Skocz do zawartości
  • 0

Dla miłośników łowienia z powierzchni

explorator73

Pytanie

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tak właśnie

@blacharz jak to czytasz to napisz coś o tej Twojej żabie, zdradź swoje top secret lure specjalnie dla Nas :mellow:

Please ! :mellow:

Z roku na rok łowię coraz częściej i coraz więcej na powierzchniowe przynęty i to jest cool :mellow:

A tak przy okazji, ta stronka faktycznie wygrywa.

A tu to co orion lubi najbardziej :lol: :mellow:

http://www.fishfever.com/node/298/play

pozdrawiam Wszystkich :mellow:

orion B)

• 0

tego typu żaba jest moją ulubiona przynętą na miejsca bardzo zarośnięte, szczególnie w grążelach

w 100% antyzaczepowa, można rzucać ją śmiało w każde miejsce

zbudowana jest z miękkiej gumy, jest oczywiście pusta w środku, posiada jedynie zamocowanie niewielkie obciążenie (zależnie od modelu)i posiada podwójną kotwicę

szczupaki bardzo lubią żaby, o czym wielokrotnie się przekonałem

na wszelkie płycizny i zarośnięte miejsca to mój nr 1

prowadzę żabę krótkimi pociągnięciami, starając się nadawać naturalne żabie zachowanie, a ataki są niezwykle widowiskowe

pozdrawiam

Blacharz

• 0

Blacharz

podaj jeszcze ile to waży i jaka ma lotność :mellow: ze wzgledu na fakt, ze szczupala trzeba bedzie siłowo i szybko wyciągać z chaszczy, trzeba chyba użyć mocnego kija. ja wziąłbym Rozemeijera do 80g z 20 funtową linką, przy takim zestawie fajnie by bylo, gdyby przyneta miale te 20g

Jerzy

• 0

Ja też kiedyś,spróbowałem i przyznam ataki są widowiskowe(no i sie nie czepia żelsko(nie tak jak w wodkach typu ,wolk the dog),skończyło sie na tym,że kiedyś szczypły obciął mi taką ziabę i nie było gdzie kupić,ale teraz jak już wiem gdzie trzeba się zaopatrzyć w kilka sztuk :mellow:

pozdro hasior

• 0

największe z żabek mannsa ktore byly opisane maja ok 10 gram.

moze być ciut maławo... :(

O tak 10g z rozemejiera 80g :huh: :huh: :huh: jakoś przestalo mi sie podobać, ale myślę sobie, ze skoro ta żaba jest relatywnie duża i pusta' w środku, to może można ją tuningować? A wrzucic je dośrodka 10g olowiana kulke :lol: to i z roziego poleci, ze hej!! Może także nie utonie

pozd JW

• 0

@Jerzy co do wagi to posiadam 7 i 14 gramowe

widziałem również 17 gramowe, o cięższych nie wiem

lotność ich jest niestety słaba, mają dość dużą powierzchnię i stawiają duży opór podczas lotu

osobiście łowie słabszym zestawem, kij 14 lb i shimano chronarch 51 Mg (mocniejszego zestawu jeszcze się nie dorobiłem)

tym zestawem rzucam wystarczająco daleko i problemów z wyholowaniem ryby jeszcze nie miałem

• 0

blacharz, a jak w tych żabach jest rozłożony cięzar? Ta 17g mogła by już polecieć. Możesz podać jakiś symbol tej najcięższej żaby? tak, zeby można było ją kupić bez wiekszych ceregieli. Z tego co pamietam, a siedzialem z toba na łodzi, :mellow: to łowiłeś jakimiś mniejszymi żabkami, ale z twojego GLX`a i chronarcha 51 wszystko latało nawet mepsy 1 :huh: :huh:

pozd Jerzy

• 0

obciążenie widać na załączonym zdjęciu

ciężarki są wklejone w żabę

żaba zawsze ustawia się w wodzie w jednej pozycji

tuning w postaci dołożenia obciążenia może być możliwy, ale żaba może zacząć tonąć

co do najcięższych żab(jakie znam)to przykładowo ta:

http://www.tacklewarehouse.com/descpageSPROBAITS-SPBF.html

post-67-1348913340,2264_thumb.jpg