Skocz do zawartości

Lidl - Tydzień wędkarski

popek_1990

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś mi może do .... wyjaśnić dlaczego w tym roku nie ma tygodnia wędkarskiego w Lidlu ? Człowiek chciałby pokręcić kołowrotkami, poprzebierać torby, pooglądać pudełka a tu dupa! Bojkot Lidla !

Zdaje się że chyba już był. Jakoś na początku roku

Jak dla mnie jedynym sprzętem wartym zakupu w Lidlu jest torba wędkarska razem z pudełkami, bodajże osiem sztuk ich jest w środku.

Popieram Maję - torba 5 lat w użytku , wiosna , lato jesień zima- torba za każdym razem daje radę , a nieżle ją skatowałem przez lata .

• 2 miesiące temu...

jedyna rzecz godna polecenia to torba z pudełkami, naprawdę warto zakupić, ze 3 latka już ją katuje i jest git, w tej cenie naprawdę nic lepszego sie nie kupi

Podpisuję się rękami i nogami pod tym co kolega @Hubertus napisał :)

Mam 2 szt jedna dźwiga z 10kg sandaczowych szpargałów a druga ma lżej bo sumowe ale obie nie są oszczędzane 

Kilku kolegów też je ma i złego słowa nie słyszałem

Co do kołowrotków z Lidla to raczej odradzam :) parę razy widziałem uszkodzone kołowrotki ( stopka ułamana itp )

Edytowane przez albercik86
  • Like 2

• 8 miesięcy temu...

..jeśli chodzi o zestaw sandacz szczupak to z filmu dowiadujemy się o.. wędce z "wysoko modułowego włókna szklanego"

a "pstrągi lubią ruchome przynęty o mocnym spinie"

Widziałbym jednego łowcę z YT w tej reklamie zamiast tego modela on by lepiej holował tego ledwo żywego jesiotra :D

Torba to nr 1. 

Choć na zestawy śledziowe połowiłem na szkierach, śledzi do bólu... ale jak na wodzie 9m jest 6m śledzi to jak tu nie połowić?! :D

Toś sie napracował z wypuszczaniem tych śledzi ;) W koncu C&R kazdego z nas obowiązuje  :D Jakieś foto największych okazow ?

ehhehe ale chyba ta polska wódeczka musiała być też troszkę przed samym sporządzaniem owych ryb/nieryb ,bo nie wyobrażam sobie żeby ktoś mnie namówił na sprawianie ryb(skrobanie,patroszenie itd.)na trzeźwo..............i pytanie zasadnicze ........w Polsce śledzi nie było w sklepach że Pan żeś jechał do Szwecji je łowić i patroszyć? ;)

• Like 1

..jeśli chodzi o zestaw sandacz szczupak to z filmu dowiadujemy się o.. wędce z "wysoko modułowego włókna szklanego"

a "pstrągi lubią ruchome przynęty o mocnym spinie"

Widziałbym jednego łowcę z YT w tej reklamie zamiast tego modela on by lepiej holował tego ledwo żywego jesiotra :D

Na tych filmikach wszystkie ryby są ledwo żywe,ale masz rację,są youtuberzy,którzy by je ożywili :rolleyes: .

ehhehe ale chyba ta polska wódeczka musiała być też troszkę przed samym sporządzaniem owych ryb/nieryb ,bo nie wyobrażam sobie żeby ktoś mnie namówił na sprawianie ryb(skrobanie,patroszenie itd.)na trzeźwo..............i pytanie zasadnicze ........w Polsce śledzi nie było w sklepach że Pan żeś jechał do Szwecji je łowić i patroszyć? ;)

Być na szkierach wiosną i nie spróbować łowić śledzi (w przerwie pomiędzy "poważnym" łowieniem ) aby je usmażyć na oleju z masełkiem i skonsumować .... ogromny błąd!!!

A co do patroszenia-było z tym sporo pieprzenia przez 15 minut ale potem sympatyczny Szwed pokazał nam jak się to robi ... tak samo proste jak ich złowienie (robiłem to pierwszy raz w swoim wędkarskim życiu).

Przy takiej populacji śledzia w tym okresie na szkierach i trafieniu w ławicę, potrzeba 30-40 minut na nałowienie tyle aby najadła się cała 8-mio osobowa grupa. Polecam spróbować złowić i poczuć ten smak ... bezcenne :P  :) Na wodę wypływają Szwedzkie łodzie całymi rodzinami z dziećmi i widać, że robią z tego doskonałą zabawę. Martwi mnie tylko to, że zapewne przetwarzają je potem na słynne "śledzie kiszone" feeeeeee...!!! :wacko: ochyda!!!!!!!!!

• Like 1