Skocz do zawartości
  • 0

Montaż dodatkowego silnika na łódkę.

k.gluchy

Pytanie

Witajcie, nie moge znaleźć tego na stronie ale szukam natchnienia i inspiracji dodatkowego silnika. Moja łódka to Semper 380W. Posiadam do niej 10KM Hondę ale chciałbym jeszcze dodatkowo założyć elektryka który leży sobie w piwnicy. Chciałbym jak najmniej ingerować w laminat... Może ktoś ma takie rozwiązanie i się pochwali?

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Bez pantografu się raczej nie obędzie i ingerencji w laminat, ale to nic strasznego. Proponuję zamontować elektryka po prawej stronie od spaliny. Nawierć odpowiednio otwory, a pantograf przykręć śrubami, które możesz nasączyć sikaflexem. Ja dodatkowo zamontowałem nakładki gumowe na zewnątrz łodzi dla dodatkowego uszczelnienia.

• 0

Witajcie, nie moge znaleźć tego na stronie ale szukam natchnienia i inspiracji dodatkowego silnika. Moja łódka to Semper 380W. Posiadam do niej 10KM Hondę ale chciałbym jeszcze dodatkowo założyć elektryka który leży sobie w piwnicy. Chciałbym jak najmniej ingerować w laminat... Może ktoś ma takie rozwiązanie i się pochwali?

Tu było w temacie uchwytu do przetwornika i pantograf jest widoczny ( post #193) http://jerkbait.pl/topic/24310-uchwyt-do-przetwornika-echosondy/page-10#entry2207803  

• 0

Zastanawiam się nad tym wszystkim. Przeglądałem zdjęcia i sam już nie wiem czy nie dam sobie spokoju i na wiosne zakupię silnik dziobowy a nie będę używał półśrodków.

Co do pantografu to chyba lepiej wykonac samemu niż płacić takie sumy za gotowe.

• 0

Wchodzisz w ślizg semperem 380 z silnikiem 10 HP ? Plywalem ta jednostka z mercurym 5 KM to prędkość maks 12 km/h a z yamaha 8 KM 14 km/h i strasznie podnosił się dziób zamiast wchodzić w slizg

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez lukaszkosciukiewicz