Rheinangler Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 A jak do Restaffine'ów mają się boronowe Vegtery polskiej produkcji? W Warszawie będąc, mam lekki problem z porównaniem ... Troszke podrozujac w czasie i odczuciach porownujac te Rastki ktore jeszcze byly w ofercie i te Vegtery ktore zaczynaly Krzyska przygode z boronem ,- nijak.... R vs V 10:1 Ale wszyscy wiemy jak dociekliwy jest Krzysiek i to co slysze obecnie od tych co lubia kije z boronem, Vegtery poprawily swoj poziom baaaardzo baaaardzo mocno pod kazdym wzgledem. Moim zdaniem Krzysiek dobrze robi, ze nie odpuszcza tematu, bo zawsze beda milosnicy solidnosci kosztem wagi i balansu a zniejszanie tych faktorow dyskomfortu ulatwiaja kolejne osiagniecia w technologicznym rozwoju Krzyska w zakresie ukladania, doboru i konstuowania mat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Rozmawiałem ostatnio z Krzysztofem na temat blanku dla siebie. Chciałbym posiadać kij, identyczny z moim monsterem 8'3ML tylko w długości 9'. Okazuje się jednak, że obecnie nie jest to możliwe. FA nie produkuje odpowiedników Rastaffine, blanki są sztywniejsze i nieco bardziej szczytowe...co mi akurat nie jest na rękę ale może odpowiadać miłośnikom tzw, modnych obecnie, kos sandaczowych czy innych kos...Ja lubię Rastaffine z powodu uniwersalności i czułości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Rozmawiałem ostatnio z Krzysztofem na temat blanku dla siebie. Chciałbym posiadać kij, identyczny z moim monsterem 8'3ML tylko w długości 9'. Okazuje się jednak, że obecnie nie jest to możliwe. FA nie produkuje odpowiedników Rastaffine, blanki są sztywniejsze i nieco bardziej szczytowe...co mi akurat nie jest na rękę ale może odpowiadać miłośnikom tzw, modnych obecnie, kos sandaczowych czy innych kos...Ja lubię Rastaffine z powodu uniwersalności i czułości.Nie wiem czy to się tyczy mody, czy czego.Ja wolę do pewnych zadań właśnie te szybkie i cięte kosy, które nie tracą nic ze swojej czułości a nierzadko przewyższają w tym aspelcie te "niemodne".W moim przypadku nie ma to nic wspólnego z trendami, modą bo dochodziłem do tego sam przez wiele lat łowienia. Edytowane 11 Stycznia 2020 przez nyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Nie wiem Przemku jakie masz doświadczenia z boronami. Wiem natomiast, że sporo osób ocenia te kije, po wrażeniu jakie występuje na "sucho" a jest to wrażenie zdecydowanie mylące, gdyż kije boronowe zupełnie inaczej działają w praktyce niż wynika to z wrażenia...pierwszego wrażenia. Na pozór nieco oleista akcja i mała zbieżność wydają się predysponować kij wyłącznie do współpracy z twardymi przynętami. Prawda jest na szczęście inna, monstery świetnie radzą sobie z woblerem jak i gumą w technikach sandaczowych, energia oddawana przez blank inaczej oddziałuje na nasze czucie a zupełnie inaczej na koniec tego co akurat mamy na naszej lince...zacinanie ryb, w pewnym stopniu potęgowane przez niespotykaną czułość, wyzwala siłę przebicia, nieadekwatną do przyłożonej przez operatora, ryba ląduje i grotem na wylot choć wydawało się, że tylko targneliśmy nadgarstkiem. Kupując mój egzemplarz, nie sugerowałem się przydatnością kija do łowienia z opadu itp jednak w trakcie użytkowania, zupełnie przypadkiem, okazało się, że kij radzi sobie z gumami lepiej niż moje, teoretycznie bardziej, specjalistyczne narzędzia...stąd polecam ale w żaden sposób nie namawiam Edytowane 11 Stycznia 2020 przez guciolucky 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 w punkt Kuba !!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi