Skocz do zawartości

Skoki narciarskie 2019-2020

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą rozmawiałem przez telefon z naszym przyjacielem Januszem z Bielska. Zadzwonił do mnie nie tylko po to aby pogadać o jego rekonwalescencji, ale przede wszystkim abym w jego imieniu dorzucił gratulacje dla chłopaków.

Janusz walczy o powrót do zdrowia jak nasi skoczkowie o podium ... więc musi być sukces! :)

• Like 4

Wczorajszej drużynówki to nie ma co komentować, wynik był do przewidzenia i się sprawdził, dodatkowo Piotrek zawalił pierwszy skok i nie było szans na podium, mimo iż komentatorzy usilnie w to wierzyli.

Dziś to już zupełnie inna historia, Kamil mega przełamanie Zakopiańskiego pecha,i po dwóch latach gdy nie łapał się na "trzydziestkę" wygrywa konkurs w pięknym stylu, Dawid 9 podium z rzędu, Piotrek kończy na ósmym miejscu. Piękny konkurs i emocje do samego końca. Za tydzień Sapporo i obiekt który często dawał nam powody do radości i dumy ... miejmy nadzieję że i tym razem będzie podobnie.

Bardzo ciekawy wywiad z Robertem Mateją;

https://sportowefakty.wp.pl/skoki-narciarskie/866519/skoki-narciarskie-dwa-passaty-i-sprzet-po-japonczykach-robert-mateja-horngacher-

To było prawdziwe amatorstwo, tylko lekko trącone zawodowym wsparciem skoczków. Ubogie ale romantyczne czasy, zmieniło się nieco obecnie.

Kadra B bardzo słabiutko... :( Kamil się nie popisał. Bardzo nierówny, co się z nim dzieje? :( Dawid i Piotr na swoim stałym poziomie. :good: Szczególnie cieszy awans Dawida w Pucharze. :clappinghands: 

Trzeba się bać, co będzie z drużynówką...

• Like 2

Nie oglądałem niestety,ale chyba wiatr rozdawał karty,sądząc po wynikach poszczególnych zawodników w dwóch seriach.Awans Dawida cieszy bardzo,Kamil chyba bardziej przegrał z wiatrem,zwłaszcza w drugiej serii. Nie wiem jakie odczyty podawała TV,ale widać że często nijak ma się to rzeczywistych warunków w powietrzu. Dawid śrubuje rekord w byciu na podium z rzędu do poziomu,który mam wrażenie będzie długo nie osiągalny ,biorąc pod uwagę jakie na dzień dzisejszy mamy perspektywy...Jutro kolejne zawody,oby jak najlepsze dla naszych.

• Like 1

Wracamy do Europy ... Willingen

Warunki fajne, równe. 

Kamil pokazał jak dobry jest technicznie. Ciąąąąągnął skok i prowadzi po pierwszej serii. Dawid 9-ty., Wolny 10-ty Żyła nie zakwalifikował się do drugiej serii!

Edytowane przez BOB
  • Like 1