pafek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Mam pytanie do maniaków woblerowych , jak uzyskać taki efekt tak jakby 3d - grubej perły na brzuszku, bursztynu na grzbiecie, tak jak np wykonuje swoje sudnie wygladające wobki Morel-Team ? Przykład: © Morel-Teamhttp://img219.imageshack.us/img219/4041/morelteam07kn1.jpghttp://img116.imageshack.us/my.php?image=morelteam12sj7.jpgPzdr.,paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 wymieszaj lakier z brokatem, poloz jedna warstwe, potem druga i jeszcze jedna lub nawet dwie, ale bez brokatu, bedzie 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 ok. dzięki za inf, spróbuję przy najbliższym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Różne odcienie pereł możesz uzyskać używając zwykłych lakierów do malowania paznokci , tanie i dobre. Takie lakiery dostępne też są z brokatem. Droższa wersja, to mixy do lakierów samochodowych. Przykład perły niebieskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ciut inaczej: na pomalowaną perełką powierzchnię daj cieniutko bezbarwnego lakieru i posyp brokatem. Posyp i zostaw -niech tak przyschnie. Dopiero później dawaj 2-3 warstwy lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
METR Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Witam wszystkich ! jestem nowy na forum . wiecie moze w jakich typach sklepów mozna znalezć brokat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander_90 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 @METR Witam wszystkich ! jestem nowy na forum . wiecie moze w jakich typach sklepów mozna znalezć brokat? Witaj na forum! Pytasz o sklepy? Na allegro jest tego na tony wpisz tylko brokat do wyszukiwarki . Wszystkie praktycznie babskie sklepy z artykułami do robienia paznokci, drogerie, itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
METR Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Dzięki dzięki juz znalazlem teraz to będą bić po oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Ja ostatnio zaopatrzyłem się w brokat taki w sklepie dla plastyków. Brokat jest bardzoooo drobny, cena takiego brokatu to ok 80gr tylko ale jest jego i trzeba parę torebek kupić z 2/3. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
METR Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Dzięki @slider@ jak cos ciekawego mi wyjdzie to wrzuce fotki bo narazie to chyba cieńko z tego co widze wczoraj bylem na testach jerków nad rzeczką . Oczywiście bez kotwic . no i jest chyba nieżle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Wydaje mi sie, ze to jest nic innego jak lakier do paznokci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
METR Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 dzis już eksperymentowałem z lakierami iwole jednek obsypać brokatem bo 2 wobki popsułem . sie zważyło domalux na spray akryl wporządku a odwrotnie sie zważył??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Mam pytanie do maniaków woblerowych , jak uzyskać taki efekt tak jakby 3d - grubej perły na brzuszku, bursztynu na grzbiecie, tak jak np wykonuje swoje sudnie wygladające wobki Morel-Team ? Przykład: © Morel-Teamhttp://img219.imageshack.us/img219/4041/morelteam07kn1.jpghttp://img116.imageshack.us/my.php?image=morelteam12sj7.jpgPzdr.,paweł Pafek ,a nie jest to (na pierwszym zdjęciu ) masa perłowa ? Może dlatego wygląda na 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Ja bym popróbował troszeczkę inaczej, a mianowicie po założeniu podkłady (biały);-warstwa mocno rozrzedzonego perłwego;-warstaw mocno rozrzedzonego lakieru bezbarwnego;-warstwa mocno rozrzedzonego perłwego;-warstaw mocno rozrzedzonego lakieru bezbarwnego; i tak do uzyskania zadowalającego efektu by nie zrobić wielkiej lakierowejkluchy ważne jest by lakiery były mocno rozcieńczone (transparentne) powinno działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi