Pszemo Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Cześć Postanowiłem zrobić ojcu w zeszłym tygodniu prezent na urodziny. Zafundowałem mu serwis kręcioła którego nie tykał przez 6 lat Oczywiście wystąpiłem w roli serwisanta. Wszystko pięknie ładnie oczyściłem, przesmarowałem złożyłem do kupy. Chodzi doskonale. Nie udało mi sie jednak zniwelować luzu na koszu o którym mówił ojciec. A jak już się za coś zabieram to chcę to zrobić jak należy. Zastanawiam się z czego on się bierze i do głowy przychodzą mi 3 rzeczy.- luz na łożysku osadzonym na pinion - lekarstwo: wymiana- wyrobione gniazdo tego łożyska - lekarstwo: może jakaś cieniutka tuleja między łożysko a gniazdo tylko gdzie coś tak precyzyjnego mogę dostać - wyrobiona tuleja w której porusza sie pinion schowana w mechaniźmie hamulca z tyłu - lekarstwo: brak pomysłów Może ktoś spotkał się już z tą przypadłością i jest w stanie naprowadzić mnie na dobry tor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steniu7 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Witam.Sprawdź luz między pinionem a osią szpuli.Jeżeli jest luz trzeba wstawić cieniutką tulejkę z brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchem2 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 witam Szukam paru części do tego modelu.Czy kolega jakieś zapasy niepotrzebne może posiada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi