FISH Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Nie wiem dlaczego shimano niedba o swoją opinię na polskim rynku.Mam technium diaflash 10-40g 2.70.Sprawia wrażenie na pewno lekkości ale nie solidności.Pewnie dlatego w komplecie jest tuba aby nie został uszkodzony w transporcie.O złamaniach już słyszałem.Do kompletu kupiłem twin powera 4000xt-ra.Drugi wyjazd i kołowrotek w serwisie.Podobno pęknięty o-ring.Po roku wędkowania jest jakiś lużny.Mit solidności runął.Może w USA shimano jest lepsze,zamawiam curado 201DPV.Jak się spażę to z tą firmą nie chcę mieć nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Nie wiem dlaczego shimano niedba o swoją opinię na polskim rynku.Mam technium diaflash 10-40g 2.70.Sprawia wrażenie na pewno lekkości ale nie solidności.Pewnie dlatego w komplecie jest tuba aby nie został uszkodzony w transporcie.O złamaniach już słyszałem.Do kompletu kupiłem twin powera 4000xt-ra.Drugi wyjazd i kołowrotek w serwisie.Podobno pęknięty o-ring.Po roku wędkowania jest jakiś lużny.Mit solidności runął.Może w USA shimano jest lepsze,zamawiam curado 201DPV.Jak się spażę to z tą firmą nie chcę mieć nic wspólnego. nie spażysz się, no chyba, ze będziesz chcial łowic marliny. pozd jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 I wersja travel Czad co?Mam - oczywiscie nie taki wypas - ale szarobury Exage Travel. Moze byc krótszy lub dluzszy (240-270) Lapalem nim z powodzeniem sandacze na gumy, ale jest jakis taki miekkawy, nie przepadam za nim. Jeszcze nie spotkalem wieloskladu, który by mnie ująl. Moze ten z fotki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Jak wiesc gminna niosla, w Diaflashu wystarczyl mocniejszy wiatr i sie lamal... Spotkalem w naszej ofercie tylko 1na wedke Shimano, ktora nadawala sie do czegos (po przerobkach rekojesci i uzbrojenia). To byl stary Nexave.To moze byc tak, jak z kolowrotkami...dajmy na to w US, w niektorych kategoriach prym wioda.U nas coraz wiecej ludzi, ktorzy wola kupic cos mniej nazwowego a tak samo dobrego.. Jesli chodzi o wedki to przeciez Shimano produkuje bardzo poszukiwany sprzet morski, u nas oczywiscie niedostepny... Tak czytalem pokrotce opinie, ze hol silowy, ze chlopak mlody, itd...A jaki ma byc hol suma??Nie lepiej po prostu napisac, ze wedka ch....?Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 a moze to byla wedka do 40 gram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Wędka ch..., ale wędkarz również, jakiś mało przewidujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzech Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Diaflash to podwójny splot. Blank jest cienki jak trzcina jeziorna więc trzeba go było czymś opleść. Kij przereklamowany i kompletnie nie wart swej ceny. Mój pękł przy stosunkowo nie wielkim ugięciu. Ten na filmie i tak, dużo wytrzymał. A jak Shimano posklejało mi go na gwarancji, to nie trzeba było długo czekać na ponowny trzask. Oddałem do połatania lokalnemu rzemieślnikowi i jak na razie nie pęka. Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 A jak Shimano posklejało mi go na gwarancji, to nie trzeba było długo czekać na ponowny trzask. Oddałem do połatania lokalnemu rzemieślnikowi i jak na razie nie pęka. Ja też Shimano skleja wędki na gwarancji czy wymienia na nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Sam hol nie wygląda na zbyt siłowy... Cały problem polega na zaufaniu do sprzętu, absolutnie nieproporcjonalnym do jego mocy . Papierowe ścianki to jedno, ale to przesztywnienie w dolniku...bez komentarza. Jak słyszę, że ktoś złamał wędkę nie używając np. klapy od bagażnika, to zawsze stawiam na Diaflasha <_<. Zgadzam się z Hasiorem - jak Shimano to Beastmaster i dobre wyważenie.Najlepszego,Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 A jak Shimano posklejało mi go