Skocz do zawartości

shimano diaflash w akcji

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem dlaczego shimano niedba o swoją opinię na polskim rynku.Mam technium diaflash 10-40g 2.70.Sprawia wrażenie na pewno lekkości ale nie solidności.Pewnie dlatego w komplecie jest tuba aby nie został uszkodzony w transporcie.O złamaniach już słyszałem.Do kompletu kupiłem twin powera 4000xt-ra.Drugi wyjazd i kołowrotek w serwisie.Podobno pęknięty o-ring.Po roku wędkowania jest jakiś lużny.Mit solidności runął.Może w USA shimano jest lepsze,zamawiam curado 201DPV.Jak się spażę to z tą firmą nie chcę mieć nic wspólnego.

Nie wiem dlaczego shimano niedba o swoją opinię na polskim rynku.Mam technium diaflash 10-40g 2.70.Sprawia wrażenie na pewno lekkości ale nie solidności.Pewnie dlatego w komplecie jest tuba aby nie został uszkodzony w transporcie.O złamaniach już słyszałem.Do kompletu kupiłem twin powera 4000xt-ra.Drugi wyjazd i kołowrotek w serwisie.Podobno pęknięty o-ring.Po roku wędkowania jest jakiś lużny.Mit solidności runął.Może w USA shimano jest lepsze,zamawiam curado 201DPV.Jak się spażę to z tą firmą nie chcę mieć nic wspólnego.

nie spażysz się, no chyba, ze będziesz chcial łowic marliny.

pozd jerzy

I wersja travel :D Czad co?

Mam - oczywiscie nie taki wypas - ale szarobury Exage Travel. Moze byc krótszy lub dluzszy (240-270) :huh: Lapalem nim z powodzeniem sandacze na gumy, ale jest jakis taki miekkawy, nie przepadam za nim. Jeszcze nie spotkalem wieloskladu, który by mnie ująl. Moze ten z fotki??

Jak wiesc gminna niosla, w Diaflashu wystarczyl mocniejszy wiatr i sie lamal... :lol:

Spotkalem w naszej ofercie tylko 1na wedke Shimano, ktora nadawala sie do czegos (po przerobkach rekojesci i uzbrojenia). To byl stary Nexave.

To moze byc tak, jak z kolowrotkami...dajmy na to w US, w niektorych kategoriach prym wioda.U nas coraz wiecej ludzi, ktorzy wola kupic cos mniej nazwowego a tak samo dobrego..

Jesli chodzi o wedki to przeciez Shimano produkuje bardzo poszukiwany sprzet morski, u nas oczywiscie niedostepny...

Tak czytalem pokrotce opinie, ze hol silowy, ze chlopak mlody, itd...

A jaki ma byc hol suma??

Nie lepiej po prostu napisac, ze wedka ch....?

Gumo

Diaflash to podwójny splot. Blank jest cienki jak trzcina jeziorna więc trzeba go było czymś opleść. Kij przereklamowany i kompletnie nie wart swej ceny. Mój pękł przy stosunkowo nie wielkim ugięciu. Ten na filmie i tak, dużo wytrzymał. A jak Shimano posklejało mi go na gwarancji, to nie trzeba było długo czekać na ponowny trzask. Oddałem do połatania lokalnemu rzemieślnikowi i jak na razie nie pęka. Ja też ;)

Sam hol nie wygląda na zbyt siłowy... Cały problem polega na zaufaniu do sprzętu, absolutnie nieproporcjonalnym do jego mocy :lol:. Papierowe ścianki to jedno, ale to przesztywnienie w dolniku...bez komentarza. Jak słyszę, że ktoś złamał wędkę nie używając np. klapy od bagażnika, to zawsze stawiam na Diaflasha <_<. Zgadzam się z Hasiorem - jak Shimano to Beastmaster i dobre wyważenie.

Najlepszego,

Marcin.

A jak Shimano posklejało mi go na gwarancji, to nie trzeba było długo czekać na ponowny trzask. Oddałem do połatania lokalnemu rzemieślnikowi i jak na razie nie pęka. Ja też ;)

Shimano skleja wędki na gwarancji czy wymienia na nowe?

no oczywiscie, ze skleja, nie wiedziales? ;)

jak mi moj shimi pekl w trzech miejscach, to go wyslalem do USA i tez mi skleili :mellow: :mellow: :mellow:

Fish

Mnie wymienili szczytówkę na nową, mówie tu oczywiście o serwisie shimano w Polsce. Być może jak złamiesz dolnik to kleją, ale ze szczytówką to byłby problem. Wiem też, ze jak kupujesz diaflasha po wymianie szczytówki to na blanku w okolicach łączenia składów jest symbol określający typ wedziska (c.w dlugość itd) czego niema w przypadku kupowania kompletnego kija w sklepie.

Jerzy :D

zlamane wedki jednoczesciowe sie wymienia, w dwuczesciowych dostaje sie albo nowa szczytowke (cala a nie klejona) albo nowy kij

Pitt

Oczywiście jak złamanie dotyczy wędziska na gwarancji producenta. Ja zgniotłem razu pewnego dolnik w dość delikatnym kiju ABU do 15g i znana ci zapewne pracownia Atlantis ww Wrocławiu skleiła uszkodzony fragment kija. zrobila to tak wyśmienicie, ze kij pracował jak nowy' jeszcze przez kilka lat...później go ukradli :wacko: :wacko: :wacko: :angry: :angry: :angry:

• 2 tygodnie później...

Byly te filmiki wstawiane...

Mnie wydaje sie, ze sum jak juz sie go wyciagnie na spokojna wode, no i sprowokuje do brania wczesniej to nie jest tak niebezpieczny, jak inne ryby.

Lapie sie go za morde i jest w sumie bezradny... <_< ..gorzej by np. szlo z takim Halibutem kilkadziesiat kg...to musi isc jak fortepian, choc na czystej wodzie polow sie odbywa...

Na tej stronie jest jeszzce filmik jak facet ciagnie suma z Belly Boata... :lol:

http://xvella.free.fr/videos_701/iron_underwater_attacks.wmv

Gumo

• 10 lat później...