esox1972 Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 (edytowane) I następna partia na szczupłe i okonie,trochę mniejszy rozmiar,tym razem Aglia 5 w dwóch wagach 16.5gr i 11.5gr,do tego trochę chwostów. Edytowane 4 Maja 2022 przez esox1972 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 11 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 Nowe rozdanie Long 5,klasyczne i nowe wzory,jest nawet nikiel błysk oraz klepanki,nakręcone trochę chwostów,żeby cięższa błystka miała możliwość chodzenia wyżej,takie dwa w jednym ,goła kotwica głęboko,kotwica z chwostem trochę płycej,no i nie raz ponoć chwost robi robotę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 17 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Trochę klepanek na pstrągi,jazie,klenie i okonie. Long 1,Long 2,Aglia 2,Aglia 3 I chwosty do nich,a jak wiemy czasami chwost robi robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 I następna partia na szczupłe i okonie,trochę mniejszy rozmiar,tym razem Aglia 4,wagowo 14.5gr,10gr,7gr na każdą głębokość,kolor "polonia" też jest i "duch" czyli cała biała paletka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 30 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 (edytowane) I następna partia na szczupłe i okonie,tym razem Comet 1,3,5. Edytowane 30 Maja 2022 przez esox1972 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Brałem jakiś czas temu parę cometów trójek od Piotra, generalnie nie stawiałem na wyniki w moich pomorskich " pustawych " rzekach i odnogach od jeziora Łebsko, ale zdaje się, że wirówki dają radę i stoją dość mocno u mnie i mego ojca w pudełkowych przedziałkach. Woda gdzie ciężko złowić jakieś konkretniejsze ryby, nie mówię o szczupakach pod metr bo to w ogóle abstrakcja, ale fajniejsze okonie, szczupaki 50+ czy deczko większe, jazie - gdzie miałem problem z wstawieniem wobka małego a o wirówce to bym raczej nie pomyślał, wypadły rewelacyjnie, rzutowo, delikatna gasnąca praca przy opadzie, wystarczy lekki ruch kijem i wprowadza w napęd wirówe a do tego wszystkiego łowne i mocne.Wrzucę 3 fotki z kilku robionych przez mojego pape, ale z tego wszystkiego kilka ryb co siadło i nie wyjechały z wody https://zapodaj.net/51b52de7ccbe4.jpg.html https://zapodaj.net/1636d4189f096.jpg.html https://zapodaj.net/7bc94db73368a.jpg.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Ja też wolę Cometa, bo łatwiej go prowadzić w głębszej wodzie przy nurcie, Aglię wynosi. Dwa tygodnie temu comet 1 srebro dał taką przyzwoitą rybkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Brałem jakiś czas temu parę cometów trójek od Piotra, generalnie nie stawiałem na wyniki w moich pomorskich " pustawych " rzekach i odnogach od jeziora Łebsko, ale zdaje się, że wirówki dają radę i stoją dość mocno u mnie i mego ojca w pudełkowych przedziałkach. Woda gdzie ciężko złowić jakieś konkretniejsze ryby, nie mówię o szczupakach pod metr bo to w ogóle abstrakcja, ale fajniejsze okonie, szczupaki 50+ czy deczko większe, jazie - gdzie miałem problem z wstawieniem wobka małego a o wirówce to bym raczej nie pomyślał, wypadły rewelacyjnie, rzutowo, delikatna gasnąca praca przy opadzie, wystarczy lekki ruch kijem i wprowadza w napęd wirówe a do tego wszystkiego łowne i mocne.Wrzucę 3 fotki z kilku robionych przez mojego pape, ale z tego wszystkiego kilka ryb co siadło i nie wyjechały z wody https://zapodaj.net/51b52de7ccbe4.jpg.html https://zapodaj.net/1636d4189f096.jpg.html https://zapodaj.net/7bc94db73368a.jpg.htmlA co ten korpus przesunął się na drucie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 A co ten korpus przesunął się na drucie??Wiesz co, nawet na to nie zwróciłem uwagi, jeżeli faktycznie takowy jest to kompletnie nie przeszkadza to w prezentacji a tym bardziej w pracy wirówki. Po za tym jak ktoś robi dużo przynęt to wiadomo, że zdażają się błędy, ale jest perfekcja. Potrzebujesz tego u siebie w pudełku Panie ^^. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Parę wypocinek taty z rzeczki. Jeszcze go nie namówiłem na małą matomiarke, ale kwestią czasu to jest ^^ Najważniejsze, że wypuszczone Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 10 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Nowe wersje kolorystyczne Agli 5 w tym poszukiwana "polonia" oraz dodatkowo dwa wzory biało-niebieski i biało-różowy(uwaga ten jest kolorem UV).Jak widać jest to taki sam wzór jak Aglia 7 "polonia" w oryginale,ale w wielkości 5,gdzie w meppsie jest jakaś śmieszna naklejka i korpus żółto-czerwony.W moim wydaniu Aglia jest w rozmiarze 7,5,4 korpus jest biało czerwony i paletka też,za niebawem wielkość Aglii 3,2 oraz może 1 też będzie tak wyglądać.Wszystko malowane proszkowo po obu stronach paletki. Aglia 5 :- na ciężko,czyli 17.5gr w świetle dziennym i UV. - na lekko,czyli 12gr w świetle dziennym i UV. Podobnie będzie z modelem Long i Comet. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 http://jerkbait.pl/topic/87222-co-to-za-przynęta/?p=3054547 Cześć Piotrze, czy to Twoje?Potrzebowałbym jakieś mniejsze rozmiary 0-1-2, masz może coś w nadmiarze?pozdroMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 13 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 http://jerkbait.pl/topic/87222-co-to-za-przynęta/?p=3054547 Cześć Piotrze, czy to Twoje?Potrzebowałbym jakieś mniejsze rozmiary 0-1-2, masz może coś w nadmiarze?pozdroMichał WitajTak,jak coś to dziś comety będą na giełdzie dostępne,niektórzy koledzy przekonali się o ich łowności i kupują namiętnie,niestety cometa 0 i agli 0 jeszcze nie robię.Jutro aglie wystawię w tym ciekawie malowane Aglia rozmiar 2-a pod wirujące ogonki,z którymi zaczynam zabawę,niestety te skrzydełka pójdą jako błystki,bo mają za duży odstęp otworu od rantu błystki i są nie do założenia na kółeczku 3mm do krętlika w wirującym ogonku. Wirujące w trzech gramaturach 6,10,18gr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 (edytowane) niestety cometa 0 i agli 0 jeszcze nie robię(...)Czekamy edit:Te skrzydełka wyglądają bardzo obiecująco Edytowane 13 Września 2022 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 15 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Czekamy edit:Te skrzydełka wyglądają bardzo obiecująco tuż przed skręceniem w świetle sztucznym i "uv",jutro będzie jeszcze fotka w słoneczku,zobaczycie jak się mienią te brokaciki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 16 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 a tu w słonku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr25 Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Piotr, Longi działają nawet w opadzie - raz, że czuć na kiju obroty/ wahnięcia, a dwa ryby uderzają już przy opadaniu albo po pierwszym ruchu korbką. Pięknie… ale trochę pourywałem. Odezwę się na priv Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 24 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 Duże obrotówki w komplecie :- Long 5 - długość paletki 7cm- Comet 7 - długość paletki 6.5cm- Aglia 7 - długość paletki 6cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 1 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 No i wirujące ogonki na gotowo 6,10,18gr. W świetle "UV'I elegancko każdy komplecik w pudełeczku. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hell-o Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Super wyglądają te wirujące ogonki!Testował je ktoś nad wodą, jak ze skutecznością, rybom też się podobają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 27 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Super wyglądają te wirujące ogonki!Testował je ktoś nad wodą, jak ze skutecznością, rybom też się podobają?Dopiero wprowadziłem do oferty,ale już parę osób kupiło i coś tam łowią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Przyszedł woreczek malowanych(proszkowo) skrzydełek Long 2 może jakieś pstrągi i inne rybki się skuszą,jutro będzie fotka skręconych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 30 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 A tu już skręcone gotowe błystki z tych listków. Ciekawostka,bo może zdjęcie tego nie oddaje dobrze,błystka z numerem 10 jest w kolorze "moitoroil". 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 No i stało się od dnia dzisiejszego wszystkie longi 3 są robione z nowego wykrojnika,listek jest kopią 1:1 listka Long 3 "Brofisz" jest szerszy od poprzedniego. Fotka przedstawia Long 3,górny rząd srebro błysk,dolny rząd srebro mat,w 5-ciu dostępnych wersjach kolorystycznych korpusów,czyli czarny,żółto-czerwony,fluo-żółty/fluo-pomarańcz,czarny/fluo-pomarańcz,czarny/fluo-żółty.wagowo :- na korpusie 3-y kulkowym - waga - 12.5gr- na korpusie 4-y kulkowym - waga - 16.5gr Od dzisiaj wszystkie obrotówki Long 1,1+,2,3,4,5 będą dostępne w wersji z wzorem tłoczonym "krata" w kolorze srebrnym(srebrzone galwanicznie obustronnie),mosiężnym(paletka z blachy mosiężnej) i miedzianym(paletka z blachy miedzianej). Dodatkowo tak jak Longi będą dostępne z kratą Aglie i Comety we wszystkich wielkościach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 23 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 (edytowane) No to temat obrotówek z "kratą" opanowany,tu przykład Long 3,2-e wagi korpusów w 5-ciu malowaniach.srebromiedźmosiądz Edytowane 23 Lutego 2023 przez esox1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi