krokkop Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Witam serdecznie Kolegow. Spotykam czesto w.w wedziska w sklepach, na aukcjach. Nasuwaja mi sie pytania. Np. Mam 10´ w 8 klasie. Do jakie metody powinienem zaadoptowac Ten sprzet ? Mieszkam w niemczech —Hannover od morza okolo 300 km. Od rzeki Skjern okolo 500 km. Czy taka 10 #8 da sie lowic trocie w morzu badz lososie w Skjern? Z gory dziekuje za pomocne informacje. Pozdrawiam Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Tak da się. Polecam też użyć sprzetu na szczupaka i bolenie. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Karpie na suchą też będą ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 @Luke Polecisz jakiś wzór? @krokop Jak te ryby będą do spożycia to kij się nie nada. Musisz kupić minimum Radian DH 1610/4 Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 (edytowane) Sorry za fotkę. Nie moja mucha ale takie coś robi dobrze, zwykły tłusty sierściuch z sarenki wiadomo trzeba trochę zachęcić karpie żeby napłynęły i zaczęły jeść z powierzchni Edytowane 15 Listopada 2019 przez Luke 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Sorry za fotkę. Nie moja mucha ale takie coś robi dobrze, zwykły tłusty sierściuch z sarenki wiadomo trzeba trochę zachęcić karpie żeby napłynęły i zaczęły jeść z powierzchni @Luke, jak duże to jest, w sensie żuczek? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 10 stopowa 8-ka to najczęściej używana jednoręczna wędka do połowu łososi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 @Luke Polecisz jakiś wzór? @krokop Jak te ryby będą do spożycia to kij się nie nada. Musisz kupić minimum Radian DH 1610/4 Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaZ tym radianem to żart, czy tak serio ? Na trocie morskie kij jak najbardziej ok, łososie również możesz tym sprzętem łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 . Czy taka 10 #8 da sie lowic trocie w morzu badz lososie w Skjern? Z gory dziekuje za pomocne informacje. Pozdrawiam ZbigniewSpokojnie da się łowić trocie w morzu (trochę reka będzie boleć po kilku godz machania) a co do lososi to zależy.Skjern jest rzeką wąską i głęboką - jeśli łosoś będzie aktywny (wchodząca ryba) to może dasz radę, chyba ze trafisz klamota 10kg + wtedy dużo zależy od twojej kondycji fizycznej i czystego brzegu na odcinku co najmniej kilkuset metrów (zalecam sportowe obuwie) A na poważnie to najczęściej na Skiern szuka się łososi głęboko (tipy w klasach T17, T20) łowiąc na DH będzie duuuużo wygodniej, próbując używać mocno tonących linek SH uważam, że jest duże ryzyko, że się tylko zniechęcisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi