zorak Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 WitamPoniewa?ź to jest m?łj pierwszy post witam wszystkich serdecznie. Mam takie pytanie, a dokładnie dylemat z wyborem tuby do spinningu 3,05m i zastanawiam się jaką wybrać. Czy 160 cm czy 165 cm. Spinning po zło?źeniu ma długość 157cm i teraz moje pytanie brzmi. Czy lepiej kupić 160 cm i średnicy 9 cm, czy taki co ma 165 cm i 10,5 cm średnicy? Oczywiście spinning będzie r?łwnie?ź w fabrycznym pokrowcu.W tubie 160cm i 9 cm średnicy spinning nie ma du?źego luzu i nie lata w środku. Spakowany w pokrowiec ma 3 cm luzu do końca tuby.W tubie 165 cm i 11 cm średnicy trochę lata w środku.Co byście wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Witam.Ja wybrał by drugą opcje, ze względu na to ?źe czasami wędka mo?źe się r?ł?źnie uło?źyć a i ta większa średnica to lepsze dobro dla przelotek A to tylko moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Polecam lekturę http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=27541&am p;start=0& . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 bedziesz uzywal dluzszych wedek, ktore bedziesz chcial przewozic lub przechowywac w tej tubie? jezeli tak, to kup dluzsza, jezeli nie, to kup krotsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 W tubie będę przewoził tylko ten jeden spinningPomierzyłem spinning w pokrowcu i wyszło mi, ?źe je?źeli chodzi o średnicę to w tubie 9 cm będzie ok. 1 cm luzu a na długość to 3 cm luzu. Spinning będzie się swobodnie przesuwał i nie będzie się obijał o wewnątrz tuby. Tak?źe wyb?łr padł na tą kr?łtszą.Wszystkim dziękuje za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Na jeden dwuskład to spokojnie wystarczy średnica 75mm.Po co ma sie obijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Witam, co do tuby, to brałbym taką, w kt?łrej wędka bedzie mniej latać, czyli z mniejszą średnicą. Na długości zawsze mo?źna ją skr?łcić poprzez wło?źenie więcej gąbki do środka. Sam od jakiegoś czasu noszę się z kupnem, ale pokrowca. Upatrzyłem sobie coś takiego: http://allegro.pl/pokrowiec-na-wedki-team-cormoran-160cm-i22 75383334.html ale cena mnie skutecznie zniechęca i szukam (p?łki co bezskutecznie) zamiennika:D Oglądałem go w sklepie - jest sztywny jak tuba, a dodatkowo mo?źesz wło?źyć tam dwie wędki z przypiętym kołowrotkiem, co dla mnie jest wielką zaletą. pozdrawiam,pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi