koyot Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Witam Proszę o namiary na modele fabryczne i rękodzieło JERK'ów które lusterkują ponad przeciętnie w opadzie.Szukam przynęt max 50gr, praca 0,5-2m WESTIN, STRIKE, HEGEMON idą jak przecinaki przynajmniej mam takie odczucia Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/7453-lost-lures/page-35 polecam Edytowane 6 Grudnia 2019 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek M Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Nieśmiertelny Salmo Slider 10s lusterkuje całkiem nieźle (przynajmniej niektóre egzemplarze), ale kiepsko z powtarzalnością w ostatnich wypustach. Pomaga zmiana brzusznej kotwy na cięższą (ewentualnie lameta na trzonek).Chociaż ten zabieg sprawi, że większość jerków zapracuje w opadzie ???? PozdrawiamJarek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Na pewno Rutta i Koro z Corona Fishing bardzo mocno lusterkują Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Pirania od melanzyk Lures super zamiata korpusem podczas opadania, z tym, że gabarytowo przekracza wytyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Pirania od melanzyk Lures super zamiata korpusem podczas opadania, z tym, że gabarytowo przekracza wytyczne można prosić o namiary na zakup tej piranii od melanżyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 7 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 (edytowane) jedynie o 50gr i 50zł Edytowane 7 Grudnia 2019 przez koyot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam 65 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Niektórym jerkom wystarczy dokleić kawałek taśmy ołowianej ( 1-2 g ) ale nie na brzuchu tylko na grzbiecie. Wtedy zaczynają mocniej lusterkować w opadzie. Polecam sprawdzić to na posiadanych modelach za pomocą kleju kropelka. W razie czego łatwo ołów oderwać i nakleić w innym miejscu. A jak efekt będzie dobry to zaszpachlować, zamalować i ... już tylko łowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Może to nie do końca jerk i do 50g daleko, ale Horny Herring od SG bardzo ładnie lusterkuje. Mam jeszcze pencil prey, to już lusterkuje jak szalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluson Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Salmo slidery tonące lusterkują w opadzie jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 A do jakiego stopnia takie lusterkowanie zwieksza ilosc bran? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek M Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 W niektórych okresach, na mocno "biczowanym" łowisku brania mam tylko na przynęty,głównie jerki, pracujące w opadzie. Brania ciężkie do wyczucia i skutecznego zacięcia ☹️ czyli mocno odbiegające od klasycznych jerkowych "łomotów" w przynętę. O tej porze toku szczególnie tak biorą, co zresztą powoduje, że 80% brań kończy się spadem po kilkusekundowym holu ???? Dlatego mimo ogólnej mizerii lubię tam łowić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 U mnie (czyli w Uk) bestie teraz dopiero zaczely wychodzic na zer...Tam gdzie zwykle lowie brania czesto nastepuja pod samymi nogami. Tak wiec mialbym szanse skutecznie zaciac bo widzialbym jak przyneta znika w pysku. Choc z drugiej strony w takich sytuacjach czesto nerwy ponosza i konczy sie wyrwaniem rybie wabika z pyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek M Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 U mnie czyli w PL, "bestie", które wychodziły zbyt agresywnie na żer już dawno przeszły przez końcowy odcinek jelita grubego "braci wędkarskiej". Pod koniec sezonu "w zasięgu rzutu" pozostały najtwardsze sztuki, prawdziwi mistrzowie przetrwania ????, żerujące nietypowo i ostrożnie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 A do jakiego stopnia takie lusterkowanie zwieksza ilosc bran?Dlatego zajarałem się tym tematem bo: Kupiłem na koniec sezonu st.croixa po JERKI i będąc nad wodą śmigałem wszystkim co mam Slidery, STRIKE PRO, HEGEMONY i inne. Zrobiło się zimno a mnie wzięło na JERKOWANIE i o dziwo woda się otworzyła, zwykle łowię już leniwie, gumami blisko dna, a tu DZIEŃ DZIECKA 7 szczupłych w 3 godz. na jerka "błyskotkę". Robiłem testy 3 dni, za każdym razem to samo na klasyki GT, naturale itp coś czasami uderzyło, a jerk błyskotka z tego samego miejsce zawsze skusił zębatego. Zacząłem wnikać w pracę Slidera i Bustera ale one właśnie kiwają się przeciętnie, robiłem testy "pod nogami" mojego jerka "błyskotki", lusterkowała jak dobra wahadłówka, co najlepsze zobaczyłem atak szczupłego pod nogami - od kilku dni śmigam po internetach i szukam info o MOCNO lusterkujących przynętach. Panie Włóczykij dzięki za namiar na "Pencil prey" o taką pracę mi chodzi ale pasuje aby przynęta była zbliżona do jerka 10-15cm , wiem że przy tej wielkości nie da się uzyskać takiej częstotliwości pracy ale.... jestem coraz bliżej https://www.youtube.com/watch?v=pRQBx3ffyqA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Wąskie wahadła z cienkiej blachy też potrafią w opadzie fajnie szaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Wiem testowałem ale szukam coś wolno tonącego. Przetestuję śruty w grzbiecie, bo ołów na kotwicach bardziej stabilizuje niż rozbuja Tak czy inaczej, zostały mi 3 tyg JERKOWANIA w zimnej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek M Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Stabilizuje przy prowadzeniu, szczególnie na tylnej, ale jeśli chodzi o opad znaczenie ma jego przyśpieszenie ????. Oczywiście konstrukcja jerka też jest ważna. W sumie to najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Witam Proszę o namiary na modele fabryczne i rękodzieło JERK'ów które lusterkują ponad przeciętnie w opadzie.Szukam przynęt max 50gr, praca 0,5-2m WESTIN, STRIKE, HEGEMON idą jak przecinaki przynajmniej mam takie odczucia Z góry dziękuje.RadekC z forum. Przynęty z Kaszub - z nim pogadaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 (edytowane) U mnie czyli w PL, "bestie", które wychodziły zbyt agresywnie na żer już dawno przeszły przez końcowy odcinek jelita grubego "braci wędkarskiej". Pod koniec sezonu "w zasięgu rzutu" pozostały najtwardsze sztuki, prawdziwi mistrzowie przetrwania , żerujące nietypowo i ostrożnie.Albo niedowidzace Apropos tego tematu. Ja mam takiego jednego profesora w lowisku ktorego szacuje na co najmniej 90 cm. Dwa razy puknal w twarda przynete i dwa razy zlapa za ogon gumy. Nie wierze, ze to przypadek ze tak sobie testuje przynety... ale jak to mowia chodzil wilk razy kilka poniesli i wilka @koyot sprawdz sobie slidera Salmo Sweeper. Lusterkuje w opadzie ale nie wiem czy nazwalbym to agresywnym lusterkowaniem bo nie mam jakby tu punktu odniesienia. Moge natomiast powiedziec, ze tydzien temu szczupak klapna w niego zaraz przy brzegu. Wlasnie jak przyneta opadala. Edytowane 8 Grudnia 2019 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam 65 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Mi taki ładnie lusterkujehttps://www.olx.pl/oferta/nowy-wobler-elipse-z-pracowni-com-fish-CID767-IDCBLGH.html#915aae0f31złowił trochę szczupaków a nawet okonia 37cm, ale waży ok 60 gA z lżejszych to kenart dancer, tylko że chodzi płytko, żeby zszedł na deklarowane 2m trzeba go dociążać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 RadekC z forum. Przynęty z Kaszub - z nim pogadaj.Muszę nagrać filmik jak lusterkują dzięki Andrzeju za polecenie, zmieniłem login i teraz Kaszub Bait Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Ze swojej strony mogę polecić jerki Patryka http://jerkbait.pl/topic/71260-moje-jerkusie/page-4Nie spotkałem się jeszcze z mocniejszym lusterkowaniem szczupakowych bezsterowców w opadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Filmik dwoch roznych jerkow w opadzie [emoji6] http://cloud.tapatalk.com/s/5df25cd5e83e9/VID-20191212-WA0011.mp4 http://cloud.tapatalk.com/s/5df25d7525d8d/VID-20191212-WA0010.mp4 Wysłane z mojego LEX820 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Grudnia 2019 przez Kaszub Bait Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 https://youtu.be/mnXNcj1YAL4 https://youtu.be/L-2OnVI4TLk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi