Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarz Polski

Slavecky

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

NIE NO @Slavecki - kozak jesteś !!

Ja jak raz weszłem na pzw.org.pl - to mnie ślubna trzy nocki pocieszyć nie mogła takie miałem koszmary :mellow:

P.S.

Sławek wisisz mi coś na uspokojenie za to brrrrrrr

...JACSON - qrwa co to za firma ? :o

• 0

zostawie fotke bez komentarza , co do wielkości tego sandaczyka to PZW się chwali bo to przecież okaz jest, w zeszłym roku w tekscie z zawodów spiningowych określili szczupaczka 1,2kg jako za wspaniałą zdobycz, trofeum prawdziwego wędkarza ( czy coś w tym stylu). A tu prosze 3 z grubym okładem , prawie rekord śąwiata :lol: :lol: :lol:

• 0

To kolejny dowód poziomu naszego społeczeństwa. Tabela rekordów lub jak to się nazywa Rekordy na plan to w 80% katalog twarzy nietypowych. Trole którym z nosa można wycisnąć pół litra czystego spirytusu.

Jako społeczeństwo jesteśmy na bardzo wysokim drzewie i powoli z niego zaczynamy schodzić. Zachowania naszych wędkarzy, zostawianie syfu nad wodą, zabieranie wszystkiego co się złowi (bo lepiej dać kotu czy świni niż by się miało zmarnować)to konsekwencja ogólnego poziomu demoralizacji i braku szacunku do wszystkiego co nas otacza. Cieszę się że jest choć mała grupka ludzi którym zależy i mam nadzieję, że nowe pokolenia wędkarzy znajdą dobre wzorce. Poza tym mamy potrzebę zmiany nie tylko obyczajów ale i prawa...Ale ten temat już nie raz był wałkowany.

• 0

Panowie, nie ma się z czego śmiać, to rzeczywisty obraz naszego wędkarstwa, który został ukształtowany przez PZW. To miał być relaks dla mas pracujących, tak samo jak przyzakładowe ogródki działkowe itp. pierduły, by zabić w ludziach myślenie. Partia myślała za nas, my mieliśmy tylko pracować i nie wnikać. Ten pan na pewno dalej myśli, że jest OK!, I że ten sandacz, to jest to czym powinien się pochwalić, i na pewno się by zdziwił, na te komentarze o lodówkę w tle.

Nie bronię tego pana, jest mi go tylko żal, a PZW poprzez swoją stronę, dalej próbuje wpajać swoim członkom myśl przewodnią narodu. Tak będzie nim stara gwardia z ZG, na czele z jej prezesem, nie odejdzie. PZW, to ostatni chyba dinozaur struktur partyjnych, czas na ewolucję.

• 0

@joker Święta Prawda to co mówisz,niestety :(

włodarze PZW to pozostałość SYSTEMU niestey ich idee,to też z innej epoki tak odległej od zachodu.jak kogoś zapytasz w polsce jak wyglada wedkarz,pokarzą na dziakda w waciaku ,gumofilcach i germiną+ bonusy wino i fajki,a na zachodzie,chyba sami wiecie.o wodach nie wspomne.

pozdro

hasior-ten co ma nadzieję na zmiany :D

• 0

@ Popper

Zanim napisałem te słowa:

Wyżalić czy wyżyć? Zauważ, że jest w tym pewna różnica.

Tu dostało się starszemu gościowi i jego lodówce. Gdzie indziej, może w zupełnie innej galerii, przejedziemy się po czyimś ogródku, fototapecie z wodą w tle lub po innych elementach wyposażenia wnętrz.

Zapominamy, że nie każdego Bozia obdarza po równo, czy to zmysłem estetycznym, czy artystycznym (fotka pstrykana z 350D), czy umiejętnościami wędkarskimi (chwalić się nie ma czym ale chwalić się lubimy).

Czasem myślę, że nie lubimy samych siebie :(

A dosadniej mówią to taki lekceważący i pogardliwy sposób traktowania innych ludzi przez niektórych userów jest jeszcze bardziej obrzydliwy niż te martwe ryby na fotkach.

• 0

Wiesz @cezorator myslalem o tym ale doszedlem do wniosku ze jestem odmiennego zdania. Mi sie wydaje iz sa pewne rzeczy ktorymi Bozia obdarza po rowno, a przynajmniej tak zakładamy i musimy zakładać by budować cywilizację. Mam ty na mysli na przyklad szacunek dla zycia. Dla zycia drugiego czlowieka ale takze dla innego stworzenia.

I nie o to chodzi ze nie mozna ryby zabic i zjesc, mozna. Ale jak widze goscia trzymajacego sandacza jak peto kielbasy nad zlewem, czy szczupaka za oczy na tle zmesmeryzowanej rodziny, to nie widze w nim czlowieka podchodzacego z szacunkiem dla ryby ktora pokonal i zabil, tylko widze Samca Alfa zadowolonego z faktu ze wlozy kawal miesa do gara i zaspokoi tym samym swoje atawistyczne ego.

Co nie zmienia faktu iz wyrazajac swoja dezaprobate wobec tego rodaju odhumanizowanych postaw, nie powinnismy sie posuwac zbyt daleko - z tego samego powodu jak powyzej.