na gwarancji, to nie trzeba było długo czekać na ponowny trzask. Oddałem do połatania lokalnemu rzemieślnikowi i jak na razie nie pęka. Ja też Shimano skleja wędki na gwarancji czy wymienia na nowe?no oczywiscie, ze skleja, nie wiedziales? jak mi moj shimi pekl w trzech miejscach, to go wyslalem do USA i tez mi skleili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Klejenie blanków w serwisie w czasie trwania gwarancji należy do normalnych prakyk czy tylko ja jestem zaskoczony?Jaxon wymienia złamane szczytówki na nowe.Komu jeszcze sklejono wędkę i co o tym sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Fish Mnie wymienili szczytówkę na nową, mówie tu oczywiście o serwisie shimano w Polsce. Być może jak złamiesz dolnik to kleją, ale ze szczytówką to byłby problem. Wiem też, ze jak kupujesz diaflasha po wymianie szczytówki to na blanku w okolicach łączenia składów jest symbol określający typ wedziska (c.w dlugość itd) czego niema w przypadku kupowania kompletnego kija w sklepie. Jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 zlamane wedki jednoczesciowe sie wymienia, w dwuczesciowych dostaje sie albo nowa szczytowke (cala a nie klejona) albo nowy kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 zlamane wedki jednoczesciowe sie wymienia, w dwuczesciowych dostaje sie albo nowa szczytowke (cala a nie klejona) albo nowy kij PittOczywiście jak złamanie dotyczy wędziska na gwarancji producenta. Ja zgniotłem razu pewnego dolnik w dość delikatnym kiju ABU do 15g i znana ci zapewne pracownia Atlantis ww Wrocławiu skleiła uszkodzony fragment kija. zrobila to tak wyśmienicie, ze kij pracował jak nowy' jeszcze przez kilka lat...później go ukradli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 z tym sumkiem raczej ten młodzieniec by sobie nie poradził.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zabawa w stylu @Gumo bym powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Byly te filmiki wstawiane...Mnie wydaje sie, ze sum jak juz sie go wyciagnie na spokojna wode, no i sprowokuje do brania wczesniej to nie jest tak niebezpieczny, jak inne ryby.Lapie sie go za morde i jest w sumie bezradny... <_< ..gorzej by np. szlo z takim Halibutem kilkadziesiat kg...to musi isc jak fortepian, choc na czystej wodzie polow sie odbywa...Na tej stronie jest jeszzce filmik jak facet ciagnie suma z Belly Boata... http://xvella.free.fr/videos_701/iron_underwater_attacks.wmv Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Szok normalnie dopiero za 3 razem chwycił tego uwiazanego w koncu okonka.... nie rozumiem... tak jakby wiedzial ze cos jest nie tak i sie nie spieszyl.... tylko dlaczego w takim razie w ogole wzial? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 No bo widzisz, bo to taki sukinsyn wredny jest, ten sum. I do tego glupi....nie chce sie wieszac na kotwicach i innym zelastwie... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 powraca pytanie, dlaczego w koncu wzial ostatecznie. Instynk drapieznika wzial gore nad podejrzeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 moze najpierw chcial sprawdzic jak sie okonek zachowa... bidulka nawet uciec nie mogl... a pozniej postatnowil go w koncu sprobowac... przeciez w pletwy go nie wezmie w celu blizeszego obejrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoniołowca Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Witam, Czy ktoś z kolegów posiada może Shimano Diaflash 300 H ?Opisanego 20-50gr.Do jakiej metody może taki kijaszek służyć? Troć?!Dziękuje za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Witam, Czy ktoś z kolegów posiada może Shimano Diaflash 300 H ?Opisanego 20-50gr.Do jakiej metody może taki kijaszek służyć? Troć?!Dziękuje za informację.Wzdręgi na ciężko. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi