SlawekNikt Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Cosik kombinują ... Może jakie odłowy kontrolne albo jakie inne ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karoleq007 Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Kurcze, ja nie jestem zadowolony. W lutym zeszłego roku na zebraniu koła przeszły moje wszystkie wnioski ( 5szt), ale jak sie okazuje nie przeszło to dalej poza jednym. Spoko, rozumiem - każdy ma swoją wizję. Ale co najciekawsze, nie mogę się doprosić od prezes koła infrmacji, co było przyczyną odrzucenia 4 wniosków. Ten, który niby przeszedł ( bezwzględny zakaz żywaca 01.01 - 30.04) ale nie ma go w zezwoleniu też pozostaje tajemnicą. Kolejne psikusy to takie, że wszystkie wody poza bodajrze 7-ma została całkowicie zamknięta do łowienia z wody. Kumpel się załamał, bo dopiero co kupił pływadełko do łowienia muszką wzdręg. Ukewa mi się okręg radomski coraz bardziej Też nie ogarniam tego zakazu łowienia ze środków pływających na większości wód, szczególnie, że są takie jeziorka na których nie da się łowić z brzegu, więc kłusownicy tylko tam zostaną. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 (edytowane) https://www.facebook.com/wedkarskasciezka/posts/545696129354626?__xts__[0]=68.ARBQV2PIWtFykHMhXYB2wba7RQdUkecIycnEgc_jGd8mU7-n_r_HM-3jI-vmX4TVxRNguEVfuqNJKYLBqx44oP3Yuo-YBeyU7uCpjRgFB0UeAJ-lVQ6dz4tHl_WVu23sTHNorzSpQS0142Uh1cNxAbTpWZ3HH6tvhsEOaIYu0nuKV2ub252ipxjnupJAxgTugeX9CZWPv2_yqD9d7MNX3j-tudNwGWP36jPkPAbd8nfI66UvsWUFm0ha4aeAFeKPQyHEBGns8vsNP7XVz78rl6MwuQyZ-F0rlx0zKuf7XMavyxkw_Zdkvbwriou5y0mq15drbhZ4h1MOpg6OrzCmIsX5f-NWxmg&__tn__=-ROby się udało. Wreszcie byłby porządek i zgodność z podziałem administracyjnym. Oprócz tego powinna być dla chętnych opłata krajowa. Problem tylko z "odspawaniem" tyłków od stołków... Edytowane 6 Lutego 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Oby się udało. Wreszcie byłby porządek i zgodność z podziałem administracyjnym. Oprócz tego powinna być dla chętnych opłata krajowa. Problem tylko z "odspawaniem" tyłków od stołków... Oby się zesrało!Porządek to my mamy u siebie .Problem w tym że ktoś kto wali w ch... chce przyjść na gotowe i zgarnąć coś na co inni pracowali podczas gdy u siebie syf. Rybacy,smażalnie,powiązania biznesowe działacz-grupa rybacka. Jakie stołki?!Etatów w biurze u nas całe DWA!Pozostałe to dyrektor który zapi...la przy każdym zarybieniu,budowie tarlisk,czy też jeździ na każdą rozprawę sądową walczyć z MEW,kłósolami,czy trucicielami.Reszta to etatowi strażnicy którzy też ogarniają wszystkie zarybienia.Problem w tym że cała masa ludzi ma wszystko w dupie i chciałaby dużo i tanio.Problem w tym że mimo że było to wałkowane tutaj wiele razy dalej niektórzy widzą tylko czubek własnego nosa. A ruszyć dupę i zrobić u siebie nie łaska?Może ja przyjadę i zgarnę coś Twojego? Nigdy nie wziąłem żadnych pieniędzy z kasy okręgowej. Nie mam żadnego "stołka".Myślisz że będzie nam się chciało pracować żeby Panowie z Twardej mogli sobie kupić nowsze Land Cruisery?!Jak będą większe okręgi będzie tylko większa choojnia.Myślisz,że po co afera z próbą odwołania ZG?Chcą przejąć więcej wody żeby większa kasa leciała za nic nie robienie. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Darku, w punkt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Oby się zesrało!Porządek to my mamy u siebie .Problem w tym że ktoś kto wali w ch... chce przyjść na gotowe i zgarnąć coś na co inni pracowali podczas gdy u siebie syf. Rybacy,smażalnie,powiązania biznesowe działacz-grupa rybacka.Jakie stołki?!Etatów w biurze u nas całe DWA!Pozostałe to dyrektor który zapi...la przy każdym zarybieniu,budowie tarlisk,czy też jeździ na każdą rozprawę sądową walczyć z MEW,kłósolami,czy trucicielami.Reszta to etatowi strażnicy którzy też ogarniają wszystkie zarybienia.Problem w tym że cała masa ludzi ma wszystko w dupie i chciałaby dużo i tanio.Problem w tym że mimo że było to wałkowane tutaj wiele razy dalej niektórzy widzą tylko czubek własnego nosa. A ruszyć dupę i zrobić u siebie nie łaska?Może ja przyjadę i zgarnę coś Twojego? Nigdy nie wziąłem żadnych pieniędzy z kasy okręgowej. Nie mam żadnego "stołka".Myślisz że będzie nam się chciało pracować żeby Panowie z Twardej mogli sobie kupić nowsze Land Cruisery?!Jak będą większe okręgi będzie tylko większa choojnia.Myślisz,że po co afera z próbą odwołania ZG?Chcą przejąć więcej wody żeby większa kasa leciała za nic nie robienie.Darek 100% prawdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Ja przez wiele lat płaciłem w OM.Każdego roku czując się lekko wydupcony zarówno na porozumieniach jak i przede wszystkim na tym, na co idzie moja kasa. Żeby było śmieszniej zadko kiedy korzystałem z wód OM. W większości korzystam z okręgów ościennych. W zeszłym roku za terminowe pozwolenia