admin Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Ja sie nie zawiodlem. Moj Mephisto przylecial juz jakis czas temu Razem z Calcutta 201 DC stanowi na prawde super zestaw. Łowiłeś nim już? Pełne zadowolenie i muzykę z niego płynącą można doświadczyć nad wodą A tak przy okazji gratuluję Wam wejścia w świat nowych doświadczeń. Życzę Wam sukcesywnego rozszerzania swoich zestawów takim sprzętem. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 @remeka propos sprzetu z polki pemium ... a ja ciagle czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 @remeka propos sprzetu z polki pemium ... a ja ciagle czekam Pitt, nie będziesz żałował. Dostałem nowy katalog MB - dużo nowości, trochę wędek wypadło z oferty. Wędki z serii THP na specjalne zamówienie - trzeba czekać od 2-3 miesięcy na realizację zamówienia. F5-711x do długich rzutów nie wiadomo czy w ogóle wejdzie do oferty. Co prawda jest w katalogu ale MB nie zdecydował się na razie na produkcję - myślę, że była to zagrywka marketngowa MB i odpowiedź na SkyScrapera Evergreena i Dreadnought'a Daiko (nowa seria na 2007 z Burroughs) - mówię tutaj o wędce BRDC-80X The Dradger. Co z tego wyniknie? Nie wiadomo - trzeba czekać. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Lowilem kilka razy- najwiekszy szczupak mial ok 2 kg, nic wiekszego nie udalo sie zlapac Frajda z lapania na najwyzszym poziomie. Teraz czekam na otwarcie sezonu w UK. Bedzie okazja przetestowac na czyms wiekszym Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Cześć,Dla miłośników MB - nowa strona -> http://www.megabass.com/ Ale jak się okazało ... TackleTour jest dość mocno związany z MB PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Zamierzasz sobie sprawić??Jak się okaże że premiera nie wysyłają to może i ja pomyślę?? Nie myśl za dużo Zapożycz się, zbieraj makulaturę, rób wszystko by mieć tą wędkę - warto, jeśli ktoś lubi ofensywnie łowić szczupaki. PozdrawiamRemek No premier wreszcie przyjechał(widac mam lepsze chody w basspro), na razie nim spróbuję łowić ofensywnie szczupaki (cokolwiek mogłoby to znaczyć ) . Straszna pała z niego - może nie pete maina ale chyba 80 to holuje się ślizgiem a większe gotuje na miękko.Jutro (a jak się zwlokę to może i dzisiaj) spróbuje ochrzcić w boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 jakiego premiera sciagales z BPS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 widziałem i macalem mephisto w realu. bez komantarza... popieram remka Poszukam w Tesco moze tez bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 jakiego premiera sciagales z BPS? Jednoczęściowego premiera muskie do 2oz, łyknąwszy za 130$.Peresada miał rację - jednoczęściow kije rulez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 jak wrazenia? myslalem o nim juz jesienia, ale odpuscilem sobie bo bede budowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Jeszcze nie łowiony - ale ładnie wykonany, jak zwykle st.croix, wygląda też na niesłychanie pałerny kij - dolna część jest dość gruba, mięsista? Ostatnia przelotka jakaś dziwna - może to hardloy - jest taka mleczna, duża i w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 to SIC z szerokim kolnierzem mialem na nie za dwa tygodnie lowic w szecji, ale niestety nie pojade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Udało się ochrzcić wędkę nad Suck - standardową 70. Wieczorny wypad na godzine wart był ruszenia 4 liter . Tym razem wróciłem bez nowego psa Jedyny problem że Revo niezbyt leży z tym kijem, trochę przy ni jest kruszynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Ale o co się rozchodzi z tym psem, por favor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Ostatnio jak byłem nad Suck znalazłem pieska, którego jakiś ****** wyrzucił (prawdopodobnie do rzeki ale wypłynał) i mam psa. Tym razem nie ukrywam trochę sie cykałem co znajdziemy na parkingu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 @Standerus,zabrać takiego psa, czyli F&T (find and take ) to wyższy stopień od C&R. Serdecznie Ci gratuluję. Jesteś wielki.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 no kijk wyglądają naprawde fajnie, zaczynam żałować że nie wole kołowrotek u dołu.... , a tak poważnie to ma ktoś doświadczenia z wędkami tej firmy robionymi pod stałoszpulowiec ( mam na myśli spining, normalny , jak pan Bóg przykazał - bez urazy chłopaki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 witam!wlasnie dotarl do mnie mephisto...wedka budzi respekt...cos mi sie widzi ze z tym kijem kazda metrowka jest skazana na ptrzegran?... poza tym piekne wykonanie - z conquestem dc wyglada slicznie. w poniedzialek jade potestowac aha, slowa uznania dla sprzedawcy z PLAT dzieki sprytnej fakturze ( na tani kolowrotek ) udalo sie uniknac cla i podatku pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 @ Peresada - cieszę się z Tobą; zestawy mamy takie same. Różnica polega na tym, że ja nie mogę rozpocząć testów jutro . Ale jeszcze 3 tygodnie i trochę ... Życzę Twojemu diabełkowi (i Tobie) udanego testu. Życzenie połamania kija byłoby chyba w tym wypadku nie na miejscu . Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 dziekuje i zycze rowniez duzo sukcesow z nowym kijkiem!pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 cos mi sie widzi ze z tym kijem kazda metrowka jest skazana na ptrzegran?... poza tym piekne wykonanie - z conquestem dc wyglada slicznie. w poniedzialek jade potestowac Ostrzegałem!!! Lubię mocne wędki PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Witajcie Też zachorowałem na mephisto i sprawie go sobie na jesieniv ten kijek z jakims boleniowym kijem też megabassa (diablo lub jabberwock). Tylko mam jedno pytanie, jak ten kijek o mocy 32 lb. i cieżarze wyrzutu 4 oz. radzi sobie z Fatso 14 S które waży 110 g. Czy ciężko się nim rzuca czy nie?. Ciężko troche jest mi uwierzyć że kijek o mocy tylko 32 lb. rzuci wabikiem aż 120 g. mimo że jest tak opisany. Myślałem że 32 lb. to max warrior czyli 80 g. Pozdrawiam Z góry dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ja mam 30lb premiera muskie i fatso 14 leci jak pierdnięcie.Juyro chyba będzie próba mephista nad wodą, może namówię peresadę na fatso?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 spróbujemy czemu nie?kuba - będę o 12:30. przygotuj wszystko żeby nie tracić czasu!pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Cześć,Jeśli chodzi o mephisto to rzeczywiście obsługuje on przynęty z zakresu od 12-15g do 120g. Łowiłem nim zarówno ryby na gumy z 15g główką oraz na blaszki obrotówki (duże) oraz na Fatso 14s. Nie było żadnego problemu o czym świadczą ryby, które na niego złowiłem. Jeśli chodzi o boleniówkę to jeśli stosujesz multiplikator o hamulcu odśrodkowym lub magnetycznym polecam inny kijek. Myślę, że byłbyś super zadowolony z wędki Elseil F4-610XDti. To na prawdę dalekosiężny kijek o super pasującej do połowu boleni regularnej akcji. Polecam zdecydowanie właśnie ten kij, a nie jabberwock'a. Elseil jest troszkę mniej czuły bo wykonany w technologi Dti ale za to o wiele łatwiej rzuca się nim przynęty. Poza tym pięknie pracuje w całym zakresie przynęt i podczas holu ryby. Inną ciekawą propozycją, szczególnie na duże rzeki, może być F5-711X SEVEN ELEVEN CYBER SHOOTIST. Niestety mimo, że wędka jest już w najnowszym katalogu megabass'a otrzymałem od nich informację, że nie wiadomo czy ostatecznie wejdzie ona do produkcji. Szkoda, szkoda bo byłby to idealny kijek boleniowy. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi