Skocz do zawartości

Sprzęt AGD

Artech

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba cena nie gwarantuje długowieczności. Z domu;

Płyta indukcyjna Electrolux, bezkonkurencyjna jeśli chodzi o przyjazną obsługę, zepsuła się po 5 latach-naprawa ponoć nieopłacalna, piekarnik tej marki działa bezawaryjnie 8 lat. Nowa płyta ma Bosch działa od 3.

Lodówka Bosch i zmywarka Bosch od 8 lat bez awarii, choć w zmywarce zaczęła odklejać się uszczelka. Pralka Amica pracuje z 10 lat, zużyły się łożyska-wymienione. Zamrażarka Beko mrozi od 4-5 lat, na razie bez kłopotów. To z grubszych sprzętów.

Mialem pralkę Elektrolux, dramat. Szczęście, że zakupiłem 5-letnia gwarancję, bo nie ujechałbym... Awarie co pół roku, wymienili w niej dosłownie wszystko co może się zepsuć a tuż przed końcem gwarancji stwierdzili, że dalsze naprawy przerastają jej wartość i kazano mi wybrać nową. I to jedyne pozytywne wspomnienie????

Liebherr czy Miele to faktycznie inna jakość ale co za tym idzie inna pułka cenowa.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Miele mieli u mnie już 6 rok. W zasadzie na okrągło( dwie baby w domu) czyli średnio 8 razy w tygodniu.

W tym czasie przerobiłem już jedną pralkę z boscha druga dogorywa.

W 2002 kupiłem lodówkę LG i do tej pory działa bez usterki. Wcześniej przez około 30 lat mieliśmy Liebherra. Podobno,bo byłem za mały i nie pamiętam ,79 rocznik,ani razu nie zawiódł. Najlepsze jest to ,że wzięła go od nas znajoma i do dnia dzisiejszego stoi u niej na działce i działa.

Lodówka Samsung 13 lat - pisałem wyżej

Zmywarka Bosch 13 lat - kompletnie bez awarii a potrafi 2 razy dziennie śmigać

Piekarnik Amica 12 lat - jedyna awaria to osłona lampki pękła w tamtym roku

Pralka Siemens 13 lat - dwa lata temu wymieniałem grzałkę, kosztowało mnie to 30 PLN. Serwis chciał 350  :ph34r: Przy dwójce dzieciaków pralka naprawdę miała przejebane 2-3 prania dziennie to u mnie norma. Teraz muszę wymienić teleskopy, bo coś ją rzucać zaczęło.

Co do suszarki to chyba jednak na cukierkowe Candy się zdecyduję. Bo się mi wydawało, że Beko to czeska firma a tu się okazało, że to tureckie... chyba jednak wolę pizzę niż kebab

No tak, Panowie, ale piszecie o sprzętach dość leciwych. Mój stary Elektrolux, też nadal chodzi u znajomka, a Polar u kumpla na działce. Tylko, że te nowe sprzęty już mają zupełnie inną "budowę" i inne opinie, i raczej trudno się spodziewać, że pochodzą tyle co stare......

Mialem pralkę Elektrolux, dramat. Szczęście, że zakupiłem 5-letnia gwarancję, bo nie ujechałbym... Awarie co pół roku, wymienili w niej dosłownie wszystko co może się zepsuć a tuż przed końcem gwarancji stwierdzili, że dalsze naprawy przerastają jej wartość i kazano mi wybrać nową. I to jedyne pozytywne wspomnienie

Z pralką elektrolux sprzedawaną pod marką AEG miałem te same doświadczenia, kiedy się je pozbyłem, poczułem się wolnym człowiekiem.

• Like 1

Starsze konstrukcje były do naprawy,a aktualne są do wymiany.

Wielkie sztaby ludzi pracują,by skrócić żywotność wymuszając kolejny zakup.

Elektronika Panie weszła po całości, do tego słabsze materiały i jest co jest.

Kiedyś też samochody były prostsze i potrafiły jezdzić i jezdzić bezawaryjnie. 

Nawet jak coś poległo, to prosty mechanik dał sobie z tym rade.

Tak powoli zaczyna być ze wszystkim.

Biznes musi się kręcić i nie opłaca się już robić rzeczy bezawaryjnych.

Ehh...czyli czas wyrzucić kupione 4 lata temu sprzęty... :) 

Kupić franie i lodówkę mińsk 80, do tego farelka i jak ten odkurzacz w kształcie jamnika był? predom...zelmer. 

Trzeba się pogodzić z jednorazowością nowych sprzętów. Jeśli lodówka za 2000 zł podziała 5 lat to kosztuje 33 zł na mc plus pralka podobnie, plus zmywarka to koło 100 zł na mc. Za Netflixa płacę chyba coś koło 50 zł, kablówka plus internet 150 zł... jakby ustawić to w jakiejś perspektywie użyteczności to jednak AGD wygrywa i to sporo.  

Ja mam lodówkę liebherr 4 rok,i działa ale żeby nie było za kolorowo to jedyny minus za słabe chłodzenie,latem przy upałach i dość wypełnionej chłodziarce nie daje rady,muszę ją ustawić na max zakres,druga rzecz brak no Frost.

Coś jest z tym chłodzeniem. Znajomi mają Libherra lodówkę do zabudowy, bez zamrażarki i latem z chłodzeniem piwa też lipa była, musieliśmy ją na maxa nastawiać żeby piwo znośne było...

Tam brak no frosta akurat nie przeszkadza bo zamrażarka jest osobno.

Ja mam bez zabudowy,ale problem jednak jest,tak czy owak w dni ciepłe nastawiam na max chłodzenia i jakoś daję radę ale Nijak ma się to do konkurencji.Swoją drogą na starym adresie mam lodówkę polar która ma z 18 lat i chłodzi jak wściekła z tym że co dwa lata trza jej termostat wymienić za 33 PLN( taki typ),ale chodzi jak stella w fotelu