dałem z 7-8 stów mniej więcej. W tym postanowiłem, że OM nie pożywi się moją kasą. Na chwilę obecną planuje opłacić w Ciechanowie. Choćby dlatego, że często korzystam z Wkry. I nawet nie chodzi mi o to, że będzie taniej czy coś takiego. Chodzi mi o to, żeby kasa była spożytkowana na wodę a nie wódę. Okręgu od środka nie znam jednak czytać umiem. Wydaje mi się, że Ciechanowski dba o swoją wodę, a na pewno lepiej niż OM. W zasadzie to cokolwiek co mi przychodzi do głowy dba lepiej niż OM. A jeśli chodzi o lepiej w PZW to szczerze mówiąc przestałem na to liczyć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Oby się zesrało!Porządek to my mamy u siebie .Problem w tym że ktoś kto wali w ch... chce przyjść na gotowe i zgarnąć coś na co inni pracowali podczas gdy u siebie syf. Rybacy,smażalnie,powiązania biznesowe działacz-grupa rybacka.Jakie stołki?!Etatów w biurze u nas całe DWA!Pozostałe to dyrektor który zapi...la przy każdym zarybieniu,budowie tarlisk,czy też jeździ na każdą rozprawę sądową walczyć z MEW,kłósolami,czy trucicielami.Reszta to etatowi strażnicy którzy też ogarniają wszystkie zarybienia.Problem w tym że cała masa ludzi ma wszystko w dupie i chciałaby dużo i tanio.Problem w tym że mimo że było to wałkowane tutaj wiele razy dalej niektórzy widzą tylko czubek własnego nosa. A ruszyć dupę i zrobić u siebie nie łaska?Może ja przyjadę i zgarnę coś Twojego? Nigdy nie wziąłem żadnych pieniędzy z kasy okręgowej. Nie mam żadnego "stołka".Myślisz że będzie nam się chciało pracować żeby Panowie z Twardej mogli sobie kupić nowsze Land Cruisery?!Jak będą większe okręgi będzie tylko większa choojnia.Myślisz,że po co afera z próbą odwołania ZG?Chcą przejąć więcej wody żeby większa kasa leciała za nic nie robienie.W pełni się zgadzam, tylko dla czego akurat "pijesz" do mnie? Ukradłem Ci rybę? Nawet nie wiem z jakiego jesteś takiego SUPER okręgu, a od 1992 r. nie zabrałem ani jednej złowionej ryby (wyjąwszy gatunki inwazyjne). Poczułem się urażony, że akurat przyczepiłeś się do mnie. Czyżby "uderz w stół, a nożyce się odezwą"?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Jednak nie zrozumiałeś tego co napisałem. Pisałeś o odspawaniu od mitycznych stołków.Mam nadzieję że chociaż to Ci wyjaśniłem.Nie chodzi o to że Ty weźmiesz jakąś rybę tylko o sposób gospodarowania takiego molocha jakim jest np OM.Podział okręgów zgodny z podziałem administracjnym dzisiejszych województw pogorszyłby by stan naszych wód.Większe okręgi,mniejszy nadzór nad wodami.Byłoby to też niesprawiedliwe gdyby mniejsze okręgu miały przestać istnieć i po prostu oddać wody którymi się faktycznie opiekują. Jestem zdania że to właśnie te mniejsze bardziej dbają o to co mają.Nie po to pozbyliśmy się rybaków z naszych jezior żeby za jakiś czas ktoś robił tam "odłowy kontrolne" w stylu OM PZW.Przykro mi zę poczułeś się urażony.Cieszę się że uważasz że jestem w SUPER okręgu. Też myślę że jest bardzo dobry. Wiadomo że chciałoby się żeby był jeszcze lepszy ale wiadomo że wiele zależy od kasy.Jednak co roku wykupujących składki w naszym okręgu przybywa i to dobrze rokuje na przyszłość. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) Szkoda, że nie wiem jaki to okręg. Mimo, że mieszkam w Łodzi, od lat nie mam z tym okręgi em żadnego powiązania. Był najmniejszy, i według Twoich kalkulacji powinien być najlepszy, niestety ryb w tym okręgu było na lekarstwo, a teraz gdy został włączony do OM, to już kompletna klęska. Łowię w piotrkowskim i sieradzkim, choć nie jest najlepiej, to przynajmniej czasem udaje się coś złowić, albo choć zobaczyć rybę. Edytowane 20 Lutego 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trapers Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Szkoda, że nie wiem jaki to okręg. Mimo, że mieszkam w Łodzi, od lat nie mam z tym okręgi em żadnego powiązania. Był najmniejszy, i według Twoich kalkulacji powinien być najlepszy, niestety ryb w tym okręgu było na lekarstwo, a teraz gdy został włączony do OM, to już kompletna klęska. Łowię w piotrkowskim i sieradzkim, choć nie jest najlepiej, to przynajmniej czasem udaje się coś złowić, albo choć zobaczyć rybę.Kolego, jak chcesz połowić ryb, to przyjedź na wody Okręgów: Ciechanów, Białystok czy Siedlce. Tutaj od dawna nie ma rybaków, a ryb w wodach dużo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serekturek Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Mam oplacone skladki w Okręgu Siedleckim i jak oplacalem składki to nie mieli rejestru z Ciechanowa. Pytanie czy moge gdzieś w Warszawie odebrać taki rejestr czy muszę w Siedlcach albo Ciechanowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Zadzwoń do okręgu (Siedlce albo Ciechanów) i zapytaj, czy nie możesz po prostu wydrukować z netu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi