Z.Milewski Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Chyba cena nie gwarantuje długowieczności. Z domu;Płyta indukcyjna Electrolux, bezkonkurencyjna jeśli chodzi o przyjazną obsługę, zepsuła się po 5 latach-naprawa ponoć nieopłacalna, piekarnik tej marki działa bezawaryjnie 8 lat. Nowa płyta ma Bosch działa od 3.Lodówka Bosch i zmywarka Bosch od 8 lat bez awarii, choć w zmywarce zaczęła odklejać się uszczelka. Pralka Amica pracuje z 10 lat, zużyły się łożyska-wymienione. Zamrażarka Beko mrozi od 4-5 lat, na razie bez kłopotów. To z grubszych sprzętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Mój sąsiad ma elektroluxa i ma zgoła odmienną opinię. Ale jak ktoś chce eksperymentować to jego ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 A ja 7 lat temu urządzając mieszkanie kupiłem Boscha, najszybciej wysiadła indukcja, później zmywarka, a ostatnio pralka. Została jeszcze lodówka i piekarnik. Teraz nie mamy wszystkiego Boscha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Mialem pralkę Elektrolux, dramat. Szczęście, że zakupiłem 5-letnia gwarancję, bo nie ujechałbym... Awarie co pół roku, wymienili w niej dosłownie wszystko co może się zepsuć a tuż przed końcem gwarancji stwierdzili, że dalsze naprawy przerastają jej wartość i kazano mi wybrać nową. I to jedyne pozytywne wspomnienie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Liebherr czy Miele to faktycznie inna jakość ale co za tym idzie inna pułka cenowa. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaMiele mieli u mnie już 6 rok. W zasadzie na okrągło( dwie baby w domu) czyli średnio 8 razy w tygodniu.W tym czasie przerobiłem już jedną pralkę z boscha druga dogorywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 W 2002 kupiłem lodówkę LG i do tej pory działa bez usterki. Wcześniej przez około 30 lat mieliśmy Liebherra. Podobno,bo byłem za mały i nie pamiętam ,79 rocznik,ani razu nie zawiódł. Najlepsze jest to ,że wzięła go od nas znajoma i do dnia dzisiejszego stoi u niej na działce i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Nasze Polary za to były niezawodne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Lodówka Samsung 13 lat - pisałem wyżejZmywarka Bosch 13 lat - kompletnie bez awarii a potrafi 2 razy dziennie śmigaćPiekarnik Amica 12 lat - jedyna awaria to osłona lampki pękła w tamtym rokuPralka Siemens 13 lat - dwa lata temu wymieniałem grzałkę, kosztowało mnie to 30 PLN. Serwis chciał 350 Przy dwójce dzieciaków pralka naprawdę miała przejebane 2-3 prania dziennie to u mnie norma. Teraz muszę wymienić teleskopy, bo coś ją rzucać zaczęło. Co do suszarki to chyba jednak na cukierkowe Candy się zdecyduję. Bo się mi wydawało, że Beko to czeska firma a tu się okazało, że to tureckie... chyba jednak wolę pizzę niż kebab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 No tak, Panowie, ale piszecie o sprzętach dość leciwych. Mój stary Elektrolux, też nadal chodzi u znajomka, a Polar u kumpla na działce. Tylko, że te nowe sprzęty już mają zupełnie inną "budowę" i inne opinie, i raczej trudno się spodziewać, że pochodzą tyle co stare...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Przecież jest to nieopłacalne dla producentów. Ma wytrzymać gwarancje i się sp..ić . A klient ma kupić nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Tak jak piszesz. I tu jest problem co wybrać, żeby lodówka pochodziła choć z połowę tego co stary model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Mialem pralkę Elektrolux, dramat. Szczęście, że zakupiłem 5-letnia gwarancję, bo nie ujechałbym... Awarie co pół roku, wymienili w niej dosłownie wszystko co może się zepsuć a tuż przed końcem gwarancji stwierdzili, że dalsze naprawy przerastają jej wartość i kazano mi wybrać nową. I to jedyne pozytywne wspomnienieZ pralką elektrolux sprzedawaną pod marką AEG miałem te same doświadczenia, kiedy się je pozbyłem, poczułem się wolnym człowiekiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trilung Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Starsze konstrukcje były do naprawy,a aktualne są do wymiany.Wielkie sztaby ludzi pracują,by skrócić żywotność wymuszając kolejny zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Mam lodowke liebherr od 2001 i działa. Stara bosch poszła na wieś i też dalej dziala.Nie pamiętam ile ma już lat. Edytowane 19 Listopada 2019 przez Robert.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Mam lodowke liebherr od 2001 i działa. Stara bosch poszła na wieś i też dalej dziala.Nie pamiętam ile ma już lat.To już nie wrati????teraz księgowi zarządzają ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Starsze konstrukcje były do naprawy,a aktualne są do wymiany.Wielkie sztaby ludzi pracują,by skrócić żywotność wymuszając kolejny zakup.Elektronika Panie weszła po całości, do tego słabsze materiały i jest co jest.Kiedyś też samochody były prostsze i potrafiły jezdzić i jezdzić bezawaryjnie. Nawet jak coś poległo, to prosty mechanik dał sobie z tym rade. Tak powoli zaczyna być ze wszystkim.Biznes musi się kręcić i nie opłaca się już robić rzeczy bezawaryjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trilung Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Częstl naprawiam m.in. AGD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Ehh...czyli czas wyrzucić kupione 4 lata temu sprzęty... Kupić franie i lodówkę mińsk 80, do tego farelka i jak ten odkurzacz w kształcie jamnika był? predom...zelmer. Trzeba się pogodzić z jednorazowością nowych sprzętów. Jeśli lodówka za 2000 zł podziała 5 lat to kosztuje 33 zł na mc plus pralka podobnie, plus zmywarka to koło 100 zł na mc. Za Netflixa płacę chyba coś koło 50 zł, kablówka plus internet 150 zł... jakby ustawić to w jakiejś perspektywie użyteczności to jednak AGD wygrywa i to sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trilung Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Ostatni naprawiłem łożyska w 50 letnim jamniku...Nadal hula! Edytowane 19 Listopada 2019 przez trilung Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Miele, Liebherr, AEG... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtyna51 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Ja mam lodówkę liebherr 4 rok,i działa ale żeby nie było za kolorowo to jedyny minus za słabe chłodzenie,latem przy upałach i dość wypełnionej chłodziarce nie daje rady,muszę ją ustawić na max zakres,druga rzecz brak no Frost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Ja mam lodówkę liebherr 4 rok,i działa ale żeby nie było za kolorowo to jedyny minus za słabe chłodzenie,latem przy upałach i dość wypełnionej chłodziarce nie daje rady,muszę ją ustawić na max zakres,druga rzecz brak no Frost.Coś jest z tym chłodzeniem. Znajomi mają Libherra lodówkę do zabudowy, bez zamrażarki i latem z chłodzeniem piwa też lipa była, musieliśmy ją na maxa nastawiać żeby piwo znośne było...Tam brak no frosta akurat nie przeszkadza bo zamrażarka jest osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtyna51 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Ja mam bez zabudowy,ale problem jednak jest,tak czy owak w dni ciepłe nastawiam na max chłodzenia i jakoś daję radę ale Nijak ma się to do konkurencji.Swoją drogą na starym adresie mam lodówkę polar która ma z 18 lat i chłodzi jak wściekła z tym że co dwa lata trza jej termostat wymienić za 33 PLN( taki typ),ale chodzi jak stella w fotelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Ja mam od 5 lat szajsunga, chłodzi i mrozi jak zły. Jak za często pootwierasz drzwi latem, to potrafi zamrozić pomidorka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 A jaki model? Produkowany jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi