Skocz do zawartości

SPOTKANIE FORUMOWICZÓW - 27 grudnia godz. 18:00

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

....Zajrzałem to podobnego wątku, tylko że ze spotkania w dniu 30 grudnia 2018 roku, po to, aby zobaczyć, co wtedy napisałem.
Nie chciałem się powtarzać, więc dziś posłużę się krótkimi fragmentami z książki Bolesława Prusa "Lalka".
Fragmenty rozmowy, którą prowadzili  fabrykant powozów pan Deklewski i radca Węgrowicz siedząc w renomowanej jadłodajni, gdzie spotykali się na wieczorną przekąskę cytuję poniżej.

cyt " Józiu, przynieś no jeszcze piwa. A która to butelka?

- Szósta, panie radco. Służę piorunem!... - odpowiadał Józio.

- Już szósta?... Jak ten czas leci!... - mruczał radca Węgrowicz.
..........- Podaj no, Józiu, piwa. Która to?...

- Siódma buteleczka, panie radco. Służę piorunem!

- Już siódma?... Jak ten czas leci, jak ten czas leci...
............

Daj no, Józiu, piwa.
............
 Józiu!...

- Służę piorunem!... Jedzie ósma...

- Ósma? - powtórzył radca - to być nie może. Zaraz... Przedtem była szósta, potem siódma... - mruczał zasłaniając twarz dłonią.- Może być, że ósma. Jak ten czas leci!..."

Podobnie było też na wczorajszym spotkaniu. I wcale nie chodzi mi o ilość wypitych szklaneczek piwa,
tylko o tzw. "strefę przyspieszonego czasu", która zaczyna wtedy panować. Czas przestaje być ważny i upływa niepostrzeżenie.
Najważniejsi są ludzie, rozmowy i atmosfera tam panująca.
Dziękuję za spotkanie 
:)

Edytowane przez Jake 6
  • Like 9

dzięki wszystkim za spotkanie. "Muzealnik" dał czadu na koniec  :lol:  :lol:   :lol:  :lol:

Bob74 jak zawsze nie zawiódł i miał jakieś wynalazki, a i cytrynówka "Sławek Nikt" smaczna 

ale co było w Korsarzu zostaje w Korsarzu  ;)

Edytowane przez silurus
  • Like 6

Spotkanie i to dosłownie otwieralimy z Gżybkiem, konkretnie człowiek z obsługi otworzył podwoje sali.

… a czas na spotkaniu szybko mijał, jak celnie opisał Kolega wyżej. Dużo śmiechu, ciekawych dyskusji, ,,on man show" w wykonaniu Roberta. Do podkręcenia atmosfery i ,,rozgadania" nieco również się przyczyniłem ;) Dzięki za spotkanie 

• Like 6

I ja dołączam się do grona dziękujących. :) Kilka starych znajomości zostało odświeżonych, a nowych zawartych.

Dla Admina: koniecznie musisz wprowadzić funkcję NIE LUBIE TEGO. :angry: No bo jak się odnieść do rezygnacji z udziału w spotkaniu? Przecież nie klikniemy LUBIE TO. ;)

• Like 3

Dla Admina: koniecznie musisz wprowadzić funkcję NIE LUBIE TEGO. :angry: No bo jak się odnieść do rezygnacji z udziału w spotkaniu? Przecież nie klikniemy LUBIE TO. ;)

Zawsze można wybrać: Zgłoś  ;)  :lol: . Wówczas moderator dowie się o absencji i wyciągnie surowe konsekwencje  :lol: .

A tak na poważnie, to żałuję, że mnie nie było na spotkaniu.

• Like 3

Bartku, chyba komunałem będzie stwierdzenie, że takie spotkania nas integrują. Z oddolnymi inicjatywami bywa w kratkę. A to brak czasu, a to praca, kłopoty z dojazdem, brak chętnych do organizacji. Może "zielona" część forum powinna nacisnąć mocniej. Tym bardziej, że każda impreza pod agendą j.pl jest murowanym sukcesem i przynosi mnóstwo frajdy. I po każdym spotkaniu powraca pytanie: dlaczego nie częściej? Przecież nie musi być knajpa, sala gimnastyczna, czy street fishing. Wystarczy ognisko, kilka czy kilkanaście osób, kilka godzin spędzonych razem w realu. Znamienne, że na wszystkich spotkaniach słyszałem wspomnienia ze zlotów, imprez i wspólnego wędkowania. To trwalsze i bardziej wartościowe niż klikanie w internecie. Na nim świat się nie kończy. Kto był ten wie. Poza tym więcej zaufania do siebie wzajemnie.

• Like 10