Robert Dorado Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Aha. A jakie byś procedury zastosował? Zakladajac ze nie kupuje jakiś substancji szkodliwych z Hondurasu czy Papui Nowej Gwinei tylko przychodzę do sklepu wedkarskiego, wybieram se gumek i woblerów za 490 zł i wykladam banknot 500 zł. Nie masz wydać, okej dobieram coś za 10, albo zostawiam to 10 zł na czekolade za dobrą obsługe. Oswieć mnie proszę Podaj jakieś przepisy albo wytłumacz jak chopu na miedzy.Przychodząc do pracy lub obejmując nowe stanowisko przechodzisz szkolenie. Będąc na kasie w sklepie masz szkolenie z BHP, obsługi kasy i podstawy zabezpieczeń banknotów. Z gotówki rozliczasz się na koniec zmiany i Ty odpowiadasz za to co masz. Rozmawiałem wczoraj z kolegą który ma kilka sklepów i tak ma u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Ale nie pytam jakie szkolenia przechodze ani za co odpowiadam na kasie. Pytam jak sie zachowasz, jakie procedury zastosujesz gdy bede chciał zaplacić banknotem 500 zł?Bo chyba zagmatwaleś prostą operację, jaka jest zaplata za towar 500 zł banknotem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Oj zima idzie chyba... Ale rozpisywać mi się nie chce w temacie aut, bo co ja się tak znam... Black Frajers mi tak dziś głowę zmącił, ze tylko napój wysokoprocentowy probuje trochę rozsupłać mój światłowód myślowy w głowie... Kuba Ty akurat wiesz doskonale. ) Przychodząc do pracy lub obejmując nowe stanowisko przechodzisz szkolenie. Będąc na kasie w sklepie masz szkolenie z BHP, obsługi kasy i podstawy zabezpieczeń banknotów. Z gotówki rozliczasz się na koniec zmiany i Ty odpowiadasz za to co masz. Rozmawiałem wczoraj z kolegą który ma kilka sklepów i tak ma u siebie. Robert, nie można nikomu odmówić płacenia polskimi pieniędzmi. Tak mówi prawo i żadne szkolenia nie mają tu nic do rzeczy. Jak wyżej pisałem, jak ktoś chce zapłacić za coś wartego 10 zł... teraz mnie niech ktoś poprawi... 1.000 groszówek to może i nikt nie może zgodnie z prawem powiedzić nie przyjme. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Moge odmówić przyjęcia banknotu 500zl, bo podważę jego autentyczność. W tym przypadku kasjer ma prawo odmówić przyjęcia takiego banknotu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Moge odmówić przyjęcia banknotu 500zl, bo podważę jego autentyczność. W tym przypadku kasjer ma prawo odmówić przyjęcia takiego banknotu.Z banknotami, jak z grzybami.Lepiej wziąć jednego mniej, jak jednego za dużo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Moge odmówić przyjęcia banknotu 500zl, bo podważę jego autentyczność. W tym przypadku kasjer ma prawo odmówić przyjęcia takiego banknotu.Czy oby na pewno? ???? Tak po prostu odmawiasz j już? ???? Trafił ci sie kiedyś podrobiny banknot 500 zł? Albo moneta 50 groszowa? ???? Bo prawdopodibieństwo podrobienia podobne ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Moge odmówić przyjęcia banknotu 500zl, bo podważę jego autentyczność. W tym przypadku kasjer ma prawo odmówić przyjęcia takiego banknotu.A nie jest tak, że jeśli podważasz autentyczność banknotu to powinieneś zawiadomić organy ścigania? Można odesłać gościa z diagnozą "lewego" banknotu - niech zapłaci nim gdzie indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 i tak własnie w tym ładnym dniu przechodzimy do czarnego absurdu. Panie i panowie czas zamykać ten wątek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 A nie jest tak, że jeśli podważasz autentyczność banknotu to powinieneś zawiadomić organy ścigania? Można odesłać gościa z diagnozą "lewego" banknotu - niech zapłaci nim gdzie indziej?Powinien tylko jak widać nie ma o tym pojęcia. Za mało obycia w realnym świecie a za dużo TV ???? W bańkach się miesza od nadmiaru wiadomosci. Zwlaszcza tych ala TVN. Zaciera się granica między rzeczywistoscią a wizją staď takie absurdy. No fajnie, znów się czegoś nowego dowiedziałem. Wczoraj się nudzilem i pociągnąlem temat. Dziś już mam trochę zajęć to odsuwam się na bok, ale chętnie poczytam o procedurach płacenia banknotem 500 złotowym ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Super temat na zimę... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi