esox1972 Opublikowano 20 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 zbliża się maj wielkimi krokami,więc obiecana premiera Comet 7takiej dużej obrotówki w modelu Comet jeszcze szczupłe nie widziały,tylko jeszcze pomalować proszkowo flagowce,black furry i inne fluo,zrobić do tych lekkich chwosty i szczupłe nie będą wiedziały na którą brać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Taty bobik na wiróweczke od pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Pioter, czy wiadomo coś może o Comet 2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 (edytowane) Pioter, czy wiadomo coś może o Comet 2 ? Pawle,wiadomo,niestety pękł mi wykrojnik i na razie lipa z Cometem 2. Edytowane 31 Maja 2023 przez esox1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Jak sobie radzą comety 7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Jak sobie radzą comety 7? Radzą sobie na Mazurach całkiem dobrze,w połowie czerwca jadą na Szwecję,zobaczymy co tamtejsze powiedzą o takim Comeciku maleństwie. Ja zawsze i tak mówię swoim kolegom i klientom ,że warto mieć 3-y modele,czyli Long 5,Aglia 7 i Comet 7,najlepiej w dwóch wagach,że nie wspomnę o kolorach,bo można wtedy konkretnie ustalić na co w danym dniu ryby reagują. Przykład z tamtego roku,wchodzę na pomost z pudełkiem Aglii 7 w różnych kolorach i wagach,zakładam srebrną i nic,mosiądz i nic,miedzianą też nic,no to zakładam mój ulubiony kolor flagowiec (biało-czerwony) i trzy szczupłe w 3-ech rzutach,później jeszcze dwa na czarną paletkę z żółtymi kropkami,co ciekawe wbrew zasadzie,bo ten kolor ponoć działa w pochmurną pogodę,a było słońce/lampa,dlatego mam zawsze pudełka trzech króli Long.Aglia,Comet,podobnie jak gumiarze mają zapas z odpowiednimi gumami w odpowiednich kolorach o różnym gabarycie plus główki w różnych gramaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Pawle,wiadomo,niestety pękł mi wykrojnik i na razie lipa z Cometem 2. No to rzeczywiście , Jakieś przewidywania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 No to rzeczywiście , Jakieś przewidywania?Zbieram kasę,żeby zrobić nowy,ale się zastanawiam,bo to mało popularny model i wielkość,zawsze ty mnie męczyłeś o ten model i wielkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 (edytowane) A tam męczyłeś. Jak nie ma, to i nikt nie bierze. Comet akurat bardzo dobry na rzekę, bo aglię bardziej wynosi do powierzchnia, a cometa łatwiej poprowadzić głębiej. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Czerwca 2023 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 A tam męczyłeś. Jak nie ma, to i nikt nie bierze. Comet akurat bardzo dobry na rzekę, bo aglię bardziej wynosi do powierzchnia, a cometa łatwiej poprowadzić głębiej. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalkazobaczymy ,wystawię na sprzedaż wykrojnik do Longa 3 i Lusoxa 1,może uzbieram na nowy wykrojnik szybciej,ale cienko widzę popyt na Cemet 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 (edytowane) Z obrotówkami od kolegi esoxa łowienie jest dziecinnie proste. Comet 1 srebrny . Obrotki dla dzieciaków są fajne i proste w obsłudze. Edytowane 23 Lipca 2023 przez psulek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 25 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 i po wielkim męczeniu przez Pawła,w końcu jest oficjalnie Comet rozmiar 2 w klasycznym wzorze "z kratą" ,będą też w inne wzory i malowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 Mam i ja. Powiedz lepiej, kiedy comet 0 w większej ilości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 (edytowane) Comet 2 kozak, rzucam często, a wirówki zawsze daję dzieciakom, bo łatwo i przyjemnie się łowi. Wczoraj zakónczyło się tak... Tata ryba - patrzę na wygięty kij i myślę - znowu w kamulce wlazło. Po chwili zaczep okazał aię całkiem żwawym esoxem, PB dziewięciolatka : Edytowane 17 Września 2023 przez psulek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Idzie sezon na kaczodzioby to i Long 5 będzie potrzebny "z kitą" i w dwóch wagach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 11 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 Sezon na majowe szczupaki w pełni,więc Long 5 klepanki na lekko z chwostami . i w "Uv" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 19 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2024 Aglia 7 na kaczodzioby na płytką wodę,"black fury" z chwostami pod kolor i w "Uv" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 26 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2024 I mamy w trzech kategoriach wagowych Aglie 7,jeśli ktoś chciałyby z chwostem to jeszcze trzeba doliczyć 2.5gr. I dorosłem do decyzji,że w dużych obrotówkach zmieniam po latach kotwice Vmc na JMC,są w tej samej cenie w zakupie,a są solidniejsze,tylko zobaczymy jak się będzie na nich kręcić chwosty.Ta ostatnia błystka ma nietypowy kolor,tzw. chromo-niklówka,jej skuteczność jest przetestowana od 40-u lat w wahadłówkach,ja wprowadzam to do obrotówek,bardzo skuteczne jak nie działa srebro,mosiądz i miedź,wtedy ten kolor potrafi otworzyć wodę.Niestety jest z nią mały problem,w zakupie jest droższa dwukrotnie od miedzi,kosztuje 150zł za kilogram,ale warto ją mieć w pudełku obok "Trzech Króli",czyli srebra,mosiądzu i miedzi,jak to mówią taki tajny "czarny koń". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 29 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2024 I takie coś,żeby się mniej czepiało zielsko i przy okazji daje dwa sygnały na linię boczną,skrzydełko i twister. Hak ma na końcu dwa zadziory,więc twister nie będzie się zsuwał. Oczywiście można stosować do cięższych korpusów i innych modeli i wielkości,no i okoń łatwiej będzie miał połknąć,bo kotwica 3/0 to dla niego wyzwanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 31 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2024 I w nowym malowaniu Long 5 "Polonia" w trzech wagach 33gr i 25gr oraz 20gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 10 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2024 Prosili mnie koledzy i wyprosili Aglia 2 przeciążona o wadzie 7.5gr,testowana już w weekend na jeziorze,chodzi bez problemu,szczupaki i okonie były zainteresowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 16 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2024 Long 2 - standard - 8.5grLong 2 - przeciążony - 13grCiąg dalszy przeciążania obrotówek,Long 2 w wersji naprawdę ciężkiej 13gr,testy na jeziorze,chodzi bez problemu,zameldowało się kilka ciekawskich okoni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 20 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2024 (edytowane) I nie mogło się obyć bez przeciążonego Cometa 2 - 7.5gr, Paweł "@psulek" już w weekend będzie łowił nim rybki,ale nie pogardził też przeciążoną Aglią 2 - 7.5gr. Edytowane 20 Czerwca 2024 przez esox1972 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 23 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2024 Dziś Comet 0 w ciekawym wzorze,holograficzna łuska w kilku wagach,oczywiście przeciążony też jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Odebrałem dzisiaj partię obrotówek. Bardzo solidna robota. Będą łowiły ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi