maciekd01 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Hmm, a jeszcze w kontekście (nie)porozumień ciechanowsko-radomskich. No ja niby zdążyłem, wykupiłem zezwolenie ciechanowskie 3 stycznia, więc: Wędkarzy, którzy wnieśli składkę do dnia 07.01.2020 r., tj. przed powyższą zmianą warunków zawartego porozumienia, obowiązuje zasada dająca im prawo do otrzymania bezpłatnego zezwolenia na wody umawiających się Okręgów.fajnie, ale tej daty zakupu przecież nigdzie nie ma w moim zezwoleniu/rejestrze?! Dodatkowa adrenalina mnie czeka przy połowach w Pilicy, chyba normalnie będę częściej jeździł tam w tym roku z tego powodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Hmm, a jeszcze w kontekście (nie)porozumień ciechanowsko-radomskich. No ja niby zdążyłem, wykupiłem zezwolenie ciechanowskie 3 stycznia, więc:fajnie, ale tej daty zakupu przecież nigdzie nie ma w moim zezwoleniu/rejestrze?! Dodatkowa adrenalina mnie czeka przy połowach w Pilicy, chyba normalnie będę częściej jeździł tam w tym roku z tego powodu. Powinieneś mieć wpisaną datę wydanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Powinieneś mieć wpisaną datę wydanie nigdzie takowej nie widzę?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Na pierwszej stronie rejestru powinna widnieć data Mam na myśli część zezwolenia, w którym wpisujesz dane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Niestety Wojtku, takiego wpisu nie ma...Sprawdzę u źródła i napisze co i jak, ale dajcie mi chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 mieszkam w Warszawie, ten sezon poświęcę na zwiedzanie okolic Nowego Dworu i Serocka - Wisła, Narew, Bug tylko od strony Legionowa + Warszawska Wisła.Dodatkowo lubię odwiedzić Rodzinne strony - Bug i zbiorniki w okolicach Sokołowa Podlaskiego.Podpowiecie gdzie w takim przypadku najlepiej opłacić zezwolenie ?dzięki i pozdrawiam. Nie tylko wystarczy opłacić składki na Zagospodarowanie wód ale także być członkiem koła w danym Okręgu bo inaczej Porozumienia danego okrgu Cię nie dotyczą.Tak to funkcjonuje.I tu mnie zastanawia Panowie czy dużo ludzi tak co roku skacze z koła do koła z okręgu do okręgu itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Niestety Wojtku, takiego wpisu nie ma...Sprawdzę u źródła i napisze co i jak, ale dajcie mi chwilkę Cos już wiem, to znaczy wiem że nic nie wiem W dalszym ciągu sa prowadzone rozmowy na temat dystrybucji zezwoleń, w tym tych dla osób które sa objęte uzyskaniem ich bez dopłaty.Możliwe że będę coś więcej i dokładniej wiedział po niedzieli. Narazie mam ciężkiego wqrwa na ZO Radom za ich pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 o, za Radomiem jeszcze Kielce poszły http://www.pzw.org.pl/18/wiadomosci/200148/64/zmiana_warunkow_porozumienia_z_okregiem_pzw_w_kielcachi niby znowu, kto wykupił przed 8 stycznia, to nie musi dopłacać...Coraz ciekawiej, nie ma co. Rozumiem, że ja i tak muszę jeszcze się udać do koła w Radomiu, Kielcach, Skierniewicach czy gdzie bym chciał łowić na podstawie porozumienia i pobrać odpowiednie miejscowe zezwolenie, zanim udam się nad ich wodę. Clue polega na tym jak mam się teraz wylegitymować, że dokonałem opłaty przed zmianą warunków porozumienia i nie muszę dopłacać? Dobrze kombinuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) Narazie mam ciężkiego wqrwa na ZO Radom za ich pomysły. Ciebie wq.... okręg Radom, a mnie to całe poj.... pzw. Ale doigrają się w końcu. Oddolnie powoli słyszę o zabieranych im kolejnych zbiornikach wodnych przez zirytowanych wędkarzach lub pomysłach na odebranie im zbiorników. Edytowane 10 Stycznia 2020 przez silurus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) No od dobrej woli ZO w Radomiu i Kielcach zależy czy przekażą odpowiednia ilośc zezwoleń dla tych którzy wykupili wczesniej, tak by mogli odebrać je w macierzystym kole. Rozmowy trwają...Jak będę wiedział cos pewnego, to nie omieszkam przekazać. Edytowane 10 Stycznia 2020 przez venom_666 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Jedyny wpis z datą jest na liście, którą sporządza koło (osoba zbierająca składki). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Wszystko zależy od okręgu. W OM jak wydawane jest zezwolenie to na 35 stronie(pierwsza rejestru) jest wpisane: imię i nazwisko, pieczęć koła, nr karty wędkarskiej oraz data wydania rejestru i (do wpisania data zdania rejestru). Pomimo iż zezwolenia to ustawowy wymóg. Jak widać w Polsce co okręg to inny strój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Ma ktoś namiary gdzie, u kogo, można odebrać pozwolenie w Malczycach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Wszystko zależy od okręgu. W OM jak wydawane jest zezwolenie to na 35 stronie(pierwsza rejestru) jest wpisane: imię i nazwisko, pieczęć koła, nr karty wędkarskiej oraz data wydania rejestru i (do wpisania data zdania rejestru). Pomimo iż zezwolenia to ustawowy wymóg. Jak widać w Polsce co okręg to inny strój.Zezwolenia to wymóg, ale nigdzie nie jest napisane że musi zawierać datę wydania. Druga sprawa taka że musisz posiadać zezwolenie od użytkownika wody. W przypadku porozumień - zezwolenia z innych okręgów też.Nie są wydawane obligatoryjnie, bo możesz z nich skorzystać po prostu.Wtedy możesz takie zezwolenie uzyskać. Bajzel który zrobił Radom i potem Kielce spowodował spore zamieszanie. Rozmowy wciąż trwają.Mam nadzieję że skończy się wszystko korzystnie dla nas.Okręg Mazowiecki też ma swoje za uszami w kwestii pozwoleń i największą bzdurę o jakiej się dowiedziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Też mam datę Wystawienia Zezwolenia w miejscu gdzie zaczyna się rejestr Okręg Białystok. Nikt nie odpowiedział mi na pytanie czy Wy koledzy co sezon szukając najlepszych rozwiązań (porozumień) zmieniacie Koła (okręg) w którym są korzystniejsze porozumienia jeśli tam nie należycie? Np.Chcąc korzystać z porozumień okręgu Ciechanowskiego musicie przecież być jego członkiem co za tym idzie należeć do koła wędkarskiego w tym okręgu i tam Opłacić składkę Członkowską (100zł) a widzę sporo osób Jest z Wawy i zastanawiam się czy nie należy do żadnego Warszawskiego koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Różni ludzie opłacają składki w róznych okręgach z róznych powodów. Jedni kierują sie porozumieniami, inni mają swoje inne. Ja opłacam Ciechanów, nie ze względu na porozumienia (chociaż czasem z nich korzystam), ale dlatego że łowię na ich wodach. Ci z Warszawy o któych piszesz, a dużą grupę z nich znam, opłacają dokładnie z tych samych powodów. Łowią na wodach OC i tam płacą skłądki, należą do kół ciechanowskich. Nie ma przecież obowiązku należenia do koła w swoim rodzinnym mieście... Tak też jest po prostu uczciwiej... Zostawić pieniądze tam gdzie z wód się korzysta i ludziom którzy nimi gospodarują. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Też mam datę Wystawienia Zezwolenia w miejscu gdzie zaczyna się rejestr Okręg Białystok. Nikt nie odpowiedział mi na pytanie czy Wy koledzy co sezon szukając najlepszych rozwiązań (porozumień) zmieniacie Koła (okręg) w którym są korzystniejsze porozumienia jeśli tam nie należycie? Np.Chcąc korzystać z porozumień okręgu Ciechanowskiego musicie przecież być jego członkiem co za tym idzie należeć do koła wędkarskiego w tym okręgu i tam Opłacić składkę Członkowską (100zł) a widzę sporo osób Jest z Wawy i zastanawiam się czy nie należy do żadnego Warszawskiego koła. 82387385_781414085698302_2490078466054029312_n.jpgBo Ci warszawiacy (choć nie wszyscy) w ramach protestu postanowili nie opłacać składek członkowskich w okręgu w którym łowią najczęściej. Motywują to tym, że nie mają wpływu no to co dzieje się w ich kołach i okręgu mazowieckim. Zabawne jest, że wielu z nich myśli, że takie działanie cokolwiek zmieni. Jeśli rozważyć logicznie takie postępowanie, to wychodzi, że pozostali wędkarze należący do mazowieckich kół nie są zainteresowani zmianami proponowanymi przez emigrantów. Stąd te zmiany nie mają żadnych szans na urzeczywistnienie - bo obecni członkowie kół OM nie są nimi zwyczajnie zainteresowani.Potem często gęsto wylewają swe frustracje na forach wędkarskich, posługując się fejsbukowymi "aferami" i wiedzą - zabawnym jest, że najczęściej wypowiadają się na temat tych okręgów, których nie są już członkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz1111 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Do Szydlos:Nikt nie odpowiedział mi na pytanie czy Wy koledzy co sezon szukając najlepszych rozwiązań (porozumień) zmieniacie Koła (okręg) w którym są korzystniejsze porozumienia jeśli tam nie należycie? Np.Chcąc korzystać z porozumień okręgu Ciechanowskiego musicie przecież być jego członkiem co za tym idzie należeć do koła wędkarskiego w tym okręgu i tam Opłacić składkę Członkowską (100zł) a widzę sporo osób Jest z Wawy i zastanawiam się czy nie należy do żadnego Warszawskiego koła. Cześć Andrzej, odpowiadając na Twoje pytanie należę do dwóch kół, min. do PZW Ciechanów że względu na porozumienia bo jak wiesz jeżdżę do Frania, pochodzę z Lubelszczyzny i tam też łowie. Po za tym mieszkam w Warszawie i obok pracy mam wode PZW więc też płaciłem OM i należę do jednego z kół. Chociaż odnośnie porozumień Ciechanowa z wodami Lubelszczyzny (okreg Zamość)czuje się oszukany bo podobnie jak z Radomiem wprowadzili dopłaty gdzie w pierwszej wersji (z grudnia) tego nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Nie mam nic przeciwko Chłopakom z Wawy czy skądkolwiek indziej, poprostu dałem taki przykład bo wiem że wiele osob tak robi z Wawy.CHodziło mi tylko o to czy zdają sobie sprawę że muszą należeć do danego okręgu aby kożystać z jego porozumień pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Do Szydlos:Nikt nie odpowiedział mi na pytanie czy Wy koledzy co sezon szukając najlepszych rozwiązań (porozumień) zmieniacie Koła (okręg) w którym są korzystniejsze porozumienia jeśli tam nie należycie? Np.Chcąc korzystać z porozumień okręgu Ciechanowskiego musicie przecież być jego członkiem co za tym idzie należeć do koła wędkarskiego w tym okręgu i tam Opłacić składkę Członkowską (100zł) a widzę sporo osób Jest z Wawy i zastanawiam się czy nie należy do żadnego Warszawskiego koła. Cześć Andrzej, odpowiadając na Twoje pytanie należę do dwóch kół, min. do PZW Ciechanów że względu na porozumienia bo jak wiesz jeżdżę do Frania, pochodzę z Lubelszczyzny i tam też łowie. Po za tym mieszkam w Warszawie i obok pracy mam wode PZW więc też płaciłem OM i należę do jednego z kół. Chociaż odnośnie porozumień Ciechanowa z wodami Lubelszczyzny (okreg Zamość)czuje się oszukany bo podobnie jak z Radomiem wprowadzili dopłaty gdzie w pierwszej wersji (z grudnia) tego nie było.Kaziu ale to jest nie możliwe aby należeć wg. Statutu PZW do dwóch kół.Własnie w poprzednim tygodniu to przerabiałem, sprawdzałem itd bo miałem taki sam pomysł aby należeć także do Innego okręg i tam startować w GP.NIestety nie ma takiej możliwości ,a skarbnik który jako drugi sprzedaje Ci znak składki członkowkiej ( w tym roku 100zł) robi to bezprawnie ,łamiąc przepisy.Niestety tak to Status naszego nieszczęsnego PZW mówi : § 14 pkt 6 statutu PZWCzłonek Związku ma obowiązek należeć tylko do jednego koła PZW Skarbnik powinnien to wiedzieć, u którego opłacasz ew. drugą składkę Edytowane 11 Stycznia 2020 przez szydłoś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_M Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 o, za Radomiem jeszcze Kielce poszły http://www.pzw.org.pl/18/wiadomosci/200148/64/zmiana_warunkow_porozumienia_z_okregiem_pzw_w_kielcachi niby znowu, kto wykupił przed 8 stycznia, to nie musi dopłacać...Coraz ciekawiej, nie ma co. Rozumiem, że ja i tak muszę jeszcze się udać do koła w Radomiu, Kielcach, Skierniewicach czy gdzie bym chciał łowić na podstawie porozumienia i pobrać odpowiednie miejscowe zezwolenie, zanim udam się nad ich wodę. Clue polega na tym jak mam się teraz wylegitymować, że dokonałem opłaty przed zmianą warunków porozumienia i nie muszę dopłacać? Dobrze kombinuje??Nie musisz się udawać nigdzie, w Twoim kole lub okręgu powinni mieć zezwolenia na wody innych okręgów, przynajmniej u nas w kieleckim tak jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Nie musisz się udawać nigdzie, w Twoim kole lub okręgu powinni mieć zezwolenia na wody innych okręgów, przynajmniej u nas w kieleckim tak jest.Nie wszędzie tak jest. W Kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Nie musisz się udawać nigdzie, w Twoim kole lub okręgu powinni mieć zezwolenia na wody innych okręgówAle po rejestr raczej musi się zgłosić w każdym okręgu z porozumienia, w którym zamierza łowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Ale po rejestr raczej musi się zgłosić w każdym okręgu z porozumienia, w którym zamierza łowić.Może też sobie go wydrukować ze strony okręgu(jeśli jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Może też sobie go wydrukować ze strony okręgu(jeśli jest).Raczej nie, musi być pieczątka danego okręgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi