Enzo Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Witam wszystkich forumowicz?łw. Czy ktoś z szanownych koleg?łw ma jakieś doświadczenia i wiedzę na temat tego sprzętu. Jeśli tak bardzo proszę o opinie.Chciałbym zacząć łowić na jerki z u?źyciem wędziska castingowego i multiplikatora. Dotychczas pr?łbowałem u?źywać do tego klasycznego spinningu o c.w. 15-40g i kołowrotka ze stałą szpulą ale nie do końca mi to odpowiadało (mo?źe m.in. dlatego, ?źe kij ma 2,7m). Planuję spr?łbować sił z kijem kr?łtkim, sztywnym i multiplikatorem. Na razie moje działania ograniczają się do studiowania dostępnej gł?łwnie w necie i prasie wiedzy oraz wertowania r?ł?źnych katalog?łw. U Cormorana na 2012r znalazłem: muliplikator niskoprofilowy K-don i z tej samej serii wędziska 1,95m o c.w. 20-60g albo 40-80g. Zestaw taki były do kupienia za około 400 zł. To jest chyba nowość Cormorana na ten rok. W Fishing Marcie jest natomiast zestaw Daiwy: Crossfire Jerk Combo ( młynek: Croosfire, wędka 1,80 m c.w.40-80g) za ponad 600 zł. Poza pytaniem, jakie zadałem na wstępie chciałbym prosić o opinie, czy:1. Kt?łryś z podanych zestaw?łw byłby dobry dla początkującego?2.Jeśli tak, to czy w przypadku Cormorana lepszy będzie 20-60g, czy 40-80g?3. Czy mogę liczyć na to, ?źe za kwotę około 400 - 600 zł w og?łle kupię w miarę sensowny pod względem trwałości (2-3 sezony?)i komfortu u?źywania zestaw: kij + multiplikator?4. Je?źeli ktoś miałby propozycję jakiegoś innego zestawu w tej cenie, proszę o informację.5. A mo?źe w og?łle dać sobie spok?łj do czasu zgromadzeia jakiejś większej kwoty? Proszę jednak nie zapomnać, ?źe ma to być m?łj pierwszy zestaw jerkowy. Poza tym maj tu?ź tu?ź... i szkoda byłoby jak diabli .Na koniec bardzo wa?źne: Moje łowisko to stara piaskownia, gdzie z jednej strony głębokość to 1-2 m ale z drugiej są miejsca du?źo głębsze około 5-6 m, gdzie jest sporo zatopionych drzew, gałęzi i innego tałatajstwa. Łowię gł?łwnie z brzegu. Chyba dobre do tych warunk?łw byłyby np slidery ( tonący + pływający) od Salmo? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Kup u?źywkę Okumy VS i do tego Team Dragon Millenium Fatso Jerk Cast. Zestaw bud?źetowy ale jak najbardziej oki na początek do Slider?łw 7 i 10 i Fatso 10.Teraz nawet taki multik za fajną cenę jest na portalu aukcyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi