raffi Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Cześć. Czy ktoś z Was wydział lub wie lub ma zrobione tak żeby dało się kierować łódką ze sterówką silnikiem elektrycznym??? Dziękuję za rady. Dodam że większość moich jezior to tylko i wyłącznie elektryk. Z tąd pytanie a właściwie pomysł. Pozdrawiam. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Dziobowy na pilota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Np karvin to ma https://www.karvin-polska.com/menu/4/akcesoria. jeśli nie to, to wszystkie na pilota, np cayman T i inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raffi Opublikowano 15 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Mi chodziło o silnik rufowy. Podpięty do sterówki. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 (edytowane) Są takie systemy, od minnkoty montowanej na spalinie ,po elektryki montowane na rufie i sterowane z kokpitu łodzi. Będziesz potrzebował mocnego silnika i dużo prądu. Edytowane 16 Listopada 2019 przez Paweł J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raffi Opublikowano 16 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Silnik mam 110Lbs. Nie potrzebuje mocnego bo niechce pływać w ślizgu. W ślizgu będę pływał na spalinie i tylko po dwóch jeziorach. Porostu chciałem dla wygody. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 (edytowane) Autopilot od Navico moim zdaniem będzie obsługiwał każdy silnik, ale cena jest koszmarna w pełnej kompletacji+sieć nmea+point1 - pewnie z 10kpl na oryginalnych częściach. To, co pokazują to tylko moduł sterowania i pompa, a trzeba węże, pierdolety typu złączki no i sam mechanizm skrętu silnika. Wymusza to też użycie echa z rodziny Navico- Lowrance/Simrad. Najtańszym rozwiązniaem będzie zatem dziobowiec no i daje on pożytek kotwicy gps, utrzymywania wskazanego kursu. Te funkcje są dostępne z poziomu pilota, można nagrywać trasy i potem bezproblemowo używać na wodzie. Edytowane 16 Listopada 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raffi Opublikowano 16 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Dziobówka jest. No nic będę myślał dalej. A może rzeczywiście się nie opłaci. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 (edytowane) Dziobówka jest. No nic będę myślał dalej. A może rzeczywiście się nie opłaci. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu TapatalkaTo nieopłacalne w obecnej ofercie gotowych rozwiązań. Edytowane 16 Listopada 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Ci coś takiego robią. https://www.mc-sklep.pl/22hp-fc-silnik-do-lodki-elektryczny-pod-sterociag-sterowany-z-pulpitu-lodzi-cena-z-montazem-p-848.html Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raffi Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Dzięki bardzo. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
raffi
Cześć. Czy ktoś z Was wydział lub wie lub ma zrobione tak żeby dało się kierować łódką ze sterówką silnikiem elektrycznym??? Dziękuję za rady. Dodam że większość moich jezior to tylko i wyłącznie elektryk. Z tąd pytanie a właściwie pomysł.
Pozdrawiam.
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi