 Listopada 2019 przez Domator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 W niektórych komentarzach, dotyczących prędkości uzyskiwanej na łodziach przez ich użytkowników......też mam wrażenie, że ich odczyty są niewłaściwe, czytaj zawyżone o jakieś min. 4-5 km/h. Sorry, za takie spostrzeżenie, ale wnioski sami wyciągnijcie..... I urządzenie pomiarowe, ma tu mało istotne znaczenie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 shavt Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 zwykle pływam z prędkością od 2 km/h do 4 km/h i gdyby tak było, że zaniża, to by mi pokazywało, ze stoję w miejscu, a tak nie jest. Kiedyś sprawdzałem z dwoma różnymi GPS i telefonem i dokładność jest ok 0,1 km/h Dokładnie tak. Pomiar 'telefonem' jest bardzo dokładny o ile płyniemy z równą prędkością w linii prostej. Nie ma mowy o zaniżaniu o 4km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kupisz Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Auta mają często liczniki, które zaniżają prędkość o kilka kilometrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 daromaju Opublikowano 12 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Masz może racje z tym zaniżaniem prędkości w autach. Bo tablice na drogach pokazujące aktualna prędkość zawsze pokazują 5km/h mniej niż mam w aucie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jano Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 coś podobnego tu?http://jerkbait.pl/topic/74604-pr%C4%99dko%C5%9B%C4%87-%C5%82odzi-pokazywana-przez-gps-echosondy/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
daromaju
Hej czym mierzycie prędkość na wodzie, ja telefonem i wydaje mi się ze zaniża o jakies 4-5 km/h sprawdzałem z kilkoma autami z elektronicznym licznikiem. Jakie wy macie doświadczenia?
Edytowałem tytuł, poprzedni nic nie mówił o zawartości wątku
Edytowane przez JanoOdnośnik do komentarza
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi