coma Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Z ciekawośći zapytam w perspektywie zbliżającego się wyjazdu na szkiery - jak się łowi śledzie tj. na jakie przynęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Z ciekawośći zapytam w perspektywie zbliżającego się wyjazdu na szkiery - jak się łowi śledzie tj. na jakie przynęty?Przynęty? cokolwiek na haczykach, a najlepiej kolorowego... zobacz np tu: http://www.wedkarz.pl/wp-webapp/article/1018 Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Przynęty? cokolwiek na haczykach, a najlepiej kolorowego... Czyli np. jigi okoniowe, małe blaszki powinny się sprawdzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Czyli np. jigi okoniowe, małe blaszki powinny się sprawdzać?...zestawy śledziowe to zazwyczaj same złote haczyki z dowiązanym kawałkiem chwosta, folii błyszczącej itp.- ma się błyszczeć i tyle Co do świeżych smażonych śledzi to popieram zdanie przedmówców- niebo w gębie Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez giaur27 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Z ciekawośći zapytam w perspektywie zbliżającego się wyjazdu na szkiery - jak się łowi śledzie tj. na jakie przynęty?Jak pisałem, kupiłem gotowe zestawy śledziowe w Lidlu (za jakieś grosze). A że się na tym totalnie nie znam więc nie cudowałem i wybrzydzałem tylko kupiłem co tam było wychodząc z założenia, że "jak ma brać to weźmie" Zestaw to dość gruba żyłka z pięcioma haczykami (złotymi zdobionymi lametkami). Długość ok 70cm z jednej strony zakończona pętelką a z drugiej agrafką do której dopina się ciężarek ok 25g (jest w zestawie). Jako "specjalista" w tej metodzie do łowienia przeznaczyłem ten sam średnio mocny ki na który łowiłem szczupaki. Po prostu do przyponu metalowego zamiast gumy dopinałem w/w zastaw ... i jazda pionowo do dna. Nie trzeba było wielu bujnięć kijem aby poczuć kolejne szarpnięcia/brania śledzi (na raz wyciągało się od 3 do 5 sztuk). Najtrudniej było sprowadzić ciężarek do dna bo zanim przebył 9m już śledzie siedziały na haczykach (z reszta echo również nie było w stanie przebić się do dna i na wodzie 9m pokazywało np 3m głębokości)Fajnym widowiskiem było karmienie rybitw a to obraz ławicy śledzi Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Poluję na lornetkę z Lidla tzw. lidletkę,czyli Braser 10x40dawno jej nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Od 14.04 ma być taka http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=58353 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi