Skocz do zawartości

Dolny śląsk kontrole PSR challenge.

woblery L.E.

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o nie usuwanie tematu ,ewentualnie moderowanie lub przeniesienie do odpowiedniego działu jeśli tutaj nie pasuje...

Chcę aby ten temat pokazał ogląd kontroli naszych wód Dolnego Śląska przez PSR.

Ile mieliście kontroli strażników na naszych wodach w tym sezonie 2019

Ustalmy może literowo kontrole jako PSR /PO

gdzie  PO to policja wodna a PSR to wiadomo.

Zacznę od siebie:

1. 1 kontrola PO

Edytowane przez woblery L.E.
  • Like 2

0 PSR.

Asz żal to c napisałem

Powiem tak przez ostatnie 10 lat raz miałem kontrole, może inaczej przeczepali mnie na Mietkowie jakieś 5 lat temu bo na całej piź...e przepłynąłem koło barek. Dodam że średni byłem 3 razy w tygodniu na łowisku.

Danek

Edytowane przez danek
  • Like 1

8 lat we Wrocławiu

Przez pierwsze 4 lata odwiedzone ( praktycznie od źródeł do końca biegu na terenie dolnego śląska ) wszystkie dolnośląskie rzeki krainy pstrąga & lipienia oprócz Izery. Kontroli wszelkiej maści - 0

Rocznie około 50 wyjazdów, w sumie wyjdzie z 200

Ostatnie 4 lata Odra i dopływy nizinne. Rok temu 1 kontrol PSR na Odrze w centrum i 4 lata temu 1 raz PSR na Widawie w okolicach Zbytowej.

Na Odrze i dopływach to ze względu na bliskość mogłem być nad wodą 100 razy w roku lub nawet 120. Czyli na 4 lata mogło się tego uzbierać 400-450 wyjść.

Czyli na 8 lat wędkowania i grubo ponad 600 wyjść na wodę 2 kontrole PSR.

W sezonie 2020 nie zamierzam już karmić zo wrocław. Niech się walą ! :)

Edytowane przez Tomek O
  • Like 2

Na rybach jestem praktycznie codziennie a dziennie nawet dwa razy, rano i wieczor Wrocław i okolice do 30-40km niech będzie że około 300 razy i miałem 3 kontrolę policji wodnej i 1 raz inspektor wodny.

rz.bóbr około 40 razy 1 kontrola straży leśnej zakończona mandatem 100zl za brak wpisu numeru łowiska ????

Pod względem kontroli Dolny Śląsk to dramat każdy może robić co chce bez żadnych konsekwencji.

• Like 1

Gość SławomirW

Łowię jakieś 20 lat. Głównie Bystrzyca, trochę Odra. Nigdy nie miałem kontroli żadnych służb. W roku na rybach jestem około 100 razy. Nie słyszałem też by jakiś znajomy miał kontrole. Kiedyś dużo siatek stawiali na Bystrzycy, później była cisza, a teraz czasem też widać. Kiedyś dzwoniłem na straż ale po kilku razach bez efektu dałem sobie spokój. Teraz to bardziej towarzysze że wschodu siate postawią niż nasi bo wiedzą że ryby praktycznie nie ma. Na Odrze to często widzę łowienie gruntowe ma kilka wędek na łeb. Cztery to czasem norma. Zabierają wszystko jak leci. Jak wypuszczałem ryby to się w głowę pukali a teraz to nie wypuszczam bo nie ma czego. Okoń to praktycznie król mego rybostanu i to malutki.

Edytowane przez SławomirW

Łowię od 10 roku życia, teraz mam 45. 

Być może "ze starości" nie pamiętam już kontroli w dziecięcym czasie.....ale przez całe życie w byłym "wałbrzyskim" i obecnym dolnośląskim byłem kontrolowany dwa razy. 

Teraz znacznie rzadziej, ale pamiętam lata z dwustoma wyjściami nad wodę.....więc trudno mówić tu o jakiejkolwiek statystyce.

W wielu cywilizowanych miejscach na świecie jest inaczej. Bywam regularnie w Słowenii, dwie kontrole dziennie nie dziwią......

tomaszek11

• Like 2