Skocz do zawartości

Woblery RICO

rapia

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w przeciwieństwie do przedm?łwcy nie opieram wiedzy nt tych wobk?łw z internetu tylko z autopsji (mam kilka) i według moich obserwacji praca Rico jest jak najbardziej prawidłowa, dobra relacja cena/jakość, coraz większy wyb?łr modeli, troszkę w malowaniu jak i pracy przypominają Bonito :D

Kuba w ka?źdym temacie się wypowiadasz... czy masz pojęcie czy nie.Opanuj się człowieku.

Mam chyba z 4 sztuki u siebie w pudełku wyglądają OK przy łowieniu kleni złowiłem na nie kilka małych szczupak?łw. Nie są drogie,praca OK, więc mo?źna je wrzucać w zaczepowe, obiecujące miejsc?łwki ;) Taką mają u mnie rolę :mellow:

Pozdrawiam

Witam.

Czy ktoś zna woblery RICO,a mo?źe ich u?źywa i mo?źe coś o nich powiedzieć.

za te pieniądze warto mam dwa dwa chodzą bez zarzutu ładnie się trzymają wody mogą być fajnymi woblerami na przelewowe jazio klenie jeden mankament małe kotwice mo?źna sobie poradzić wywalając przednią a zostawiając jedynie tylną np. rozmiar 8

malowanie i wykończenie jak na cenę r?łwnie?ź ok

Mam kilka sztuk. Łowiłem na kilka modeli i jakoś niestabilności nie zauwa?źyłem, ale mogłem nie trafić w te wywrotowe. Z tego co wiem to jest kilkanaście wzor?łw, a producent cały czas wymyśla nowe wzory. Kotwice do wymiany, ale to jak w większości wobler?łw.

Posiadam kilka sztuk głęboko schodzących i powiem ze złowiłem kilka ryb na nie ale tylko sprawdzały mi się na Bugu . Co do kotwic to racja ze trzeba wymienic ale jak zastosowałem grubsze kotwice i wieksze to wobler stracił prace więc musiałem zało?źyć druciaki takie cienkie i jest wszystko ok.

Kuba kolejny post kt?łry nic nie wnosi , piszesz ?źeby pisać.

Powiedz co daje wklejenie linku do jednej wypowiedzi na temat tych wobler?łw , bo według mnie nic.

Chcesz coś na ich temat napisać to opisz swoje doświadczenia z nimi , Szpiegu ju?ź chyba dosadnie ci odpisał ?źe jak nie wiesz to nie pisz.

Moja rada( i to ?źebyś mnie źle nie zrozumiał, serdeczna ) młody jesteś to zdobywaj doświadczenie i dziel się wiedzą kt?łrą ju?ź posiadasz.

Myslalem, ze to sie przyda, ale ok to ja juz nic nie bede pisal...

Dzieki za rade

Kuba, nie chodzi o to abyś nic nie pisał. Nikt tu na Forum nie będzie miał do Ciebie pretensji, jeśli będziesz zamieszczał posty oparte na własnym doświadczeniu. Wiem, ?źe jesteś młody i to nie jest wada czy przytyk z mojej strony. B) Wiesz, Sokrates kiedyś powiedział, coś mniej więcej takiego; natura dała nam dwoje uszu i jedne usta, po to abyśmy dwa razy więcej słuchali jak m?łwili. Parafrazując to stwierdzenie, więcej czytaj jak pisz. B) Oczywiście jeśli masz do opisania swoje doświadczenia dotyczące, og?łlnie m?łwiąc sprzętu, to pisz. B) Weź sobie do serca to co napisałem i nie jako przytyk ale radę starszego kolegi. Pozdrawiam

Prawda oj prawda. W moim przypadku bedzie podwojnie trodniej bo niewyparzony jezyk mam... Ale jak tylko bede mogl bede staral sie pomagac tu na Tym forum tak mi dopomoz Bog.

Dziekuje Panie Januszu za bardzo zyciowe rady bo co niektozy to tylko szydzic i wytkac potrafia...

Jeszcze raz dziekuje, wezme sobie do serca ta rade.

Kubo, spokojnie.

Chyba jestes jednym z młodszych userow na J.pl. Nowym. Nie zrazaj sie, aczkolwiek badz powsciagliwy czasem - co mnie czasem nie wychodzi. Serio !!!

Fajnie ze starasz sie dopomoc ile mozesz, czasem nad szybko.

Badz czescia tej spolecznosci. Szukaj wiedzy tutaj i realizuj ja nad Swoja Rzeka.

Pozdrawiam Cie serdecznie.

RICO świetne woblery. Na glapkę 3,5 połowiłem bardzo du?źo okoni. Głeboko schodzą i to mi sie w nich podoba. Kleniowe kuleczki 2,5 te?ź połowiły grubo.

Koleś kt?łry je struga, mieszka nad Wisłą, łowi na Wiśle, woblery ustawia na Wiśle, więc musi znać się na rzeczy i wie co robi

• 2 tygodnie później...

mam ich troche i wyglada to tak:

Glapki - rewelacja

glowacz - zdecydowanie moj faworyt no 1 jesli chodzi o minimalizacje rozmiaru vs. glebokosc schodzenia

tzw kuleczki - porazka ale nie do konca. Na zakupionych ok 10 sztuk niezaleznie od plywalnosci zaden nie chodzil poprawnie, dlugie stery i totalna wywrotkowatosc wobkow. podklejenie srucin olowianych o masie 1 - 1,5 grama zalatwilo sprawe... wobki chodza ok... :D