Skocz do zawartości
  • 0

Łódz Fishing Pro 430 ...?

Zyga102

Pytanie

Cześć wszystkim . Czy ktoś może mi pomóc i  podpowiedzieć coś w temacie takiej łodzi.

Znalazłem ją na OLX . Tylko jeden sprzedawca. Nie wiem kto produkuje , ale wygląda kozacko. Dość szeroka, bo 180cm. 

Miło by ją zakupić, ale chciałem poczytać. Może nie umiem grzebać w internecie, albo to jakaś nowość.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ta łódka ze względu na zabudowę ma mniej miejsca w środku niż mniejsze konstrukcje. W tym budżecie imho np. Semper 410 to lepsza opcja (ma pokład tej samej wielkości co 440xt, różnią się tylko bakistami).

440xt jest trochę szerszy niż 410, tak przynajmniej wynika z rysunków na stronie producenta.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

• 0

Ta łódz posiada znak - Certyfikat CE , czy to pewność , że będzie dobrze wykonana...?

Oznakowanie CE na wyrób lub na jego opakowanie nanosi Producent. Jest to decyzja Producenta. Producent nanosząc oznakowanie CE deklaruje, iż wyrób, który wprowadza do obrotu lub oddaje do użytku jest zgodny z zasadniczymi wymaganiami dyrektyw, które go dotyczą. Producent nanosi znak CE na własną odpowiedzialność.

• 0

Miałem taka łódkę (bez siedzeń, z ławka oraz konsolą) oraz bardzo podobną ale długość 4m, coś jakby do wersji 4m została doklejona rufa...

Zalety: lekka i płaska podłoga. Wady: należy się z nią delikatnie obchodzić, relatywnie cienkie laminaty lub kompozyty.

Nie jestem przekonany co do 30km dla wersji 4,4m, może w 2T i lekko. 4m mocno przysiadała na rufie pod silnikiem 15km 4T

Jak masz możliwość to przejedź się i poproś o jazdę testową - jak się spodoba to bierz, nie to szukasz dalej

Pozdrawiam

• 0

W podobnej cenie masz Pegazus 425. 425cm x 195 cm. Ogrom miejsca, i cena koło 7 tyś, wykonanie pancerne, waga 180-190 kg. Odpowiedni silnik to 20km do wejścia w ślizg w 2 osoby na pokładzie.

Szerokość 175 cm podaje producent na stronie. Mogę prosić więcej informacji o tej łodzi?

Edytowane przez szawli

• 0

Pisałem z ogłoszeniodawcą , bo chciałem się trochę dowiedzieć i kupić, ale nie uzyskałem odpowiedzi ( tajne przez poufne) i jak coś chcę się dowiedzieć , to mogę sobie do niego pojechać ( 800km ) i sprawdzić... :) . Dziękuję uprzejmie. Po takim podejściu mówię NIE . Kupię gdzie indziej , może ktoś inny przyjmie grzecznie 7000 zł.

Zdrowych i wesołych Świąt.

• 0

Niestety nadal często można spotkać się z takim nastawieniem u sprzedawców. Inna sprawa, że moim zdaniem niczego nie tracisz, bo ta łódź to żadna rewelacja.

Jeżeli nie zależy Ci na wysokiej burcie to z własnego doświadczenia mogę polecić to: https://www.olx.pl/oferta/lodz-motorowo-wioslowa-roxa-430-CID767-IDy8JUf.html#d8046c8754

Sprzedawca to równy gość i za dopłatą dołoży Ci wszystko co będziesz chciał (fotele obrotowe, uchwyty etc.).

Z tańszych z wyższą burtą: http://www.maister.pl/produkt/lodka-aga-ta-6-osobowa/

A z droższych z wyższą burtą brałbym Sempera 410 i po temacie:)

Pozdro

• 0

Niestety nadal często można spotkać się z takim nastawieniem u sprzedawców. Inna sprawa, że moim zdaniem niczego nie tracisz, bo ta łódź to żadna rewelacja.

Jeżeli nie zależy Ci na wysokiej burcie to z własnego doświadczenia mogę polecić to: https://www.olx.pl/oferta/lodz-motorowo-wioslowa-roxa-430-CID767-IDy8JUf.html#d8046c8754

Sprzedawca to równy gość i za dopłatą dołoży Ci wszystko co będziesz chciał (fotele obrotowe, uchwyty etc.).

Z tańszych z wyższą burtą: http://www.maister.pl/produkt/lodka-aga-ta-6-osobowa/

A z droższych z wyższą burtą brałbym Sempera 410 i po temacie:)

Pozdro

A co powiesz na temat tej lodzi?

https://sprzedajemy.pl/romana-430-lodz-wedkarska-lodka-wedkarsko-rekreacyjna-lask-2-062e3e-nr57001612

• 0

Firmy nie znam, ale kadłub Romany 430 to sprawdzona konstrukcja. Za 7,5k brutto, bo tyle kosztuje ta łódź kupiłbym Sempera 410, m. in. ze względu na gniazda foteli obrotowych, więcej miejsca na pokładzie i większą pojemność bakist, możliwość łatwego montażu pionowych uchwytów na wędki etc., ale to już osobiste preferencje.

• 0

Firmy nie znam, ale kadłub Romany 430 to sprawdzona konstrukcja. Za 7,5k brutto, bo tyle kosztuje ta łódź kupiłbym Sempera 410, m. in. ze względu na gniazda foteli obrotowych, więcej miejsca na pokładzie i większą pojemność bakist, możliwość łatwego montażu pionowych uchwytów na wędki etc., ale to już osobiste preferencje.

tylko gdzie tego Sempera kupic?Szukam po internecie i nic nie widzé .