WOBI Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Witam,ostatnio wygrzebalem z szafy dawno nie uzywanego kongera equs 3m 10-28g z mysla o przebudowani.Po ogledzinach stwierdzilem że szczytowka odbiega o jakieś 1,5-2cm od osi blanku.widziałem blanki (nawet renomowanych producentów) lekko krzywe,ale ten kijek jeszcze ze 2 lata temu byl prosty!Skrzywil się od stania za szafą?Zastanawiam się czy jest sens go przezbrajać?Co o tym sądzicie,miał ktoś taki przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 A czy za szafą był kaloryfer przypadkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 przy ziemi idzie rura do grzejnika;ale inne kije które tam zimowały(teraz mieszkaja w szfie)nie ucierpialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 masz krzywego - idź do lekarza - sory ale nie mogłem się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 spoko,na szczęście to tylko konger... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 masz krzywego - idź do lekarza - sory ale nie mogłem się powstrzymać No to niewielka strata że tylko kij . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 fajnie że masz poczucie humoru !!!- ja i moja żona turlamy sie jeszcze ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Jakby go tak czymś przyłożyć, może się odkształci.Można by spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Miałby się skrzywić ok kaloryfera ? Przecież tam jest góra 80 C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 i wystarczy czasami, podobnie jak leżakowanie na tylnej półce samochodu w słońcu - zależy jakiej użyli żywicy do wypiekania blanku, w jakiej temperaturze wypiekalom itp. Przypadki gdzie - zwłaszcza dłuższe kije - przechowywane w warunkach domowych w taki sposób że szczytówka oparca jest o ścianę - ulegają lekkiemu udkształceniu, powtarzają się co jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_123 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 masz krzywego - idź do lekarza - sory ale nie mogłem się powstrzymać Czytając tytuł pierwsze skojarzenie podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 widać że wiosna idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Oj chłopy, a Wam tylko kije w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 widać że wiosna idzie Krzywy wcale nie taki bezuzyteczny, moze gdzieniegdzie dobrze - jak by to napisac?... poszperac na przyklad . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 i wystarczy czasami, podobnie jak leżakowanie na tylnej półce samochodu w słońcu - zależy jakiej użyli żywicy do wypiekania blanku, w jakiej temperaturze wypiekalom itp. Przypadki gdzie - zwłaszcza dłuższe kije - przechowywane w warunkach domowych w taki sposób że szczytówka oparca jest o ścianę - ulegają lekkiemu udkształceniu, powtarzają się co jakiś czas Słyszy się tu i ówdzie o kijach pozostawionych w samochodzie latem itp. Tylko, że to są wszystko temperatury daleko poniżej pieca. Żywica została utwardzona, struktura zapieczona dlatego ciężko mi wciąż to kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 za chwilę trzeba będzie zmienić miejsce pobytu wątku, bo zaczniemy pisac kto ma prostego a kto krzywego swoją drogą to chyba nie najlepiej świadczy o producencie wędki jak sie coś takiego dzieje.... Miał ktoś taki przypadek z markowym blankiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 niewiem jaka jest przyczyna,wiem że był prosty... inne kije (droższe i tańsze są ok.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Witaj, A może szczytówka w tej szafie była postawiona pod kątem i lekko wygięta oparta na przelotce szczytowej albo czymś mocniej złączyłeś składy, np. rzepem, gumką, taśmą, etc. albo w pokrowcu zbyt mocno zaciągnąłeś troczki? Jeśli tak, to miał prawo się skrzywić, zwłaszcza jeśli trochę tak postał w większej niż otoczenia temperaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 był zawiązany w pokrowcu tipem do dołu,więc końcówka szczytówki miała luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Tak właśnie myślałem, masz więc odpowiedź - pod ciężarem szczytówka się wygięła i tak już niestety zostanie A że jeszcze na dole było ciut cieplej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Tak właśnie myślałem, masz więc odpowiedź - pod ciężarem szczytówka się wygięła i tak już niestety zostanie ...................Strach pomyśleć jakby się wygła, po kilku holach 300-gramowych okunkófff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 zatanawiam się czy nie uciąć mu kawalek tipu,troche z dolu i nie spróbować zrobić z niego np.pały do jerków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 @poper kijek ma z 9-10 lat i zapewniam cię że dopuki był w użyciu to ciężko pracował w rzece pod gumą do 30g/woblerem i rybek trochę pociągł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Tak właśnie myślałem, masz więc odpowiedź - pod ciężarem szczytówka się wygięła i tak już niestety zostanie ...................Strach pomyśleć jakby się wygła, po kilku holach 300-gramowych okunkófff Wiesz, hol okonka to kilkanaście sekund dynamicznej pracy, ale postaw w ciepełku szczytówkę jakiegoś swojego kijka do góry nogami na kilka miesięcy lub dłużej, a się pewnie zdziwisz jak kolega WOBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Wobi tnij szczytówkę, zrób szczote pod jerka i test na siemionce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi