patryk123 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 posiada ktoś kij savage cast 258cm 30-80gr ? jakieś opinie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Mam ButchLighta do 100gram (cast) i tu spokojnie możesz Siderami itp.- 12-tkami miotać .Co do 20-60 ,to mam Bushwackera XLNT2(spin) i raczej 12-to centymetrowe glidery ,to dla niego za dużo .Raczej 10-tki ,jeszcze OK .nie chodzi mi ot to ,czy da radę rzucić,bo wiadomo ale poprowadzić agresywnie już słabo . Pozdro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Nie wiem jak w nowszej serii, ale w np,XLNT 15-60gr dolnik był niemiłosiernie długi. Z tego też powodu się go pozbyłem.Warto na to zwrócić uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Pytanie do posiadaczy Savage Gear Butch Light XLNT2 205cm 30-65g - jak oceniacie ten cast oraz czy podany c.w. jest realny?Szukam kija pod gumy 16 -19cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) posiada ktoś kij savage cast 258cm 30-80gr ? jakieś opinieHej Posiadam ów kijek z serii Xlnt i powiem tak: mega wędka pod szczupaka na duże gumy. Czucie przynęty na wysokim poziomie, szczyt dość miękki także z opadu też można łowić, aczkolwiek długość może akurat nie do tego. Do lekkiego trilingu też jak najbardziej a i na morze też się nada do niewielkich pilkerow. Kij opisany prawidłowo ( max rzucalem nim Westin Shad Teez 23 cm na 15 gr ołowiu i to już moim zdaniem max komfortu). Patryk a Mhx który kupiłem od Ciebie dużo mocniejszy. Edytowane 29 Grudnia 2016 przez woyciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Pytanie do posiadaczy Savage Gear Butch Light XLNT2 205cm 30-65g - jak oceniacie ten cast oraz czy podany c.w. jest realny?Szukam kija pod gumy 16 -19cm. Mam od dwóch sezonów butch light xlnt2 15-42g i moim zdaniem cw jest mocno zaniżony. Przynęty w granicach 20g to w/g mnie za mało. Ja rzucam z niego Soft4play 19cm, który z uzbrojeniem waży 63gr i nie jest to wcale jakaś górna granica, tylko komfortowe łowienie. Osobiście nie kupiłbym tej mocniejszej wersji dla gum o których piszesz. Edytowane 29 Grudnia 2016 przez Fiskare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Czyli wersja XLNT2 30-65 g ma zakres mocy do ok 80 gram, a wersja XLNT2 15-42 g do ok 65 gram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Nie wiem jaki zakres cw ma ta mocniejsza wersja, ale ta do 42 g na pewno poradzi sobie w górze z 65 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Mam akurat dylemat, bo chciałem kupić coś, ale nie kij od szczotki,do większych gum 15-20 cm, a niektóre same bez uzbrojenia ważą ponad 40 g (np. RIP Shad Storma), a nie stosuję z reguły ciężkich obciążeń, max 15-18 g. I już właściwie zdecydowałem się na XLNT2 30-65 (bo niewygórowana cena i akurat te ramy wagowe przynęt), a tu takie oceny: XLNT2 30-65 g ma zakres mocy do ok 80 gram, a wersja XLNT2 15-42 g do 65. Może ktoś doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Brałbym 30-65.Lowilem 15-42 pig shadem jr~60 g wraz z uzbrojeniem, i łowienie niezbyt było komfortowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 " a wersja XLNT2 15-42 g do 65 " ....koledzy, przestańcie pisać bzdury. Kijem 15-60 łapię super - Sliderem 10F i 10S i jest super. Nie przeciążał bym tych kijków , bo nie mają takich zapasów mocy. Owszem, można ale chodzi o luż a nie spinanie się , że coś zaraz pęknie lub będzie się wlec jak ogon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Kupiłem XLNT2 30-65 g i nie pasuje mi ta pianka na rękojeści przy uchwycie, jakaś śliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Po dwóch wypadach z XLNT2 15 - 42 mogę napisać tyle, że świetnie obsługuje slidery 10s, a i pig shad junior z shallow screw pięknie lata (jakieś 55g wagi). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Do takich zastosowań (20-60 gram) polecam Dragona GS vertical Jig, zajebisty kij, ewentualnie przelotki ciut za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Cześć.Nie chcąc zakładać nowego tematu chciałbym zadać pytanie użytkownikom SG Butch Light XLNT2 15-42g tutaj. Mianowicie czy kijek jest na tyle uniwersalny by obsłużyć komfortowo jerki w przedziale 20-40g i połowić z opadu gumami o łącznej masie 15-35 ? Chodzi mi o jego sztywność jako całości i pracę szczytówki, czy nie będzie zbyt spolegliwy przy jerkach i zbyt sztywny by pokazać opad. Ewentualnie jak jest z czuciem w dolniku przy łowieniu z opadu ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Dobre pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ostatnio machałem swoim butch light z shad teezem 12 cm + 5g główka. Także nie wiem czy właśnie koło 15g nie było łącznie i latało bardzo ładnie. Jerki obsługuje przyzwoicie do slidera 10s. Szczytówka naprawdę czuła, drży przy pracy ogonka wspomnianego wyżej shad teeza. Powinno sprostać Twoim oczekiwaniom. Ja jestem zadowolony jak na budżetowy kij. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Dzięki. Kusi mnie ten kijek bardzo a nie mam okazji go pomacać... Szukam czegoś w rozsądnej cenie co pogodzi jerkowanie na lekko i sandaczowy opad we wspomnianych gramaturach... Jestem prawie zdecydowany na ten kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Dzięki. Kusi mnie ten kijek bardzo a nie mam okazji go pomacać... Szukam czegoś w rozsądnej cenie co pogodzi jerkowanie na lekko i sandaczowy opad we wspomnianych gramaturach... Jestem prawie zdecydowany na ten kij. Ja używam tego kija od główki 7g + kopyto 4L co daje razem 20g i uważam to za minimum.15g w opadzie to w/g mnie trochę za mało. Co do reszty, to nie ma się do czego przyczepić. Będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Dzięki. Podjąłem decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi