Skocz do zawartości

Multiplikator Okuma Alumina AL-273 VLXa - czy Team Dragon HS200iL?

HM_62_Pike

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Właśnie zobaczyłem ten multiplikator za 260 złotych, nowy. Łowił ktoś nim na Slidery 10 S - bo do nich ew. bym potrzebował - i może coś o nim powiedzieć? Od wielu lat mam okumę aluminę spinningową i na początku były z nią problemy, ale okazało się, że materiały są dobre, tylko jest źle poskladana fabrycznie - ktoś mi ją zrobił i jest jednym z moich ulubionych kołowrotków, stąd pytanie o tą castingową.

Zamówiłem tę Aluminę :D Zastanawiałem się jeszcze nad Okumą Calerą, bo niewielka różnica w cenie, a nowszy model, ale nie znam o niej żadnych opinii - przypuszczam, że to to samo - więc biorę tamten. Jak dostanę ją do ręki, to wyślę do pracowni razem z kijkiem, by był zrobiony pod nią, i znów będę miał zestaw castingowy.

Nie wypaliło mi z Aluminą - zamówiłem Team Dragona. Wie ktoś coś o tym kołowrotku? Ja mam Team Dragona zwykłego - mają też moi znajomi - i jestem zachwycony tym kołowrotkiem. Kto łowił tym multikiem? :D

Multiplikatory Dragona są bardzo niebezpieczne. Nie powinno się ich kupować.

Jeden z moich znajomych kupił taki kołowrotek i następnego dnia miał torsje, które ustały dopiero gdy oddał kołowrotek do sklepu.

Ja i moi znajomi łowimy multiplikatorami castingowymi Rumpol LBP 1000 i mamy wspaniałe wyniki, głównie pod Łowiczem na Rydwanie: w naszej ekipie metrowy szczupak jest właściwie powszednim chlebem. Z pogardą i politowaniem patrzymy na lamusów, którzy ganiają z Dragonami, Okumami, Jaxonami: ich sprzęt jest po prostu za drogi.

• Like 1

Nie wypaliło mi z Aluminą - zamówiłem Team Dragona. Wie ktoś coś o tym kołowrotku? Ja mam Team Dragona zwykłego - mają też moi znajomi - i jestem zachwycony tym kołowrotkiem. Kto łowił tym multikiem? :D

Multiplikatory Dragona są bardzo niebezpieczne. Nie powinno się ich kupować.

Jeden z moich znajomych kupił taki kołowrotek i następnego dnia miał torsje, które ustały dopiero gdy oddał kołowrotek do sklepu.

Ja i moi znajomi łowimy multiplikatorami castingowymi Rumpol LBP 1000 i mamy wspaniałe wyniki, głównie pod Łowiczem na Rydwanie: w naszej ekipie metrowy szczupak jest właściwie powszednim chlebem. Z pogardą i politowaniem patrzymy na lamusów, którzy ganiają z Dragonami, Okumami, Jaxonami: ich sprzęt jest po prostu za drogi.

:lol: :lol: :lol: @chub, dobre podsumowanie

Tomek, nie zacietrzewiaj się. Parę osób mogło by stanąć w szranki na Rydwanie. Nie będę wymieniał. Akurat to łowisko... a zresztą, nie będę pisał.Nie tędy droga. Chłopaki, nieco przewrotnie, ale radzą dobrze. Nie trzeba od razu rzucać rękawicy. :D

U mnie słowo droższe piniędzy Novis :D Trzeciego maja łowię na Rydwanie; robimy sobie z kolegami zawody, specjalnie pożyczę od kumpla Jaxona XT-Pro i kto chce niech staje do walki :0 (Oprócz tych od rżnięcia bab - czy jak to tam było - i tych, którym na mocy sylogizmu wyszło, że jak staję w obronie biednych chłopaków, których nie stać na drogi sprzęt, ale potrafią łowić bez echosond, to sam łowię tanim sprzętem :D Krystian też to zauważył. Koniec tematu B)

Piotrek, ale my chyba tam nie będziemy rywalizować? :D Na cholere nam to? Daj znać, jak będziesz jechał na Rydwan, może ja też akurat tego dnia będę mógł tam być. Pozdrawiam :D

A w temacie: nie mam już zdrowia do gościa, co najpierw mi sprzedawał Aluminę ale nie wyszło, potem Team Dragona - też dziś zatelefonował, że odda pieniądze bo coś tam; wkurzyłem się i kupiłem w końcu Okumę u innego, tyle że drożej. Ten może nie nawali. W piątek powinienem mieć ją. Miałem przez kilka lat Okumę VS Baitcaster i dobrze się spisywała, toteż jestem pełen nadziei na mocy zasady racji dostatecznej :lol: