Skocz do zawartości

Obrotówki "mój konik"

Rekomendowane odpowiedzi

zbliża się maj wielkimi krokami,więc obiecana premiera Comet 7

post-56089-0-83621800-1679312484_thumb.jpg

takiej dużej obrotówki w modelu Comet jeszcze szczupłe nie widziały,tylko jeszcze pomalować proszkowo flagowce,black furry i inne fluo,zrobić do tych lekkich chwosty i szczupłe nie będą wiedziały na którą brać. :) ;)

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Jak sobie radzą comety 7?

Radzą sobie na Mazurach całkiem dobrze,w połowie czerwca jadą na Szwecję,zobaczymy co tamtejsze powiedzą o takim Comeciku maleństwie. ;)

Ja zawsze i tak mówię swoim kolegom i klientom ,że warto mieć 3-y modele,czyli Long 5,Aglia 7 i Comet 7,najlepiej w dwóch wagach,że nie wspomnę o kolorach,bo można wtedy konkretnie ustalić na co w danym dniu ryby reagują. :)

Przykład z tamtego roku,wchodzę na pomost z pudełkiem Aglii 7 w różnych kolorach i wagach,zakładam srebrną i nic,mosiądz i nic,miedzianą też nic,no to zakładam mój ulubiony kolor flagowiec (biało-czerwony) i trzy szczupłe w 3-ech rzutach,później jeszcze dwa na czarną paletkę z żółtymi kropkami,co ciekawe wbrew zasadzie,bo ten kolor ponoć działa w pochmurną pogodę,a było słońce/lampa,dlatego mam zawsze pudełka trzech króli Long.Aglia,Comet,podobnie jak gumiarze mają zapas z odpowiednimi gumami w odpowiednich kolorach o różnym gabarycie plus główki w różnych gramaturach.

A tam męczyłeś. Jak nie ma, to i nikt nie bierze. Comet akurat bardzo dobry na rzekę, bo aglię bardziej wynosi do powierzchnia, a cometa łatwiej poprowadzić głębiej.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez psulek

A tam męczyłeś. Jak nie ma, to i nikt nie bierze. Comet akurat bardzo dobry na rzekę, bo aglię bardziej wynosi do powierzchnia, a cometa łatwiej poprowadzić głębiej.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

zobaczymy ,wystawię na sprzedaż wykrojnik do Longa 3 i Lusoxa 1,może uzbieram na nowy wykrojnik szybciej,ale cienko widzę popyt na Cemet 2. ;)

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Comet 2 kozak, rzucam często, a wirówki zawsze daję dzieciakom, bo łatwo i przyjemnie się łowi. Wczoraj zakónczyło się tak... Tata ryba - patrzę na wygięty kij i myślę - znowu w kamulce wlazło. Po chwili zaczep okazał aię całkiem żwawym esoxem, PB dziewięciolatka :) :

post-46318-0-48066500-1694902642_thumb.jpg

Edytowane przez psulek
  • Like 3

• 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

I mamy w trzech kategoriach wagowych Aglie 7,jeśli ktoś chciałyby z chwostem to jeszcze trzeba doliczyć 2.5gr. :)

post-56089-0-14992000-1716736227_thumb.jpg

I dorosłem do decyzji,że w dużych obrotówkach zmieniam po latach kotwice Vmc na JMC,są w tej samej cenie w zakupie,a są solidniejsze,tylko zobaczymy jak się będzie na nich kręcić chwosty.

Ta ostatnia błystka ma nietypowy kolor,tzw. chromo-niklówka,jej skuteczność jest przetestowana od 40-u lat w wahadłówkach,ja wprowadzam to do obrotówek,bardzo skuteczne jak nie działa srebro,mosiądz i miedź,wtedy ten kolor potrafi otworzyć wodę.

Niestety jest z nią mały problem,w zakupie jest droższa dwukrotnie od miedzi,kosztuje 150zł za kilogram,ale warto ją mieć w pudełku obok "Trzech Króli",czyli srebra,mosiądzu i miedzi,jak to mówią taki tajny "czarny koń". ;)

• Like 1

post-56089-0-40148700-1716989788_thumb.jpg

I takie coś,żeby się mniej czepiało zielsko i przy okazji daje dwa sygnały na linię boczną,skrzydełko i twister. :)

Hak ma na końcu dwa zadziory,więc twister nie będzie się zsuwał. ;)

Oczywiście można stosować do cięższych korpusów i innych modeli i wielkości,no i okoń łatwiej będzie miał połknąć,bo kotwica 3/0 to dla niego wyzwanie.

• Like 1

• 2 tygodnie później...