Skocz do zawartości

Szukam blanku o podobnych parametrach ...

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry kij, którym można skutecznie łączyć łowienie boleni i sandaczy to taki, gdzie użyty wysoki moduł nie powoduje kołkowatości blanku, zachowuje szybkość, sztywność ale potrafi głębiej pracować pod rybą...Ścisła czołówka w takim nietypowym zestawieniu to nowozelandzka seria Blue Rapid Composite Developments, szczególnie modele 10' 1oz lub lżej 9' 3/4oz a nawet 8'3' 3/5oz. Top one to wyroby Restaffine.

• Like 1

Dodam od siebie  XLS  Composite Developments  12 lb/21 g 8'6"  tak nieco  lżej    i z Fishing Art  Vegter Boron Nano  15/16 lb  nieco ciężej . Moduły  maty ca 57/58 mln ten drugi z boronem  u mnie 8'3" 16 lb.

Tak jak  Kolega wyżej napisał   szybkie blanki   , czucie  na wysokim poziomie  i progresywne takie głębsze  ugięcie  ...

• Like 2

• 4 tygodnie później...

Mój najlepszy kij sandaczowy, to spinning wykonany na japońskim blanku o ugięciu regular - Restaffine Monster Boron 83M 2,5m 7-30g.

Na nie tak całkiem Martwej Wiśle, do połowu z brzegu dla mnie ideał.

Piękna szpada. Widziałem. Z bliska. Niestety nie mam :)

Mój najlepszy kij sandaczowy, to spinning wykonany na japońskim blanku o ugięciu regular - Restaffine Monster Boron 83M 2,5m 7-30g.

Na nie tak całkiem Martwej Wiśle, do połowu z brzegu dla mnie ideał.

post-45918-0-12002600-1578336189_thumb.jpg Mietku o tym blanku mówisz :)?Mój ci on.

Potwierdzam, nic lepszego póki co nie wynaleziono, boron ponad wszystko :)  :)  :) .

post-45918-0-19223800-1578336255_thumb.jpgWykonanie Krzysiek Zieliński na najlepszych komponentach jakie wówczas były dostępne.

Edytowane przez Jozi

Mój też uzbrojony u Krzyśka Zielińskiego, w przelotki Fuji Torzite w systemie KR.

Opatentowany przez Restaffine uchwyt kołowrotka z insertem drewnianym.

I korek jakości, o której dziś można już tylko pomarzyć.

Mnie ten uchwyt Restaffine nie przekonał.

Korek super, to fakt.Mój na fuji sicach.

Kijek petarda.