Robert.Bart Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam .Mam zamiar kupić multiplikator nisko profilowy do przynęt o ciężarze od 10 do 40 gram .Chcę dokonać trafionego zakupu ,zależy mi na funkcjonalności i bez awaryjności kołowrotka myślałem o cenie około 1000 zł.Dziękuję z góry za podpowiedzi i sugestię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Shimano Metanium Mg / Mg 7 Niestety albo używka albo ..... drożejDo wyboru jeszcze sporo. Chociażby ABU serii Revo.Ze swojej strony dobrze wspominam ten młyneczek. To podobno inne wcielenie znanej Viento: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Waldek, bardzo sympatyczny multik. Posiada go Twój imiennik, Sawal. Jednak, myślę iż w tym zakresie rzutowym rynek ma mnóstwo ofert, tak w zasadzie liczy się sympatia do konstrukcji przez nas używanych.Np. ABU serii S,SX,STX, Premier. Shimano: stare konstrukcje 201 i nowe 201.Citica j.w Wyższa półka? Proszę bardzo: CC, Antares, Metanium, Aldebaran. Daiwa: najtańsze ale solidne Procastery,droższe Viento,z góry:Zillion, Steez.Do tego Okumy, Dragon,i hamerykańskie konstrukcje typu: BSP, Cabelas, Pflueger itp i jeszcze mnóstwo innych wynalazków. W zasadzie każdym niskim profilem rzuci się od 10 g.Przy odrobinie wprawy, oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Patrz na wagę szpulki i odległość wodzika od szpulki. Im mniejsza ta waga i większa odległość tym lepiej.Ale za tysiaka nie powinieneś mieć problemu. Gorzej przy budżecie 200-400 PLN-ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Jak ma patrzyć? A waga szpulki w tym zakresie nie ma aż tak dużego znaczenia.Oczywiście w zakresie w/w multików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Jakiś dubel się wdział. Przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Przy przynętach 10 gramowych waga szpulki i odległość linki od wodzika ma znaczenie. Przykład takiego multika: Procaster Rojo. Nieciężka szpulka i odległość linki ze szpulki do wodzika spora.I można rzucać od 10 do 60-80 gram bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Użyłeś wartości skrajnej. Oki.Też to zrobię. Przy przynętach w granicach 40 g rzucisz dalej z młynka o szpuli cięższej. Kolega wspomina o zakresie 10-40. Do tego nadaje się większość niskoprofilowców, nie wnikając w konkursy rzutowe na odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Kolega wspomina o zakresie 10-40. Do tego nadaje się większość niskoprofilowcówzgadza sie pracowac powinien kazdy jeden bez zajakniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi