gucek6 Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) Witam ..kupiłem Strandica FL 3000 i chce wymienić plastiki pod wałkiem posuwu szpuli szt. 2 .. w knobie szt. 1...i pod szpulą na pionie szt. 1 ...Potrzebuje rozmiary łożysk ..Może są dzieś dostępne zestawy do tuningu..Będę wdzięczny .. 1. Proszę nie dublować tematów, po co?! (dubel usunąłem)2. Kolor czerwony przeznaczony jest wyłącznie dla administratora forum - poprawiłem3. Polecam korzystanie w wyszukiwania oraz korzystania z już istniejących zasobów forum4. Kołowrotek zapewne nazywa się... Stradic, poprawiłem tytuł Edytowane 1 Grudnia 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Tu pewnie coś będzie: jerkbait.pl-serwis-kołowrotków-shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) Już pewnie masz wszystkie informacje, więc coś z zupełnie innej beczki. Tuning to będzie raczej mentalny - nie spodziewaj się cudów bo się zawiedziesz. Może poczujesz się lepiej, że masz młynek 9 łożyskowy jak TP. Żadna z tych zmian nie da się jednak odczuć w praktyce. Pod szpulą na pinionie?? Raczej na osi, na podparciu szpuli. Na pinionie masz komplet. Nic więcej nie wciśniesz. Edytowane 30 Listopada 2019 przez smokwelski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) Chyba za świerzy, tu nie ma, więc zostaje rozbieranko i suwmiarka. Edytowane 30 Listopada 2019 przez GregorS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał pc Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Koledzy jak z awaryjnością tego modelu bo dużo negatywnych opinii sie czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Koledzy jak z awaryjnością tego modelu bo dużo negatywnych opinii sie czyta.Podaj linka do tych negatywów bo nic nie mogę znaleźć a jestem zainteresowany FL 4000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Wszystko jest pokazane, tylko nie podał rozmiarów łożysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Rozebrałem 4000FL, łozyska jakie są potrzebne do tuningu:łozysko pod szpulę : 688 ZZ 8x16x5mm 618/8 ZZłożysko pod worma : MR 63 ZZ 3x6x2,5 mm -dół, trzeba wyjąć jedną szarą podkładkę MR 52 ZZ 2x5x2,5 mm - górałożysko w rączce : MR 74 ZZ - 4x7x2,5 mm Dwa wymieniłem bo akurat miałem, dwa muszę dokupić.Widziałem jeszcze jak można wymienić nakrętkę na taką z łożyskiem ale to chyba tylko ori od Stelki albo TP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Nakrętki lepiej nie ruszaj. Przy łożysku w tym miejscu powstanie minimalny luzik między osią a pinionem, który likwiduje malutki oring, jaki jest na tulejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Rozebrałem 4000FL, łozyska jakie są potrzebne do tuningu:łozysko pod szpulę : 688 ZZ 8x16x5mm 618/8 ZZłożysko pod worma : MR 63 ZZ 3x6x2,5 mm -dół, trzeba wyjąć jedną szarą podkładkę MR 52 ZZ 2x5x2,5 mm - górałożysko w rączce : MR 74 ZZ - 4x7x2,5 mm Dwa wymieniłem bo akurat miałem, dwa muszę dokupić.Widziałem jeszcze jak można wymienić nakrętkę na taką z łożyskiem ale to chyba tylko ori od Stelki albo TP.Gdzie kupiłeś i za ile ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucek6 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Ja kupiłem wszystko na Albeco.pl...Łożyska Ezo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 W Olsztynie jest oddział Albeco na Kołobrzeskiej i wszystko od ręki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielqq1987 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Ja kupiłem wszystko na Albeco.pl...Łożyska EzoWitam mówimy o FL 3000HG ? Mogę prosić o podanie pełnych parametrów tych części ? W Białymstoku chyba nie znajdę sklepu Albecko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-es Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Ja dzisiaj odbierałem w Katowicach. Możesz też zamówić z dostawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielqq1987 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 (edytowane) Aha no to jeszcze potrzebuję specyfikacji do tego modelu, ktoś ma ? Edytowane 9 Marca 2020 przez Danielqq1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Aha no to jeszcze potrzebuję specyfikacji do tego modelu, ktoś ma ?Jedyna różnica jest w rozmiarze łożyska pod szpulę, reszt jest taka sama na 99,99 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielqq1987 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 (edytowane) Tzn taka sama jak napisane wyżej do 4000fl ? A macie jakieś delikatne luzy w kabłąku ? Edytowane 9 Marca 2020 przez Danielqq1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Tzn taka sama jak napisane wyżej do 4000fl ?Dokładnie A macie jakieś delikatne luzy w kabłąku ?O jakie luzy ci dokładnie chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielqq1987 Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Tak jakby w tym łączeniu kabłąka z młynkiem po skręceniu delikatne ruszanie się na boki kabłąka, może przesadzam, ale myśle zapytam czy macie kompletnie usztywniony kabłąk czy nie. Będę w sklepie to wezme do ręki drugi młynek sprawdze czy jest tak samo czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Akurat element kabłąka z rolką prowadzącą jest delikatnie luźny ale nie ma to wpływu na jego działanie. Tak jest to zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielqq1987 Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 super dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekkk Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Witam , co on nakłada na lozyska w 13 min 543 sek, to bylo w kolowrotku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderman Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Rozebrałem 4000FL, łozyska jakie są potrzebne do tuningu:łozysko pod szpulę : m., 688 ZZ 8x16x5mm 618/8 ZZłożysko pod worma : MR 63 ZZ 3x6x2,5 mm -dół, trzeba wyjąć jedną szarą podkładkę MR 52 ZZ 2x5x2,5 mm - górałożysko w rączce : MR 74 ZZ - 4x7x2,5 mm Dwa wymieniłem bo akurat miałem, dwa muszę dokupić.Widziałem jeszcze jak można wymienić nakrętkę na taką z łożyskiem ale to chyba tylko ori od Stelki albo TP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 https://youtu.be/AmXnaNFSqxU A tu dla odświeżenia tematu. W opisie wszystkie części Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 (edytowane) W tym tutorialu, załączonym przez GregorS'a: zamiast rozwiązania, które było w Stellach, w nakrętkę rotora gość wkłada samo łożysko bez mosiężnej tulei w środku, co jest krytykowane w komentarzach do filmu. Rzeczywiście posuw osi kołowrotka bezpośrednio po wewnętrznym pierścieniu łożyska, to chyba nie najlepszy pomysł - ośka może chyba od tego rozwiązania oberwać. Zakładam, że ten element powinien pasować od którejś ze Stelli. W Stelli 2500FE ten element miał symbol: RD14244, a w Stelli 2500FJ RD18715. Orientuje się ktoś może jakie wymiary mają elementy o w/w symbolach i który z nich będzie ewentualnie pasował do Stradic'a 2500/3000 FL? Edytowane 28 Maja 2021 przez radeqs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi