Skocz do zawartości

Uganda 2019

wujek

Rekomendowane odpowiedzi

Ryba złowiona na żywą tilapię w trakcie mojej wyprawy do Ugandy. Wstawiam link do fecebooka, kto ma ochotę obejrzeć zapraszam :). Jak się ogarnę wstawię jeszcze trochę zdjęć.

Pozdrawiam

https://www.facebook.com/jan.soroka/posts/3923349904358007?comment_id=3923543701005294&notif_id=1576405212427622&notif_t=feedback_reaction_generic

• Like 14

Janku, jeśli używałeś bezzadziorowych haków, gumowanego podbieraka, miałeś ugandyjskie pozwolenie na trolling, ugandyjskie numery rejestracyjne na burcie, wpis w ugandyjskim rejestrze połowów, poświadczyłeś połów dwoma sympatycznymi ugandyjskimi świadkami, wreszcie wypuściłeś ugandyjskiego okonia (lub skosztowałeś)... Chyba o niczym nie zapomniałem. A, jeszcze zdjęcie z milimetrową miarką na mokrej macie. Wrzucaj ilustrowaną relację, bo nie mam fejsa.

• Like 2

Dziś na jednym z kanałów przyrodniczych National Geographic Wild leciał program "Jeszcze większa ryba". Odcinek poświęcony był właśnie okoniowi nilowemu. Główna ryba programu miła bodajże 165 cm dł. Także gratuluję  ;)

Masz może nagranie z połowu?

• Like 1

A ja myślałem , że metrowa tołpyga za ogon z wczorajszego dnia to było coś  :D  :lol:  :P . Nieprawdopodobny połów - gratulacje !!! Jakiś filmik z holu ? Jakieś zdjęcia sprzętu , który dał radę takiemu wyzwaniu ? Ile trwał hol ? Pisz , pisz !

• Like 1

Wymieniłem dzisiaj z Janem kilka zdań. Pisał, że sprzęt był sumowy, przewodnik stracił skórę na przedramieniu od tarki przy podbieraniu. Ogólnie trzeba było trzech chłopa do podebrania, bo we dwóch nie było możliwości unieść okonia w wodzie. Pierdolnięcie fest jak boleń tyle, że na sprzęcie wiadomo jakim. Pewnie jak będzie czas to Janek podzieli się szczegółami na forum, tymczasem przekazałem tyle co wiem.

• Like 2

Starczyl by mi taki, a nie ponad 100-kilowy  :D

Jeszcze raz graty Janek, kolos ryba!

Mi też wystarczył, tym bardziej że złowiony pierwszego dnia :). Pół godziny po tym spiął mi się większy :(, a czwartego dnia to już w ogóle bysior. Na Daiwe BG 5000 szedł jak dzik w kukurydzę.

• Like 4

Naszych mistrzów od żywca i innych metod tam brakuje...Jak by ich tam wysłać, to gwarantuje jeden sezon i rzeka niemal bezrybna by była:D:)

mmmm jakie z cebulką i czosnkiem są pyszne:D

Edytowane przez woblery L.E.
  • Like 2