Tomek1959 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam, Mam zamiar kupić ten kij. Czy ktoś go używa? Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 znam kilka modeli dosc dobrze, to dobre wedki w bardzo dobrej cenie, jezeli ci leza to mozesz spokojnie kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1959 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Ten savager do 60g ma jakiś zapas mocy, tzn. czy da radę rzucać sliderem 12? Jak ten kij się ma pod względem sztywności do popularnego Dragona Millennium 60g. Wypytuję, bo nigdzie nie można pomacać tego Savagera, a bardzo nie lubię kupować w ciemno. Napisz trochę więcej na jego tematPozdr Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 sorry ale jezeli nie masz mozliwosci aby kij wziasc do reki, to nie moge tobie nic sensownego napisac ani tez tej wedki do zadnego dragona czy innego niedragona powrownac, kazdy ma inne preferencje ... macanie wedek online ma, wedlug mnie, tyle samo sensu jak lizanie cukierkow przez szybe ... co moge napisac, to fakt, ze do slidera 12 jest, tutaj tez wedlug mnie, o pol oczka za slaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Omawiany kij jest pod stałą szpulę czy multik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Masz tu cały katalog http://savage-gear.pl/CAT/2012/index.html?pageIndex=2http://savage-gear.pl/CAT/2012/index.html?pageIndex=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Mam savage cast 2,05 do 35g.- super (dobre przelotki, niezłe omotko trochę nadlane, spigot i dobra cena) dobrze wyważony i czuły. To samo dotyczy wersji do 60g. Oglądałem i kupiłbym na pewno gdyby miał długość max 1,95. Do sliderów 12 raczej go nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ta wędka skutecznie obsłuży tonące slidery i fatso 10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Jeśli kij można w pełni ocenić na sucho w sklepi to powiem zdecydowanie tak. Łowię cały sezon na Maxa 1,9 20-60g i Savage do 60-ciu wydawał mi się nawet mocniejszy (może dlatego że Max jest chyba lżejszy?). Tylko te 10-15cm dla mnie za dużo. Choć gdybym był wyższy lub miał wysoką łódkę to bym kupił właśnie z przeznaczeniem do slider 10FiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ta wędka skutecznie obsłuży tonące slidery?ktore slidery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) 10cm A ile masz BOB1 wzrostu? Edytowane 2 Stycznia 2013 przez Siksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ja przeczytałem "10" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 10cm A ile masz BOB1 wzrostu?173. I do jerkowania "z poziomu wody" 2,05 wydaje mi sie troche za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 to sie nada ... jerkowac mozna nawet kijem 2.40, tylko sie naumiec trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 to sie nada ... jerkowac mozna nawet kijem 2.40, tylko sie naumiec trzeba Wszystkim można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 bez przesady ale stojac, po klejnoty rodowe, w wodzie, to jakiej dlugosci wedka chcialbys operowac? ja uzywam swobodnie 7' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 bez przesady ale stojac, po klejnoty rodowe, w wodzie, to jakiej dlugosci wedka chcialbys operowac? ja uzywam swobodnie 7'To co napisałeś jest "oczywistą oczywistością" Ja pisałem o zależności wzrost wędkarza-łowienie z poziomu wody-łowienie z niskiej łodzi. Nie rozpatrywałem łowienia podczas brodzenia. W takiej sytuacji nie sądzę oby ktokolwiek brał pod uwagę łowienia ze szczytówką do dołu (nawet wtedy kiedy usiłuję się "naumieć") Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 czyli brodzac da sie, ale z lodzi juz nie ... ciekawy tok rozumowania (nie czepiam sie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Wydaje mi sie, że obaj dobrze rozumiemy "o co kaman" . A dyskusja (bardzo sympatyczna) staje czysto akademicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaho Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 znam kilka modeli dosc dobrze, to dobre wedki w bardzo dobrej cenie, jezeli ci leza to mozesz spokojnie kupicGrau Eminence.... a czy poleciłbys do tego kija np Ryobi ixorne Aqilla CF.?? Czy taki zestaw współgrałby z przynętami począwszy od 4play soft 13 cm do Dewiator 16 cm?? Sorry dla wszystkich ale jestem tu zupełnie nowy. Zdaję sobie sprawę że podobny temat potuszany był tryliony razy, ale im wiecej czytam tym wiekszy mam mętlik. muszę komuś zaufać. Nawet nie wiem jaką pleconkę zastosować. Zrozumcie mnie proszę. Nie stać mnie na kije St. Croix Czy G.Loomis, ani też na multiplikatory z "średniej - wyższej" połki, a jednocześnie nie chcę śię zrazić do tej metody od samego początku. Jak pisał tu jeden z forumowiczów tanio płacisz......dwa razy płacisz. dlatego proszę Was o kilka informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Deviator 16cm waży 84 gramy i to ciężki jerk do prowadzenia a 4play 13cm waży 24 gramy. Pogodzenie tych dwóch przynęt jest bardzo ciężekie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Witam, Absolutnie polecam ten kijek. Mam 2 miesiące i miotam nim jak szatan. Pięknie pracuje i leży w ręku.To nie pała , ma delikatne ugięcie, to naprawdę niezły kijek.Slider 10 F fruwa jak ptak, 10S leci rewelacyjnie, dawałem takie ok.55g i bez problemu. Multik furczał radośnie. Szczerze , to chyba dokupię jeszcze jeden dla syna. Używam teraz Citice 201E do tego kija. Zabezpieczyłem sobie tylko dodatkowo korek. Może nie "ideał" bo szpachlowany ale bez przesady. Uważam kolego że za tę kasę będziesz bardziej niż zadowolony a na pewno mile zaskoczony. Taka jest moja opinia , żeby mi ktoś nie próbował dokleić sztucznego chwalenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 @yahosorry, nie znam, wiec nic nie doradze Deviator 16cm waży 84 gramy i to ciężki jerk do prowadzenia a 4play 13cm waży 24 gramy. Pogodzenie tych dwóch przynęt jest bardzo ciężekie nie zgodze sie, powiedzialbym, ze przy odpowiednim kiju wcale nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Otóż to. Rzucam i jednym i drugim i problemów nie mam żadnych. No ale kij odpowiedni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaho Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Dziękuję wszystkim kolegom za odpowiedź na moje pytanie. Resztę doczytałem na forum. Będzie jeszcze tylko walka pomiędzy Revo SX , a Citicą. I do Tomka1959, też jestem Tomek ale 1960 . Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi