Skocz do zawartości

savage gear butch light xlnt 15-60g

Tomek1959

Rekomendowane odpowiedzi

Ten savager do 60g ma jakiś zapas mocy, tzn. czy da radę rzucać sliderem 12? Jak ten kij się ma pod względem sztywności do popularnego Dragona Millennium 60g. Wypytuję, bo nigdzie nie można pomacać tego Savagera, a bardzo nie lubię kupować w ciemno. Napisz trochę więcej na jego temat

Pozdr

Tomasz

sorry ale jezeli nie masz mozliwosci aby kij wziasc do reki, to nie moge tobie nic sensownego napisac ani tez tej wedki do zadnego dragona czy innego niedragona powrownac, kazdy ma inne preferencje ... macanie wedek online ma, wedlug mnie, tyle samo sensu jak lizanie cukierkow przez szybe ...

co moge napisac, to fakt, ze do slidera 12 jest, tutaj tez wedlug mnie, o pol oczka za slaby

• 8 miesięcy temu...

Mam savage cast 2,05 do  35g.- super (dobre przelotki, niezłe omotko trochę nadlane, spigot i dobra cena) dobrze wyważony i czuły. To samo dotyczy wersji do 60g. Oglądałem i kupiłbym na pewno gdyby miał długość max 1,95. Do sliderów 12 raczej go nie widzę.

Jeśli kij można w pełni ocenić na sucho w sklepi to powiem zdecydowanie tak. Łowię cały sezon na Maxa 1,9 20-60g i Savage do 60-ciu wydawał mi się nawet mocniejszy (może dlatego że Max jest chyba lżejszy?). Tylko te 10-15cm dla mnie za dużo. Choć gdybym był wyższy lub miał wysoką łódkę to bym kupił właśnie z przeznaczeniem do slider 10FiS

bez przesady :)  ale stojac, po klejnoty rodowe, w wodzie, to jakiej dlugosci wedka chcialbys operowac? ja uzywam swobodnie 7'

To co napisałeś jest "oczywistą oczywistością" Ja pisałem o zależności  wzrost wędkarza-łowienie z poziomu wody-łowienie z niskiej łodzi. Nie rozpatrywałem łowienia podczas brodzenia. W takiej sytuacji nie sądzę oby ktokolwiek brał pod uwagę łowienia ze szczytówką do dołu (nawet wtedy kiedy usiłuję się "naumieć") ;)

Pozdrawiam 

• 6 miesięcy temu...

znam kilka modeli dosc dobrze, to dobre wedki w bardzo dobrej cenie, jezeli ci leza to mozesz spokojnie kupic

Grau Eminence.... a czy poleciłbys do tego kija np Ryobi ixorne Aqilla CF.?? Czy taki zestaw współgrałby z przynętami począwszy od 4play  soft 13 cm do Dewiator 16 cm?? Sorry dla wszystkich ale jestem tu zupełnie nowy. Zdaję sobie sprawę że podobny temat potuszany był tryliony razy, ale im wiecej czytam tym wiekszy mam mętlik. muszę komuś zaufać. Nawet nie wiem jaką pleconkę zastosować. Zrozumcie mnie proszę. Nie stać mnie na kije St. Croix Czy G.Loomis, ani też na multiplikatory z "średniej - wyższej" połki, a jednocześnie nie chcę śię zrazić do tej metody od samego początku. Jak pisał tu jeden z forumowiczów  tanio płacisz......dwa razy płacisz. dlatego proszę Was o kilka informacji

Witam,

Absolutnie polecam ten kijek. Mam 2 miesiące i miotam nim jak szatan. Pięknie pracuje i leży w ręku.To nie pała , ma delikatne ugięcie, to naprawdę niezły kijek.

Slider 10 F fruwa jak ptak,  10S leci rewelacyjnie, dawałem takie ok.55g i bez problemu. Multik furczał radośnie. Szczerze , to chyba dokupię jeszcze jeden dla syna. Używam teraz Citice 201E do tego kija. Zabezpieczyłem sobie tylko dodatkowo korek. Może nie "ideał" bo szpachlowany ale bez przesady. Uważam kolego że za tę kasę będziesz bardziej niż zadowolony a na pewno mile zaskoczony. Taka jest moja opinia , żeby mi ktoś nie próbował dokleić sztucznego chwalenia.

• 2 tygodnie później...