Skocz do zawartości

Wymarzony kij do jerk'ów

Grego

Rekomendowane odpowiedzi

Ja sie nie zawiodlem. Moj Mephisto przylecial juz jakis czas temu :D Razem z Calcutta 201 DC stanowi na prawde super zestaw.

Łowiłeś nim już? Pełne zadowolenie i muzykę z niego płynącą można doświadczyć nad wodą :D A tak przy okazji gratuluję Wam wejścia w świat nowych doświadczeń. Życzę Wam sukcesywnego rozszerzania swoich zestawów takim sprzętem.

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

@remek

a propos sprzetu z polki pemium ... :unsure:

a ja ciagle czekam :mellow: :mellow: :mellow:

Pitt, nie będziesz żałował. Dostałem nowy katalog MB - dużo nowości, trochę wędek wypadło z oferty. Wędki z serii THP na specjalne zamówienie - trzeba czekać od 2-3 miesięcy na realizację zamówienia. F5-711x do długich rzutów nie wiadomo czy w ogóle wejdzie do oferty. Co prawda jest w katalogu ale MB nie zdecydował się na razie na produkcję - myślę, że była to zagrywka marketngowa MB i odpowiedź na SkyScrapera Evergreena i Dreadnought'a Daiko (nowa seria na 2007 z Burroughs) - mówię tutaj o wędce BRDC-80X The Dradger. Co z tego wyniknie? Nie wiadomo - trzeba czekać.

Pozdrawiam

Remek

Zamierzasz sobie sprawić??

Jak się okaże że premiera nie wysyłają to może i ja pomyślę??

Nie myśl za dużo :D Zapożycz się, zbieraj makulaturę, rób wszystko by mieć tą wędkę - warto, jeśli ktoś lubi ofensywnie łowić szczupaki.

Pozdrawiam

Remek

No premier wreszcie przyjechał(widac mam lepsze chody w basspro), na razie nim spróbuję łowić ofensywnie szczupaki (cokolwiek mogłoby to znaczyć :lol: ) . Straszna pała z niego - może nie pete maina ale chyba 80 to holuje się ślizgiem a większe gotuje na miękko.

Jutro (a jak się zwlokę to może i dzisiaj) spróbuje ochrzcić w boju :D

no kijk wyglądają naprawde fajnie, zaczynam żałować że nie wole kołowrotek u dołu.... :lol: , a tak poważnie to ma ktoś doświadczenia z wędkami tej firmy robionymi pod stałoszpulowiec ( mam na myśli spining, normalny , jak pan Bóg przykazał :lol: - bez urazy chłopaki)

witam!

wlasnie dotarl do mnie mephisto...

wedka budzi respekt...

cos mi sie widzi ze z tym kijem kazda metrowka jest skazana na ptrzegran?... poza tym piekne wykonanie - z conquestem dc wyglada slicznie. w poniedzialek jade potestowac :D

aha, slowa uznania dla sprzedawcy z PLAT dzieki sprytnej fakturze ( na tani kolowrotek ) udalo sie uniknac cla i podatku :D

pozdrawiam!

@ Peresada - cieszę się z Tobą; zestawy mamy takie same. Różnica polega na tym, że ja nie mogę rozpocząć testów jutro :(. Ale jeszcze 3 tygodnie i trochę ... Życzę Twojemu diabełkowi (i Tobie) udanego testu. Życzenie połamania kija byłoby chyba w tym wypadku nie na miejscu :lol:.

Pozdrawiam,

Witajcie

Też zachorowałem na mephisto i sprawie go sobie na jesieniv ten kijek z jakims boleniowym kijem też megabassa (diablo lub jabberwock). Tylko mam jedno pytanie, jak ten kijek o mocy 32 lb. i cieżarze wyrzutu 4 oz. radzi sobie z Fatso 14 S które waży 110 g. Czy ciężko się nim rzuca czy nie?. Ciężko troche jest mi uwierzyć że kijek o mocy tylko 32 lb. rzuci wabikiem aż 120 g. mimo że jest tak opisany. Myślałem że 32 lb. to max warrior czyli 80 g.

Pozdrawiam

Z góry dzieki za odpowiedzi

Cześć,

Jeśli chodzi o mephisto to rzeczywiście obsługuje on przynęty z zakresu od 12-15g do 120g. Łowiłem nim zarówno ryby na gumy z 15g główką oraz na blaszki obrotówki (duże) oraz na Fatso 14s. Nie było żadnego problemu o czym świadczą ryby, które na niego złowiłem.

Jeśli chodzi o boleniówkę to jeśli stosujesz multiplikator o hamulcu odśrodkowym lub magnetycznym polecam inny kijek. Myślę, że byłbyś super zadowolony z wędki Elseil F4-610XDti. To na prawdę dalekosiężny kijek o super pasującej do połowu boleni regularnej akcji. Polecam zdecydowanie właśnie ten kij, a nie jabberwock'a. Elseil jest troszkę mniej czuły bo wykonany w technologi Dti ale za to o wiele łatwiej rzuca się nim przynęty. Poza tym pięknie pracuje w całym zakresie przynęt i podczas holu ryby. Inną ciekawą propozycją, szczególnie na duże rzeki, może być F5-711X SEVEN ELEVEN CYBER SHOOTIST. Niestety mimo, że wędka jest już w najnowszym katalogu megabass'a otrzymałem od nich informację, że nie wiadomo czy ostatecznie wejdzie ona do produkcji. Szkoda, szkoda bo byłby to idealny kijek boleniowy.

http://www.megabass.co.jp/pict/1_44_1133745086_F4-610XDti-H.jpg

Pozdrawiam

Remek