esox1972 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 (edytowane) Witam wszystkich. Większość kolegów kojarzy mnie głównie z Bigcoverem,ale moją pasją oprócz wędkarstwa jest tworzenie błystek obrotowych. Od wielu lat robię dla siebie i znajomych wszelkiego rodzaju obrotówki zaczynając od mniejszych modeli ,a kończąc na naprawdę dużych błystkach. Najbardziej pochłonęło mnie łowienie szczupaków i to im poświęcam najwięcej czasu,ale robię także obrotówki na które koledzy z powodzeniem łowią wszelkie ryby drapieżne oraz nierzadko spokojnego żeru.Postaram się jak najczęściej wstawiać fotki z mojej pracowni z błystkami,które tworzę. A na początek kilka migawek mojej twórczości. Narzędzia.Kilka gotowych blaszek. A to jedna z moich rybek na obrotówkę własne produkcjiPozdrawiam serdecznie Piotr,@esox1972 Edytowane 15 Lutego 2020 przez esox1972 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 No w końcu się odważyłeś na założenie własnego wątku!Mam kilka Twoich wyrobów w pudełku i przyznam,że dość często po nie sięgam.Long 5 i wahadłówki to moi faworyci.Czekamy na więcej... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Nareszcie,długo kazałeś na siebie czekać Mocne wejście 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 (edytowane) A tu kilka sztuk dla kolegi lekko podrasowane Edytowane 18 Grudnia 2019 przez esox1972 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 To Ty kryjesz się za marką Bro Fish? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Nie.Mam trochę listków z pozostałości produkcji,które dostałem w rozliczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Chwosty ukręcone,w weekend skręcam całość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Ach ta krata,takie też robię,u mnie srebrny kolor to listek srebrzony nie cynowany. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 Piotrze krata super. Jakie gabaryty ma największy. Masz coś większego od rozmiaru Mepss nr 5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 Andrzeju mój long 5 ma takie gabaryty jak long 5 meppsa Ale mam też aglię nr 7 (6cm długość i 3cm szerokości),tym to już spokojnie możesz sobie zupę zajadać. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiw Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Niedzielna wizyta u Piotra i takie cukiereczki powstały na moje życzenie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala89 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Jakimi farbami maluje się takie blaszki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Jeśli mówimy o tych czarnych longach to są malowane proszkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 A czemu ja nie mam jeszcze tych "czarnuchów" ?Pomyśl też o całych białych-tak zwany "duch" robi robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 (edytowane) Oczywiście ,że mam i białe listki. Poniżej zestawy obrotówek long 5 mojego wykonania,w których występuje również błystka z białym skrzydłem,na lekko waga 17gram. Za chwilę będą dostępne na aukcji charytatywnej dla Janusza Zestaw 1 Zestaw 2 Zestaw 3 Listki wykonane z blachy mosiężnej grubości 0.8mm,długość 7cm i szerokość 2,62cm,niklowane na błysk,srebrzone matowo,malowane proszkowo po obu stronach ,elementy pracujące i łożyskujące z mosiądzu,drut średnicy 1mm,kotwica firmy Vmc9649RD 2/0. Edytowane 25 Grudnia 2019 przez esox1972 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Jeżeli ktoś chciałby mieć jedne z moich obrotówek to zapraszam do oferty : http://jerkbait.pl/topic/135286-kotwice-vmc-od-48grsztobrot%C3%B3wki-na-paletkach-brofishlong-2comet-3-czarne-i-bia%C5%82e/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 W końcu chwosty dołączyły do reszty. Klepankowe aglie rozmiar 2 (3.75gr i 5gr) na małe pstrągioraz aglie rozmiar 3 (5.65gr i 6.65gr) na duże pstrągale 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Te seledynki MEGA. Będą w większych rozmiarach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 (edytowane) No właśnie będą,będą,bo mi też przypadły do gustu ? Edytowane 11 Stycznia 2020 przez LOLO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Mega wykonanie.... Perfekcja pozdrawiam serdecznie Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Nowa partyjka chwostów do L1 i L1+ na kotwicach 8-kach oraz na 6-kach do L2,A2,A3,C3.U mnie kotwice w obrotówkach zawsze firmy Vmc model 9651BZ,krótki trzonek,1x wzmacniane.W poniedziałek pokażę na gotowo. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Sto lat Piotrze i dużo pomysłów na przynęty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO,100 lat oczywiście nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Dzięki koledzy,oby tylko w zdrowiu,reszta to nie problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Trochę umalowanych korpusów w pożądanym przez kolegów kolorze,jutro skręcę z liśćmi,bo trocie i pstrągi lubią ponoć takie kolorki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi