Skocz do zawartości
  • 0

Pete Maina

explorator73

Pytanie

W końcu dotarł do mnie kijek - dwuczęściowy Pete Maina o c.w do 3 oz. Wygląda na megapałę W zestawie była końcówka z ciężarkami do wyważania wędki (z gwintem) Czy ktoś z Was mógłby mnie poinstruować w kwestii obchodzenia się z tym patentem? Będę wdzięczny za podpowiedź.

Pozdrawiam,

P.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

http://www.basspro.com/servlet/catalog.TextId?hvarTextId=442 95&hvarTarget=search&cmCat=SearchResults

ja mam wersję 2 częściową. Określenie tej wędki mianem dorszówy to przenośnia. Na dorsze i inne molwy lepszy będzie Ugly Stick lub jeszcze cięższa węda morska. Ja mam Ugly Sticka Tlack Tigera do linki max.50Ibs i pewnie by się nadał.

A przy okazji zauważyłem, że moja wędeczka podrożała o 10$ od świąt.

P.

• 0

No morski travelek rewelacja, dawno nie byłem tak zadowolony z jakiejś wędki. Na niego ostatnio złapałem dużego szczupaka, wydaje się byc bardzo uniwersalną wędą - dobrze z niej lecą przynęty od ok 15g do 70 - czyli mniej więcej od percha 12 do dużego slidera. Moc wędki jest bardzo duża, spokojnie można sie nastawiać na większe ryby, choć pete maina to znowu nie jest (choć wyobraź sobie moją minę jak zobaczyłem na blanku c.w. 1-4oz :mellow: :lol: chyba coś sie im pomyliło z opisem blanku bo kij 4 oz na pewno nie ma). Spokojnie można tym kijem też potrolować, mimo że nie jest to konstrukcja do tego stworzona - da rade :lol: